GdzieTaIrlandia Napisano 3 Lutego 2014 Napisano 3 Lutego 2014 Witajcie, na wstepie bardzo dziekuje EMILR za karczioszki i interpretacje:* (ciasteczko+ usmiech) Na okres 6 msc od marca:) Pierwsza interpretacja emilr ,druga moja:) Zapraszam Was do wypowiedzenia się i ćwiczeń:* rozkład z weryfikacja. EMILR: Karty tasowałam przed każdą serią pytań. Tło ogólne do rozkąłdu: 4 monet, As monet, XVI wieża - otwracie, wyjscie z cienia, wykrzystanie szansy i spore zmiany Jak rozwine usługi w zakresie paznokci? 5 buław, Królowa Mieczy, 10 Monet - myśle, ze jest tu duże pole do popisu. Na pewno rozwojowo. 5 bułąw widzę tu na dwa sposoby: dosłownie:) nie bedziesz mgłą sie opędzic od klientek:), bo jesteś dobra w tym, co robisz ( kompetentna, fachowa, dokładna). Druga opcja to trochę nerwów na początku, duzo ruchu. Mi 5 buław jako karta dnia zawsze pokazuje duuużo pracy, ale takiej przyjemnej. Cos co odkładałam długo, bo nie lubię czegoś robić, tego dnia nagle zrobię jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Szlifowanie swoich umiejętności, w efekcie ostatnia karta na rozwój biznesu super. Fajne karty. Klika dni temu czytałąm też, że piatka to cyfra sprzyjająca biznesom, tu jest na wejsciu i w dodatku buławy. Jaki będzie popyt na usługe ?as mieczy wydaje mi się, że raczej bedziesz sie skupiała na dokładności, stąd też myślę, że będziesz miała grono stałych, wiernych klientek, które wola zapłacić wiecej i miec porządnie wykonaną usługe. Będziesz sie rozwijała w tej dziedzinie i będzie popyt. Jaki dochód przyniosą te usługi? VII Rydwan, Sprawiedliwość XI, paź kielichów - dobry dochód. Będziesz uczciwa wobec klientek, żadnej drogi na skróty, będą do Ciebie wracały i chwaliły. Tak interpretuję dwie ostatnie karty Jak rozwine usługi w zakresie przedłuzania rzęs ? paź buław, Gwiazda XVII, 2 buław - na pewno będziesz ją wykonywała dobrze i dokładnie, jednak myśle, ze to bedzie taki dodatkowa usługa Jaki będzie popyt na usługe? VI zakochani - średni. Tak jakby klientki najpierw wypytywały, ale nie mogły sie zdecydować Jaki dochód przyniosą te usługi? - Król Buław, IX Eremita, 5 buław - hmm.... konkretny, ale ta usługa bedzie chyba czasochłonna. Mam mieszane uczucia Jak rozwine usługi w zakresie makijazu permanentnego? 8 monet, 7 mieczy, 6 kielichów - tu też widzę rozwój, na początku moze będziesz musiała sporo czasu i pracy włozyc w zdobycie klientek i nie bedziesz pewna, czy dasz radę. Z drugiej strony 7 mieczy dla biznesu akurat widzę pozytywnie. Panie będą do Ciebie zadowolone wracały Jaki będzie popyt na usługe? - 5 buław - będzie spory Jaki dochód przyniosą te usługi? - 5 mieczy, Król Monet, 3 monet - 5 mieczy to raczej wiecej strat niz zysków. Na początku myślę, ze nie bedziesz zadowolona, jednak dalej bardzo ładne karty Jak rozwine usługi w zakresie fryzjerstwa alternatywnego? - 6 mieczy, Diabeł XV, 3 mieczy - tutaj myśle, ze bedziesz sie rozwijała. Byc moze w diable wyszła tutaj Twoja taka hmmm... iskra. Mozę Twoje zmagania, że nie bedzie łatwo... Bo juz 3 mieczy do fryzjerstwa alternatywnego jak najbardziej pozytywnie mi pasuje. Budowanie od podstaw, burzenie starego. Interpretuję te karty pozytywnie patrząc całosciowo na pozostałe karty, zwłaszcza na ostatnie. Jaki będzie popyt na usługe? - 8 kielichów - na początku raczej słaby, jednak inne karty są ładne .raczej będziesz miała stałe, wracajace klientki, u mnie na karcie nie ma tłumów Jaki dochód przyniosą te usługi? - Rycerz Monet, 8 buław, VII Rydwan - spory, ale to chyba będzie dla Ciebie dziedzina rozwojowa Moja interpretacja: 1. Tutaj według mnie wyjdzie korzystnie. Początkowo