Skocz do zawartości

Sąd..Sprawa.

GdzieTaIrlandia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sprawa pilna.

W 2012 roku napadła mnie sąsiadka z ktora wdałam się w szarpanine..potem do tego wszystkiego dołączył sie jej mąz kiedy mnie okładał z tyłu w głowe i doskoczył mój mąz który go odepchał bo mnie bronił.

Pani zadzwoniła na policje pierwsza. Ja równiez posiadam obdukcje z tamtego dnia.

Parę dni temu dostalismy z mężem wezwanie na policje jako podejrzani o pobicie!

Asia wyjeła mi karty jak to dalej bedzie:

Czy sprawa przycichnie? GŁUPIEC,2 buław, 4 denarów

Czy sprawa trafi do sądu? 8 denarów,PUSTELNIK, Rycerz Denarów

Czy Pani adwokat nam pomoze w tej kwesti? 6 buław, CESARZOWA, SPRAWIEDLIWOSC

Tutaj będą działania na odwlekanie sprawy.. Chyba sprawa trafi do rozstrzygniecia do prokuratury..(tak tego pustelnika widze)..ciezko mi ogarnac rycka denarów w tej sprawie..

I tak Pani adwokat pomoze w tej sprawie..

Mogłby ktos spojrzeć..

Napisano

sprawa nie przycichnie, ale jej rozwiązanie będzie się wiązało z jakimś ograniczeniem , ktoś komuś będzie musiał coś zapłacić. Sprawa będzie w sądzie jak dla mnie widać wyraźnie, że będzie rozstrzygana przez jakiegoś urzędnika. A wasza adwokatka chyba okaże się skuteczna. Widać, że uda jej się wygrać tą sprawę.

• Lubię to! 1
Napisano

Agus tez mi sie wydaje,że PUSTELNIK to prokurator.

Dziekuje bardzo

Napisano

W pierwszej chwili jak spojrzałam się na te karty doszłam do wniosku, ze sprawa mogłaby przycichnąć ale sąsiadka może ją rozbujać.

Niestety ale możliwe :/ rycerz denarów jest podróżujący (na koniu)

Czy Pani adwokat nam pomoze w tej kwesti? 6 buław, CESARZOWA, SPRAWIEDLIWOSC[/b]

Zdecydowanie na tak :)

Wiec głowa do góry :)

Sprawiedliwość postanie po tej stronie, po której jest racja (czyli po Waszej) a Cesarzowa - jako Pani adwokat, tutaj dołoży starań, by Wam pomóc.

• Lubię to! 1
Gość Euterpe
Napisano

też obstawiam, że sprawa nie przycichnie, a adwokata zawsze jest dobrze się poradzić i sądząc po tak pięknych kartach powinna wam ładnie pomóc

Napisano

Witajcie dziewczyny,dziekuję Wam za odpowiedz.

Dzisiaj dalismy Pani Mecenas pełnomocnictwo.

Jestem trochę zmartwiona tym wszystkim:(

To jest po prostu chore,nie dość,ze to ona wywołała to wszystko,obrazala mnie słownie i wyleciała z domu żeby się bić to jeszcze my jestesmy podjerzani. To jest po prostu chore.

Napisano

Będzie prowadzone dochodzenie

Wydaje się, że policja sporządzi akt oskarżenia, który zatwierdzi prokurator. Tym samym zostanie akt skierowany do sądu.

Tak, da Ci wsparcie. Będzie dobrze reprezentowac Twój interes.

• Lubię to! 1
Napisano

prawa pilna.

W 2012 roku napadła mnie sąsiadka z ktora wdałam się w szarpanine..potem do tego wszystkiego dołączył sie jej mąz kiedy mnie okładał z tyłu w głowe i doskoczył mój mąz który go odepchał bo mnie bronił.

Pani zadzwoniła na policje pierwsza. Ja równiez posiadam obdukcje z tamtego dnia.

Parę dni temu dostalismy z mężem wezwanie na policje jako podejrzani o pobicie!

Asia wyjeła mi karty jak to dalej bedzie:

Czy sprawa przycichnie? GŁUPIEC,2 buław, 4 denarów - wg mnie nie. Moze przycichnie w tym sensie, ze ziostanie zamknięta, ale wcześniej bedzie konfrontacja.

Czy sprawa trafi do sądu? 8 denarów,PUSTELNIK, Rycerz Denarów - tak i rycek den wg mnie to takie gruntowny, sprawiedliwy tok, badanie tej sprawy, uczciwie

Czy Pani adwokat nam pomoze w tej kwesti? 6 buław, CESARZOWA, SPRAWIEDLIWOSC - na pewno pomoże. Ostro ruszy do działania, efektywnie. Bądź dobrej mysli

• Lubię to! 1
Napisano

Emilr dziekuje,ale tak na prawdę jestem trochę zdołowana .

Mam nadzieje,że Pani Adwokat pomoże bo karty ładne.

Napisano

nie dziwię się. Mnie gryzie wizja negatywne komentarza na serwisie aukcyjnym, a to taka błahostka w porównaniu z Twoim problemem. Ale karty ładne.

pierwsze karty rozumiem tak: dizałanie takie na zywioł, w 2 buław konfrontacja niekonieczie twarzą w twrz, chyba nie nawet. Bo później 4 den, to juz na pewno nie. bardziej przycichniecie. Ale chyba sprawa gdzieś tam dotrze w urzędach.

