Skocz do zawartości

ogień/pożar, tajemnicza dziewczynka, labirynt.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kilka miesięcy temu miałam dość wyrazisty i namacalny sen. Zazwyczaj takich snów nie miewam, poza tym czułam, że ten sen odbiega od normalności. Może nie będzie jakiś nadzwyczajny, ale zbytnio nie znam się na snach więc proszę o pomoc w interpretacji :-)

Śniło mi się, że znajduję się w swoim mieście, poza domem i wszędzie było dużo ognia. Niebo było w kolorze pożogi, granatowo-czerwone. Na środku ulicy leżał przewrócony bus, obok palił się jakiś budynek, nie było wokół żadnych ludzi. Niedaleko mnie zobaczyłam moją koleżankę, ale czułam na sobie jakiś inny obcy wzrok. Powiedziała mi, że ktoś ciągle nas obserwuje i wskazała palcem miejsce. W ręce miałam broń, przez celownik optyczny spojrzałam w stronę tajemniczej postaci. Na skraju chodnika stała jakaś ciemna postać, dziewczynka i obserwowała nas bez mrugnięcia okiem. Dało się wyczuć jej zło z odległości. Chwyciłam koleżankę za rękę i powiedziałam, że musimy uciekać. Przez ceglaną bramę wbiegłyśmy w jakiś labirynt i błądziłyśmy w nim chwilę. Później kucnęłyśmy przy jakimś krzaku, żeby ta demoniczna postać nas nie zobaczyła. Pamiętam też, że nie wyjaśniłam koleżance powodu naszej ucieczki i sprawiała kłopoty zanim zmusiłam ją do ukrycia się. No i chyba w tym momencie się obudziłam.