Skocz do zawartości

Niezwykły sen o każdym

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Otóż czytam swoje zapiski ze snów i postanowiłem spytać tutaj was o interpretację.

Oto sen.

Byłem gdzieś ze znajomymi i innymi ludźmi których nie znałem, i w momencie gdy rozmawialiśmy, to miałem wrażenie że czytam im w myślach, i potem oni mówili to co ja pomyślałem.

O co mogło chodzić?

Napisano

O to, że wpadłeś w fascynację tematem magii, ezoteryki i zjawisk paranormalnych i nie potrafiąc się zdystansować nadajesz znaczenie każdej błahostce - nawet takiej jak sen zupełnie pozbawiony symboliki.

Zauważ, że w oneiromancji z reguły chodzi o interpretacje pojawiających się we śnie symboli. Tutaj ich nie ma. To był zwykły sen :) Nic więcej.

Napisano

Nie ma "zwykłych snów". A interpretacje o symbole można o rozbić w pył, bo dla mnie jeden symbol będzie miał inne znaczenie niż dla ciebie. A co dopiero dla mnie, a dla ludzi sprzed 500 lat.

O co mogło chodzić?

Napisano

Tylko się nie bijcie...symbole mają też swoje ponadczasowe znaczenie. Ten sen nie ma symboli wyraźnie zaznaczonych, ale ma ciekawą sytuację - czytanie w myślach albo kontrolowanie innych - bo to co pomyślisz to oni powiedzą. Tak czy siak, to może być oznaka nadmiernych prób kontroli nad otoczeniem, w tym ludźmi, jeżeli nawet we śnie potrzebujesz się upewnić, że wiesz co oni zrobią.

Napisano

Hmm to ciekawe.

Możesz rozwinąć swoją myśl ? OazaSpokoju