Zostanie starannie zbadana, przez madrego i doswiadczonego urzędnika, pójdzie dalej, ale z rozsadkiem. Moze to adwokat tu wyszedł? Ogólnie widzę pozytywnie.

Bo ostatnie karty bardzo fajne.

Napisano (edytowane)

Mecenas pomoże, w sprawiedliwości ewidetnie się postara, w kościach czuję że Pani zaproponuje skazanie bez rozprawy, jednak nie spodoba Ci się takie rozwiązanie (Co do zasady, jest taka możliwość właśnie na wniosek prokuratora )

Tu,rodzi się pytanie czego Ty pragniesz. Nie jestem karnistką, jednak sprawa przyznam trudna, przez wzgląd na to że uprzejma sąsiadka zadzwoniła po policje jako pierwsza, wiec co do zasady ciężko będzie Tobie jako podejrzanej ( oskarżoną nie jesteś do momentu przedstawienia Ci aktu oskarżenia przez prokuratora ) uzasadnić swoją rację.

Może zapytaj kart, " Co powinnaś zrobić by wyjść z sytuacji najkorzystniej " ?

Edytowane przez NarratorkaHorrorow
  • Lubię to! 1
Gość Daffne
Napisano

nie przycichnie, rozpocząć się może obserwacja albo dochodzenie kto co itd

będą gromadzone informacje, po których zdecyduje się co zrobić (policja), a czy sprawa trafi do sądu -myślę,że nie. Powinno być polubowne załatwienie sprawy.

pomoże i będzie świetnie domagać się Twoich praw, mysle, że bardzo dobrze, że akurat na nią trafiłaś bo Ona CI sporo pomoże w tej sprawie :)

Trzymam kciuki by gładko poszło :)

• Maestro
Napisano

Jak dla mnie sprawa przycichnie,do sądu też nie trafi, a pani adwokat da Wam dobre rady:)

• Lubię to! 1
Napisano

Witajcie,

szczerze mówiąc bardzo bym chciała oszczędzić nam nerwów. Na wstępie Pani adwokat własnie powiedziała,że bedzie dochodziła naszych praw bo ona prowokowała sytuacje.

Jutro mamy spotkanie z Panią adwokat.

W Pn mielismy miec przesłuchanie,ale Pani adwokat nie mogła wiec wysłała aplikanta z pismem o inna date przesłuchania.

Jutro sie może czegos dowiemy.

Prosiłam Asie żeby mi karty wyjeła na jutrzejszy dzień:

jak przebiegnie spotkanie : sad krol palek smierc...

jaka bedzie atmosfera: 3 miecze 5 kielichow krolowa palek

jakich dostarczy info:

ksiezyc mag cesarzowa.

INTERPETACJA ASI: no widac ze sprawa zmartwychwstala czyli ponownie sie przebudzilo ze snu ... atmosfera nieciekawa.. mozecie miec narobione kolo dupy niezle.. informacje bedzie duzo klamstw tajemnic.. a to z powodu cesarzowej czyli moze sasiadki.. napierdolila niezle w magu i ktos jej uwierzyl...

Moja interpretacja: Myślę,że na spotkaniu bedziemy musieli wszystko od samego początku opowiedzieć,bedzie weryfikowała i pisała najwazniejsze informacje od początku do konca.Atmosfera nieciekawa moge być wystraszona i przejeta tym wszystkim,myśleć,ze nie potrzebnie dałam sie sprowokować:( . Informacje które może dostarczyć,że są jakieś niespojności w zeznaniach czy czyms..albo bedzie opracowywała strategie działania?

Bardzo dziekuje każdemu za poświecony czas. To teraz dla mnie taki cięzki czas.

Jak juz zaczynało być dobrze to musiało sie cos stac:(

Napisano

spotkanie będzie bardzo oficjalne i przedewszystkim bardzo merytoryczne.Mecenas przejmie inwencje i w Królu Buław będzie zbierać informację i planować możliwe działania,a także szacować jaka jest szansa na uniknięcie drogi sądowej. W śmierci- czuje duża zmianę w planach Mec.

Co do informacji , mam wrażenie że Mecenas zechce (w księżycu ) przyjąć teze o czynności w afekcie ( obie byłyście od wpływem wzburzenia/ emocji , nie sądze by chciała powoływać się na chwilową niepoczytalność sasiądki ) . W magu zechce znależć argument sporu niekorzystny dla Pani (zatarg sąsiedzki, etc ) . Mam wrażenie że zechce powołać świadka/ew dopuścić dowód.

Napisano

Grypsy dzieki za odpowiedz.

Ta sąsiadka jest kobietą agresywną. Często u nich w domu bywa policja również z jej powodu. Ostatnio np rzucała w męza nożami i karetka ją wywiozła do szpitala (równiez była policja). Dużo by pisać..

Edit: Dałam Pani adwokat również obdukcje lekarza sądowego do którego sie udałam zaraz po tym wydarzeniu w 2012.