Skocz do zawartości

Tarot a in vitro

babka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

W związku z z faktem że istnieje wątek TAROT A CIĄŻA (naturalne poczęcie wpadka itp.) a nie ma w nim nic o IN VITRO chciałabym Was tutaj zapytać jak to widzicie.

Pytanie zadane prze kobietę szykująca się do in vitro brzmiało:

Czy przy pierwszym podejściu do in vitro uda jej się zajść w ciąże?

Karty wylosowane:

mag + głupiec + umiarkowanie

W kontekście tego co zostało powiedziane w wątku TAROT A CIĄŻA mag to dziecko w ciągu roku- faktycznie przygotowanie do in vitro trwa - niemniej jednak odpowiedź nie jest jednoznaczna. Następne karty mówią o faktycznej ciąży ja jednak zawiesiłam się na magu, bo nigdzie nie znalazłam innej interpretacji.

Jezeli ktooś swoim okiem na to spojrzeć to bardzo proszę. :prosi:

Pozdrawiam Babka

Edytowane przez babka
Napisano (edytowane)

Głupiec często gęsto przedstawia dziecko wiec powiedziałabym, że może się udać.

Mozę nie za pierwszym podejściem ale w ciągu roku.

Edytowane przez Trida
  • Lubię to! 1
Napisano
:) tak tak ja to wiem - głupiec to dzieciak jak nic, dalej umiarkowanie może również mówić o powolnym prawidlowym rozwoju ciązy jednak co do maga to sama nie wiem
Napisano

jak dla mnie mag tutaj przedstawia takie 'pierwsze koty za płoty', nabranie jakiegoś doświadczenia. Kojarzy mi się, ze przy tej pierwszej próbie może im czegoś 'zabraknąć' ale przy następnej będą mądrzejsi w doświadczenia i pójdzie już lepiej.

Napisano

Mag w tym wypadku może oznaczać po prostu sam zabieg. W przypadku in vitro najistotniejsze jest to, czy wytworzony "w szkle" zarodek zaimplementuje i będzie się rozwijał, a ten rozkład IMHO nie daje wyraźnej odpowiedzi na to pytanie.

• Lubię to! 1
Napisano

Mag może oznaczać lekarza, przy pomocy którego pojawi się ciąża:)

• Lubię to! 1
Gość agnieszka007
Napisano

Tak,zgadzam się z marcepanką,może również oznaczać..samą próbę poczęcia.

Mag jest niejako osobą,która tego dokonuje.

Napisano

Myślę, że będzie musiała zaczekać do kolejnego podejścia - mag to zabieg -ale głupiec oznacza tutaj nieudaną próbę i oczekiwanie na kolejny zabieg.

• Lubię to! 1
Napisano

A może postaw autorko rozkład na tę sprawę, bo to nie jest błahostka tylko dla tej kobiety sprawa pewnie najważniejsza

Napisano
Mag w tym wypadku może oznaczać po prostu sam zabieg. W przypadku in vitro najistotniejsze jest to, czy wytworzony "w szkle" zarodek zaimplementuje i będzie się rozwijał, a ten rozkład IMHO nie daje wyraźnej odpowiedzi na to pytanie.

No wiec własnie jeżeli mag to zabieg to głupiec i umiarkowanie może byc powolnie rozwijającym się zarodkiem.

W związku z tym co powiedziałas wyciągnęłam karty na pytnie czy uda jej sie zatrzymac zapłodniną komorke i wyskoczyła SIŁa + CESARZOWA +SWIAT w moim odczuciu wszystko skonczy się dobrze przy pierwszym podejsciu.

Gość agnieszka007
Napisano

Tak,ta próba powinna zakończyć się porodem.

CESARZOWA-płodna matka.

ŚWIAT-zakończenie starań,pozytywne rozwiązanie spraw.