Skocz do zawartości

Ciemna droga, światło, powrót w ciemnościach

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sen, który chcę opisać, często się powtarza w takiej samej scenerii, dlatego szukam interpretacji.

Wychodzę z domu, kieruję się jakby w prawo, można rzec idę w kierunku centrum wsi. Z każdym krokiem robi się coraz bardziej ciemno, wiem, że przede mną idą inni mieszkańcy wioski. Przyświecam telefonem komórkowym i idę, zwracając uwagę na to, by nie potknąć się na chodniku.

W pewnym momencie zatrzymuję się, rozmawiam ze znajomą, jest bardzo jasno, jasne światło. Tłumaczę znajomej, że tylko koło jej domu działa latarnia/lampa przy drodze.

Potem wracałam w kierunku domu, nadal było ciemno, ale miałam wrażenie, że jakby mniej ciemno niż poprzednim razem. Doszłam też do wniosku, że wszystko wróci do normy, czyli będzie jasno wszędzie.

I teraz najdziwniejsze - ten opisany sen jest snem we śnie, tzn. śni mi się, że mam właśnie taki sen.

Ostatnim razem dopełnieniem tego snu było kilka moich koleżanek z wioski (dwie lub trzy), które położyłam na szafie (jakbym schowała). Koleżanki były martwe.

Potem koleżanki były już żywe, bałam się, że się zemszczą, ale one wręczyły mi jakieś zdjęcia. To były zdjęcia moich przodków, bałam się, że koleżanki poznają największe tajemnice rodziny, ale na szczęście opisy nie były złośliwe, zrozumiałam, że zostałam potraktowana bardzo łagodnie, tzn., że "zemsta" ze strony koleżanek nie była ciężka.

Będę wdzięczna za pomoc.