przyjdzie mi powalczyć o klientki ,ale z biegiem czasu według mnie daje to stabilny dochód. Całkiem zadowalający 2. Pozycja dwa wygląda mi troszkę gorzej niż pozycja jeden. Widać,że będe tutaj szukała jakiś sposobów aby tych klientów przyciągnąć do siebie. Jeżeli chodzi o dochód to równiez w 5 buław widzę jakies zmagania o klienta. Tak sie zastanawiam jak czytać te karty ponieważ głowny zakres kart które wyciagalam było na zakres relacji miedzy osobami a nie na tematy zawodowo zarobkowe także dla mnie to jest cwiczenie. A czas pokaże co owe karty pokazaly:) 3.Znowu tutaj widać rozwój,ale chyba będe musiała przebudować jakas technike z tym związaną albo powrócic do planów pierwotnych. Generalnie pierwszym założeniem było wystawienie usługi za w miarę sensowną cene aby kobiety mogły sobie na nia pozwolic a ja moze mniuej bym zarobiła,ale miałabym wiecej pracy(5 buław. Wydaje mi się,że w tej 5 nie koniecznie widać tutaj wiele dochodów..ale w miare stabilne(Król Denarów) pozwalację na dalszę edukację czy rozwoj. Myślę,ze nie bedzie żle.. 4. Tutaj nie za bardzo widzę rozwój ...Popyt widzę sezonowy i skoczny ,chyba skupie sie na czyms innym. A jesli dochód bedzie to taki nagły przypływ gotówki. BARDZO PROSZE O POMOC KAZDEGO Z WAS:) Cytuj
panna.marta Napisano 3 Lutego 2014 Napisano 3 Lutego 2014 jutro napiszę, bo należałoby się wgłębić w to Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 3 Lutego 2014 Autor Napisano 3 Lutego 2014 Martus bardzo,bardzo dziekuje:* Cytuj
Gość Mana Napisano 4 Lutego 2014 Napisano 4 Lutego 2014 spróbuję coś tu napisać... ale już nie dzisiaj... to znak na przyszłość ;P by nie zapomnieć Cytuj
Gość Daffne Napisano 4 Lutego 2014 Napisano 4 Lutego 2014 Jak rozwine usługi w zakresie paznokci? 5 buław, Królowa Mieczy, 10 Monet - myślę, że umiejętności masz spore w tym temacie, masz dryg i potrafisz sporo precyzją i zdolnościami dokonać na paznokciach, byc może nawet masz już parę klientek stałych, ktore do Ciebie przychodzą zrobić sobie coś ładnego na paznokcjach. Bardzo możliwe,że początkowo doszkalałaś się w tym temacie praktycznie, ale już jestes gotowa do podjęcia się tematu an szerszą skalę. Jaki będzie popyt na usługe ?as mieczy -popyt będzie, ale wszystko będzie zależało od atrakcyjności ceny bowiem as mieczy to negocjator, więc cena gra tu kluczową rolę na rynku tych usług Jaki dochód przyniosą te usługi? VII Rydwan, Sprawiedliwość XI, paź kielichów - początkowo spory, ale nie wiem czemu być może nie będziesz miała sprawdzonych technik albo mało opłacalne i zrezygnujesz. _______________ Jak rozwine usługi w zakresie przedłuzania rzęs ? paź buław, Gwiazda XVII, 2 buław - tu super by to wchodziło i bardzo dobre karty. Świetnie by Ci się rozwijało w temacie. Jaki będzie popyt na usługe? VI zakochani - spory bo będziesz w tym świetna Jaki dochód przyniosą te usługi? - Król Buław, IX Eremita, 5 buław - dość spory co zachęci Cię do kontynuowania tych usług a może jeszcze rozwinięcia jakiegoś _______________ Jak rozwine usługi w zakresie makijazu permanentnego? 8 monet, 7 mieczy, 6 kielichów - tu widać szkolenie się albo praktykowanie, chyba będziesz robić tylko bliskim znajomym ewentualnie te zabiegi, ale zobaczymy dalej Jaki będzie popyt na usługe? - 5 buław - będzie dość dobry, ale jak wyżej wspomniałam bliscy to byc mogą, koleżanki itp Jaki dochód przyniosą te usługi? - 5 mieczy, Król Monet, 3 monet - początkowo nie duży, ale poźniej sie rozkręci _______________ Jak rozwine usługi w zakresie fryzjerstwa alternatywnego? - 6 mieczy, Diabeł XV, 3 mieczy - to się nie rozwinie niestety, będziesz rozczarowana, choć nie wiem dokładnie dlaczego Jaki będzie popyt na usługe? - 8 kielichów - nieliczni Jaki dochód przyniosą te usługi? - Rycerz Monet, 8 buław, VII Rydwan - będziesz zakłądać, że będzie względny, ale okaże się,że w czymś innym chyba będziesz zarabiać więcej. Może na rzęsach Cytuj
