Skocz do zawartości

angielski

panna.marta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, znalazłam fajną ofertę nauki w zasadzie kursu języka angielskiego. Postawiłam sobie karty,ale nie wiem jak mam je rozumieć. Czy uda mi się zapisać na ten kurs?

3 buław, 6 mieczy, 10 mieczy -> słońce XIX

ogólnie karty są na nie, ale to słońce mnie dziwi i 3 buław... więc chyba się nie uda :( A wy jak sądzicie?

Napisano (edytowane)

3 buław jako brama, nowe horyzonty. 6 mieczy tym bardziej, 10 mieczy koniec ograniczeń - ja dokładam po 10 mieczy. dwie karty bramy. Widzę pozytywnie. ale jest gdzieś hak. Moze będzie trudno? Moze finansowo, moze w inny sposób?

Edytowane przez emilr
Napisano

boję się, że będzie sporo chętnych :( albo że jakoś za słabo wypadnę :(

Napisano (edytowane)

Dziwne, jeszcze żadnych egzaminów tam nie miałaś, a tu karta pomyślnie zdanych egzaminów (10 Mieczy). W takim razie to chyba należałoby przyjąć, że uda Ci się tam dostać, w dodatku przy dwóch kartach bramach. Słońce z podsumy mówi, żeby podchodzić do tej sprawy na luzie.

EDIT: Teraz doczytałem w Twym drugim poście. To chyba jakieś będą wstępne egzaminy czy coś takiego?

Edytowane przez x-latek
Napisano

tak, bo to jest zorganizowany taki ogolny kurs na ktory trzeba przyjsc i napisac test i wtedy przydziela do grupy. Natomiast miejsc jest niewiele i obawiam sie, ze pierwszenstwo beda mieli poprzedni uczniowie kursu. W takim razie ciesze sie,ze karty sa pomyslne a mieczy wskazuja jezyk i egzamin.

Napisano
Czy uda mi się zapisać na ten kurs?

Powinno się udać, po pewnych trudnościach i kłopotach (finansowych prawdopodobnie) ale się uda.

Wydaje mi się, ze 6 mieczy to własnie kłopoty finansowe a 10 mieczy - wyjście nich i słonce jako kurs i zadowolenie :)

Gość Daffne
Napisano

Karty pokazały analizowanie i zastanawianie się, a potem w 10 mieczy jako koniec zastanawiania sie i działanie czyli decyzja stanowcza: " chce chodzić na angielski". Myslę,że zapiszesz się , choć najpierw będziesz zwlekać i zastanaiwać sie,

Napisano
Powinno się udać, po pewnych trudnościach i kłopotach (finansowych prawdopodobnie) ale się uda.

Wydaje mi się, ze 6 mieczy to własnie kłopoty finansowe a 10 mieczy - wyjście nich i słonce jako kurs i zadowolenie :)

kurs jest tani, oszczędności na kurs mam.

Napisano

a nie ma jakiś ukrytych opłat czy coś?

Hmmm to moze ta 6 mieczy to przesunięcie w czasie. Ale wydaje mi się, po tym słoneczku i 3 buław, ze powinnaś się na kurs dostać lub znajdziesz inną, też fajna alternatywę.

Napisano

mysle ze powinnas sprobowac, trojka bulaw, to tez podnoszenie kwalifikacji ale i sprawdzanie siebie. Jesli nie sprobujesz, nie dowiesz sie jak dobra jestes i szansa moze zniknac, szostka mieczy to Twoj strach, ktory Ci podopowiada, ze nie dasz rady.

Warto, bedziesz zadowolona - Slonce :-)

Napisano

Jesli tylko zechcesz, to się uda zapisać na ten kurs.

• Maestro
Napisano

Jak dla mnie zaniechasz tego,nie zapiszesz się...bo Ci się zwyczajnie odechce;)

Gość alles-in1
Napisano

A ja uwazam, ze pojedziesz tam, ale nie rozpoczniesz tego kursu, wybierzesz inny kurs.