panna.marta Napisano 4 Lutego 2014 Napisano 4 Lutego 2014 Tło ogólne do rozkąłdu: 4 monet, As monet, XVI wieża - stopniowe, powolne rozkręcanie się biznesu. Gwałtowne przejście z małych zysków do dużych sum. Jak rozwine usługi w zakresie paznokci? 5 buław, Królowa Mieczy, 10 Monet - Z pewnością jest tu duża konkurencja, co Cię mocno zaniepokoi, ale z czasem będzie to opłacalne Jaki będzie popyt na usługe ?as mieczy - na początku nie wielki, ale z nadzieją na coś na poziomie. Dołożyłabym tu coś. Jaki dochód przyniosą te usługi? VII Rydwan, Sprawiedliwość XI, paź kielichów - zysk adekwatny do włożonego trudu, im większy trud i szybkie opanowywanie rynku i wiedzy tym większe i szybsze zyski. Paź kielichów jest mocno zaangażowany w to co robi,zatem zakasaj rękawy Jak rozwine usługi w zakresie przedłuzania rzęs ? paź buław, Gwiazda XVII, 2 buław - tu lepiej, łatwiej niż z paznokciami. Mam wrażenie, że będą lepiej rozpromowane, możliwe, że ktoś będzie komuś coś polecał Jaki będzie popyt na usługe? VI zakochani - powiedziałabym, że zmienny, mało stabilny. Razaz będą przychodzić a innym razem pustki. Jaki dochód przyniosą te usługi? - Król Buław, IX Eremita, 5 buław - hmm.... dość spory jeśli pokonasz konkurencje i dotrzesz do właściwych osób, będziesz musiała ich gdzieś poszukać Jak rozwine usługi w zakresie makijazu permanentnego? 8 monet, 7 mieczy, 6 kielichów - bardzo dobrze, chyba najlepiej z tych wszystkich Jaki będzie popyt na usługe? - 5 buław - dość duży, bo coś pobudzi klientki do działania Jaki dochód przyniosą te usługi? - 5 mieczy, Król Monet, 3 monet - myślę, że na początku będziesz musiała wiecej wydać niż zarobisz,ale potem to Ci się opłaci Jak rozwine usługi w zakresie fryzjerstwa alternatywnego? - 6 mieczy, Diabeł XV, 3 mieczy - oj, tu może być ciężko, ale to może wynikać z tego, że nie każdemu to przypadnie do gustu Jaki będzie popyt na usługe? - 8 kielichów - moim zdaniem słaby Jaki dochód przyniosą te usługi? - Rycerz Monet, 8 buław, VII Rydwan - na początku będziesz się starała o jaką kolwiek klientkę, potem chyba pójdzie łatwo 1 Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 4 Lutego 2014 Autor Napisano 4 Lutego 2014 Daff bardzo dziekuje. Generalnie liczę na pierwsze 3 pozycje. 1 pozycja łączy sie dla mnie z wielkim wkładem który musiałabym zainwestować w żele i produkty bo chciałabym to robić na poziomie. Wiem,że jest popyt nawet na droższe ceny jeżeli usługa jest wykonana dobrze. Dlatego chcę postawić na jakość tylko własnie na razie sie obawiam ,że akurat mi sie nie uda . Np dzis uslyszałam,ze kolezanka w salonie za pazury zapłaciła 50 zł. Za taką kwotę i z produktami które chce zakupić to mijałoby sie to z celem dla mnie. Sądzisz,że lepiej sobie tutaj ten temat darować? Zaś na Makijaż mam wiecej klientek nieznajomych tzn miałam. Na razie wszystko mam zawieszone w działaniu dopóki tego nie ogarne. Już mnie to irytuje:( Pozycja 4 to fakt jesli bedą mi szły inne usługi to nie bede sie do tego kwapić Ps. Przepraszam ,że tutaj o to pytam,ale czy wszyscy mają stronkę w takiej grafice? U mnie jest wszystko porozwalane.. Cytuj
Gość Daffne Napisano 4 Lutego 2014 Napisano 4 Lutego 2014 grafikę mam normalną jak zawsze - może masz coś z przeglądarką. Miałam problem ostatnio gdy byłam na Operze... Zmieniłam przeglądarkę na Google Chrome i jest ok. A wracając do tematu to wg kart może Ci się nie zwrócić koszt wydanej kasy, ale mimo wszystko myślę,że warto te usuługi świadczyć bo nawet jak nie zarobisz to kasa Ci się chociaż zwróci. POza tym klientki jakieś nabędziesz )) Rzęsiory rób na pewno, paznkokcie też możesz. NA co będzie zbyt to rób na ile potrafisz i czas znajdziesz. Najlepszym rozwiązaniem byłoby być plastyczną i elastyczną w zależności od potrzeb klientek potencjalnych, a poźniej w praniu zobaczysz co jak Ci idzie i ile na czym zarabiasz i wtedy zdecydować co odrzucasz. Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 4 Lutego 2014 Autor Napisano 4 Lutego 2014 Dziekuje Martus:*:* Jejq Daff ja nie wiem co sie dxieje ze stronka. Chciałam Ci dodac punkty do reputacji a wyszło raportuj zły post:/:/ Cytuj
Gość Daffne Napisano 4 Lutego 2014 Napisano 4 Lutego 2014 Dziekuje Martus:*:* Jejq Daff ja nie wiem co sie dxieje ze stronka. Chciałam Ci dodac punkty do reputacji a wyszło raportuj zły post:/:/ a punktami sie nie przejmuj, mam juz max i więcej przyznać mi nie można tzn nic nie przybywa mimo dodania reputacji Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 4 Lutego 2014 Autor Napisano 4 Lutego 2014 Daff ja dopiero muszę wszystko zakupic rzeczy do pazurów. Do makijazu i rzęsiory mam. Do warkoczyków to mi sie cierpliwosc skonczyła:/ Cytuj
Gość Daffne Napisano 4 Lutego 2014 Napisano 4 Lutego 2014 a to zainwestowałabym w pazury kupując hybrydowe lakiery i lampę i dodatkowe akcesoria oraz do rxzęsiorów co trzeba i tyle. Zobaczyłabym ile z tego będę mieć i wtedy oszacować. Inwestowałabym w te dwa na Twoim miejscu. Cytuj
Gość Mana Napisano 5 Lutego 2014 Napisano 5 Lutego 2014 Jak rozwine usługi w zakresie paznokci? 5 buław, Królowa Mieczy, 10 Monet - początkowo może nie być łatwo, trochę powalczyć i działać z rozmysłem, ale ostatecznie może to przynieść spore korzyści... dużo tu będzie zależeć od Twojego przygotowania Jaki będzie popyt na usługe ?as mieczy są możliwości by był ten popyt, ale wszystko zależy od Twoich działań Jaki dochód przyniosą te usługi? VII Rydwan, Sprawiedliwość XI, paź kielichów - jeśli odpowiednio się przygotujesz dochód może też być niezły... -- Jak rozwine usługi w zakresie przedłuzania rzęs ? paź buław, Gwiazda XVII, 2 buław - tu byś się starała żeby wszystko było dobrze... może to być dobre jako dodatek do czegoś niekoniecznie jako jedyny sposób zarabiania Jaki będzie popyt na usługe? VI zakochani - jakiś powinien być.. ale to jakby jako dodatek do czegoś Jaki dochód przyniosą te usługi? - Król Buław, IX Eremita, 5 buław - źle nie powinno być, ale musiałabyś sporo się przy tym pokręcić, zająć --- Jak rozwine usługi w zakresie makijazu permanentnego? 8 monet, 7 mieczy, 6 kielichów - Nie byłoby to dla Ciebie zbyt dużym problemem, jakbyś już coś wiedziała o tym tylko się wgłębić Jaki będzie popyt na usługe? - 5 buław - może być różnie... nie wiem może jakaś konkurencja bądź niezbyt przekonani potencjalni klienci... Jaki dochód przyniosą te usługi? - 5 mieczy, Król Monet, 3 monet - jakieś dochody by były, ale nie koniecznie od razu.. tu mógłby trochę czasu upłynąć by dochód jakiś w miarę ciekawy był --- Jak rozwine usługi w zakresie fryzjerstwa alternatywnego? - 6 mieczy, Diabeł XV, 3 mieczy - początkowo może nie być łatwo, możliwe jakieś bariery czy ograniczenia Jaki będzie popyt na usługe? - 8 kielichów - chętni powinni się znaleźć Jaki dochód przyniosą te usługi? - Rycerz Monet, 8 buław, VII Rydwan - tu powinno być ok. Krok po kroczku i dochód powinien być nie najgorszy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi