Skocz do zawartości

pomoc w interpretacji

Hilia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

1. Wgląd w niedaleką przeszłość. Z tego powodu znalazłaś się właśnie w tym miejscu. (Twój nastrój, powody, dla których obecnie stawiasz karty, itd.) - paź buław

2. Powinnaś zwrócić uwagę na to - 8 kielichów

3. Te czynniki mają obecnie wpływ na Ciebie - rycerz buław

4. Tego powinnaś zaprzestać - diabeł

5. To powinnaś zacząć - 9 buław

6. Na to powinnaś się przygotować - siła

7. Niespodzianka dla Ciebie - 2 monety

Chciałabym, żeby coś się ruszyło do przodu, zmieniło, żebym nie tkwiła w miejscu, niby czynię jakieś ruchy, dokształcam się, staram się wyjść z domu, ale ciągle mi mało, ciągle jest tak samo, a ja czuje się trochę jak indolencja z 8 kielichów.

Powinnam przestać się tak czuć, czuć się związaną przez jakieś braki, przez nawyki, niezadowolenie, przez wszystko to, co mnie stopuje, czym sama się zatrzymuję. Ja w ogóle nie czuję, żebym szła, tylko jak gdybym stała w miejscu, ciągle i ciągle, chociaż to nie do końca prawda, ale wszystko tak powoli się toczy.

Powinnam przyjąć postawę zdecydowaną. Pewną. Tylko czego?

Siła - chętnie przygotuję się na zadowolenie z poczucia kobiecości, na siłę wewnętrzną.

Niespodzianka dosyć chwiejna - dwa denary.

Albo zmiana, bo na mojej karcie napis "change".

Co wyczytaliście z tych kart?

Napisano

Oto moja interpretaja ale jetem poczatkujaca wiec moge sie myslic i nie widziec wszystkiego, tak jak powinnam.

1. Wgląd w niedaleką przeszłość. Z tego powodu znalazłaś się właśnie w tym miejscu. (Twój nastrój, powody, dla których obecnie stawiasz karty, itd.) - paź buław

chcesz aby cos sie zmienilo, ruszylo do przodu, lubisz lub chcesz zaczac cos od nowa, pociaga Cie ryzyko, ale troche jakby brakuje Ci czegos do realizacji Twoich planow

2. Powinnaś zwrócić uwagę na to - 8 kielichów - uzbroic sie w cierpliwosc, nie poddawac sie, badz odwazna, musisz jeszcze wieksza uwage poswiecic swoim celom, aby w koncu je zrealizowac

3. Te czynniki mają obecnie wpływ na Ciebie - rycerz buław-obecnie jestes zaangazowana w to co robisz, musisz byc przedsiebiorcza i otwarta na zmiany

4. Tego powinnaś zaprzestać - diabeł - mniej przywiazywac wage do spraw materialnych lub nie myslec tylko o przyjemnosciach

5. To powinnaś zacząć - 9 buław- byc konsekwentna ale i tez wlasciwie oceniac swoje szanse, nie porywac sie z motyka na slonce

6. Na to powinnaś się przygotować - siła- na to byc byc twarda, na to by sie nie poddawac, mysle ze jakas walka z przeciwnosciami losu, ale jesli sie nie poddawsz, to wygrana murowana :-)

7. Niespodzianka dla Ciebie - 2 monety - to co teraz robisz przyniesie Ci zysk niekoniecznie finansowy w przyszlosci, moze zadowolenie z osiagnietego celu, moze nowych znajomych, albo milosc ?

Pozdrawiam i zycze powodzenia :-)

Napisano

Rozkład ogólny bez pytania - jakoby wejrzenie w Twoje życie? - ok

Zacznę od AW

-- Patrząc na te karty w rozkładzie nasuwa się myśl, że nie panujesz nad swoim życiem, że nie podejmujesz sama decyzji, że czujesz jakieś OGRANICZENIA

spod których Powinnaś Wyjść.

Diabeł-Siła -- Przestań uzależniać swoje życie/sprawy/całą mentalność od kogoś/czegoś.

W Sile masz zaufać Sobie i bez względu na wszystko w tym trwać.

8 kiel. wyraźnie mówi aby w końcu wyrwać się z tego, co wywołuje u Ciebie stany napięcia nie do wytrzymania.

Z zewnątrz masz sygnały, że jest to możliwe - uwierz w siebie, 2 Monet zawsze daje Ci tę drugą możliwość rozwiązania i jest jak najbardziej wiarygodna/realna.

Napisano
Dzięki, ale ta interpretacja w ogóle do mnie nie pasuje.

Ty wiesz najlepiej, choć często sami nie zdajemy sobie sprawy ze swoich ograniczeń, zahamowań, zależności - bo sami to wszystko tworzymy, bo wydaje nam się że tak będzie łatwiej, a potem okazuje się, że wpadliśmy w pułapkę.

DIABEŁ w tarocie odbiera człowiekowi władzę decydowania o sobie, a o jaką dziedzinę życia chodzi w twoim przypadku?

Masz tę kartę na pozycji - że tego powinnaś zaprzestać- a więc nie tkwić w energii tej karty, która zniewala i odbiera wolę działania.

Sama napisałaś, że masz wrażenie jakbyś stała w miejscu mimo, że dajesz z siebie wszystko. Pomyśl, co dałoby Ci poczucie wolności?..i wyswobodzenia.

W Sile masz tę walkę ze sobą wygrać i pokonać wszelkie słabości wewnętrzne, które w tobie tkwią - nawet jeśli ich nie widzisz lub nie chcesz widzieć.

Napisano

Pieniądze.

Niestety głową muru nie przebiję. Chciałam się wydać za prezesa banku, ale jakoś mi nie wychodzi.

Napisano
Pieniądze.

Niestety głową muru nie przebiję. Chciałam się wydać za prezesa banku, ale jakoś mi nie wychodzi.

-- ?? ... ? -

Napisano
Pomyśl, co dałoby Ci poczucie wolności?..i wyswobodzenia.

pieniądze, których ciągle mi brakuje

Napisano

Super odpowiedź - udzieliłabym takiej samej :) ale nie wydaje mi się aby o tym mówił twój rozkład..

Napisano (edytowane)

Co mnie zniewala? Lęk o przyszłość.

Rozgoryczenie, że w pracy nie mam tylu godzin, ile bym chciała, w związku z tym tracę zapał, bo tak naprawdę liczy się co innego, a niekoniecznie wkład pracy.

W dodatku każdy rok niesie ryzyko zmniejszenia dochodów.

Brak wiary w zmiany, lepsze jutro, mimo że cały czas idę do przodu, cały czas coś się we mnie zmienia, POWOLI... zbyt powoli

Edytowane przez abede
Gość SooYoung
Napisano

Karta Diabła to przecież znak Koziorożca, żywioł ziemi, mówiący tez o pieniądzach i dobrach materialnych.

Karty pokazały Twoje uzależnienie a bardziej wieczne zamartwianie się - 8 pucharów - sprawami finansowymi i brak poczucia stabilizacji - Diabeł.

Tego powinnaś zaprzestać, za to zacząć działać i pokazać ile jesteś warta - karta Siły.

Masz zmagania z samą sobą, swoim sposobem myślenia ale też i z poczuciem własnej wartości, uzależniasz swoja wartość od tego ile zarabiasz, jak jesteś oceniana w pracy.

Tutaj musisz zawalczyć o swoje albo zacząć działać na własną rękę -> poszukać dodatkowego źródła zarobku - i o Tym mówi 2 den- to praca dodatkowa. Tylko musisz działać.

Napisano (edytowane)

zarobki wpływają na wszystkie sfery życia, trudno, żebym nie czuła się nie najlepiej z taką niedużą wypłatą

w pracy raczej poczucie wściekłości, więcej zarabiają osoby, które nie są lepsze ode mnie

co mi przyjdzie tak naprawdę z tego, że zwierzchniczka, której zdania nie cenię, oceni mnie wyżej, jeżeli nie pójdą za tym pieniądze?

jasne, że pomijanie moich dokonań mnie wkurza, że traktowanie mnie jak gówniary mnie wkur*ia, irytuje fakt, że jej stołek zupełnie nie ma związku z dokonaniami, bo ona nie ma żadnych osiągnięć, ale zarabia, a ja ile bym tam nie latała z wywieszonym jęzorem, to fizycznie i tak nie ma godzin

szukam

nie znajduję

tymczasem

nie ma - po prostu nie ma

a

nie podejmę się składania długopisów czy różańców

Edytowane przez abede
Napisano

Twoja chec wyrwania sie z codziennosci, marazmu, stagnacji, chcialas, aby cos zadzialo sie w Twoim zyciu. Taki mocny ruch do przodu. Peta zniewolenia puszczaja.

Toniesz w bagnie. Szarpiesz sie sama ze soba. Mimo staran, na razie, nie robisz naprawde zadnego kroku do przodu. Tylko zamaczasz sie w tym bagnie coraz bardziej. Twoje dzialania tylko zabieraja Twoja energie, kierujesz ja w nieodpowiednim kierunku. Zmien kierunek.

Slomiany zapal. Nie konczysz tego, co zaczelas. Checi masz, ale checi to za malo. Patrz wyzej. Dzialasz w nieodpowiednim kierunku.

Gonic za rzeczami, ktore moglabys miec, ale na innej drodze. Ta jest donikad. I jak tego nie zrozumiesz to nastepna przyjdzie Wieza i Cie tego nauczy. Musisz puscic pewne schematy dzialan, ktore Cie uziemiaja i nie pozwalaja ruszyc do przodu. Krecisz sie jak pies wokol wlasnego ogona.

Dzialac, rozwaznie, kierujac sie jednoczesnie swoja intuicja.

Ze o niektore rzeczy bedziesz musiala intensywnie zawalczyc. Zycie to nie sielanka. Zycie to dobry oboz treningowy. ;)

Ucz sie, walcz o swoje.

Konkretna zmiana obecnej sytuacji. O 180°.

Powodzenia :bukiet:

Napisano

Toniesz w bagnie. Szarpiesz sie sama ze soba. Mimo staran, na razie, nie robisz naprawde zadnego kroku do przodu. Tylko zamaczasz sie w tym bagnie coraz bardziej. Twoje dzialania tylko zabieraja Twoja energie, kierujesz ja w nieodpowiednim kierunku. Zmien kierunek.

Slomiany zapal. Nie konczysz tego, co zaczelas. Checi masz, ale checi to za malo. Patrz wyzej. Dzialasz w nieodpowiednim kierunku.

Gonic za rzeczami, ktore moglabys miec, ale na innej drodze. Ta jest donikad. I jak tego nie zrozumiesz to nastepna przyjdzie Wieza i Cie tego nauczy. Musisz puscic pewne schematy dzialan, ktore Cie uziemiaja i nie pozwalaja ruszyc do przodu. Krecisz sie jak pies wokol wlasnego ogona.

Chyba trochę przesadzona ta interpretacja.

Nie jestem zadowolona, fakt, ale nie tonę.

Nie kończę tego, co nie przynosi efektów.

Konkretnie, co prowadzi donikąd?

Życie się toczy, do przodu.

Napisano

Wybacz, jezeli Cie urazilam swoja interpretacja. Tak odczuwam te karte, jako takie krecenie sie w kolko.

Chcesz interpretacji. Nie musi Ci sie ona podobac. Slowo bagno mozna zastapic innym, lzejszym. Nie mysle, aby bylo ono obrazliwe, ale coz, jezeli Ci nie pasuje... zamien to na kazde inne.

Poczytaj siebie i zobaczysz, swoje niezadowolenie przede wszystkim. Moja interpretacja nie byla zlozliwa, natomiast usilowalam Ci wskazac, ze musisz zmienic podejscie do waznych dla Ciebie spraw.

Dla mnie te karty akurat wskazuja na to, ze:

- jestes niezadowolona

- chcesz zmiany, ale dzialania sa nieskuteczne

- Twoja frustracja w zwiazku z tym rosnie

Badz bardziej zdecydowana w tym, czego chcesz i tyle.

Nastepnym razem pamietaj rowniez, ze proszac o pomoc w interpretacji, mozesz dostac rozne zupelnie. Nie wszystkie musza Cie zachwycac. To subiektywne odczucie danych kart przez interpretujacego.

Jak widac u mnie nie bylo zadnej zlozliwosci (zyczylam Ci powodzenia).

Pozdrawiam

Napisano

Dotknął Cię fakt, że uznałam Twoją interpretację za niezbyt trafną? - nie było to z mojej strony złośliwe, po prostu: nie tonę :) to chyba dobra wiadomość ;)

Za interpretacje podziękowałam, ale zgodzić się z nią nie musiałam.

Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego

Napisano

Nie, nie dotknal mnie.

W zasadzie moja interpretacja nie musi byc trafna. To sa Twoje karty i to Ty powinnas je czuc jak najtrafniej. Czujesz?

Popatrzylam po Twoich odpowiedziach na poprzednie interpretacje i w zasadzie nie ma tam w ani jednej Twojej wypowiedzi cienia wdziecznosci za trud wlozony przez osoby interpretujace Twoj rozklad.

Twoje wypowiedzi:

Dzięki, ale ta interpretacja w ogóle do mnie nie pasuje.

Pieniądze.

Dalsze odpowiedzi tez sa pelne frustracji i wk**wienia.

Troche wiecej szacunku dla osob interpretujacych.

Nie musisz sie zgadzac, ale zacznij uzywac innego slownika i slow typu wk**wiony unikaj na przyszlosc.

Powiem Ci tak, dodatkowo. Zmien swoja postawe zyciowa. Bo tak, jak tu do interpretujacych, taka masz postawe i w zyicu. Widac po kartach. Postawa roszczeniowa "mi sie nalezy".

Ona ma lepiej, chociaz nie zasluzyla itd.

Zycze Ci mimo wszystko najlepiej. I nie, moje interpretacje nie musza byc trafne. Pracuj nad tym jednak, abys Ty rozumiala swoje wlasne karty. Bo to jest podstawa. Inni to tylko dodatek. Wspomagajacy, ale nie wymagany.

Napisano

Moja interpretacja:

Masz jakąś motywację, zapędy do działania i stad takie a nie inne postanowienie. Coś się zaczyna w Tobie dziać, ruszać w głowie, coś się zmienia.

Nie bać się przeszłości, odsunąć stare niepowodzenia w kąt i zacząć bardziej pozytywnie myśeć.

Czyżby jakiś Pan :> albo Twoja rosnąca motywacja i chęć zmian.

Nie idź do celu po trupach. Nie za wszelką cenę. Nie rób niczego na siłę…

Konsekwentnie dążyć do celu. Podnieść się i nie poddawać.

Pokusy, które bd musiała przezwyciężyć. W połączeniu z diabłem widzę tutaj mnóstwo pokus, łatwej drogi, której jednak powinnaś się wystrzegać.

Możliwe, ze ktoś Ci w tym wszystkim pomoże ;)

A czytając twoje posty - stan z boku i zastanów się, czego Ty ocekujesz? Dlaczego długopisów nie bd składała? Bo co?

Jeśli miałabym JA odkładać na jakiś kurs dokształcający to awet ulotki na ulcy bym poszła rozdawać. CO by coś zmienić.

Odnoszę wrażenie, że niby coś robisz ale takie to ekhem...

I popieram Sacral...

Mamy Ci pisać kłamstwa w interpretacjach? Każdy interpretuje tak, jak widzi karty. Powinnaś brać z tego naukę a nie stawać okoniem.

Możliwe, ze się na nas poobrażasz i znikniesz z Forum, bo Ci uwagę zwróciłyśmy ale poczytaj wszystkie wypowiedzi i zobacz, jaki żal i złość wypływają z Twoich postów.

Sorry, ale nie znam człowieka sukcesu, który ma nos na kwintę.

Napisano

Jeśli miałabym JA odkładać na jakiś kurs dokształcający to awet ulotki na ulcy bym poszła rozdawać. CO by coś zmienić.

Powodzenia!!!

Napisano
Powodzenia!!!

A dziękuję :)

I nie musisz być złośliwa ;)

Twoja energetyka bardzo uleje moja droga :) popracuj nad nią.

• Maestro
Napisano

Przepraszam za offtop,ale Trida mnie natchnęła pisząc o ulotkach. W czasie studiów, na III roku razem z koleżanką, ktora była w duzo gorszej sytuacji materialnej niż ja poszlyśmy do pracy na zlecenie. Okazało się, że polegała ona głównie na roznoszeniu ulotek za marne pieniądze i faktycznie trzeba było duzo energii włozyć w bieganie po domach. Ja przystałam na to i nawet znalazłam motywację - bieganie po domach = ruch= zdrowsze serce i lepsza sylwetka. Koleżanka zrezygnowała, bo " jej sie nie chce" i nadal tkwiła w biedzie, żyjąc z marnego stypendium socjalnego i z pomocy naprawdę ubogich rodziców ciagle narzekając na brak kasy. Była sfrustrowana. Ja zarabiałam może niewiele, ale potem jak szłam do pierwszej pracy po studiach to pamiętam, że szefowa dała mi lekko wyższą pensje niz powinna, bo doceniła moją przedsiębiorczośc i motywację.

Abede, ja tez nie zawsze jestem doceniana w pracy, ostatnio przeszłam ciężki kryzys nawet, gdzie słyszałam groźby, że mnie zwolnią.Przystanęłam z boku i spojrzałam na siebie innymi oczami. Zaczęłam dawać z siebie wiecej i widze powoli, że szefostwo nie czepia się już mnie, nie czepiają się moich pism (wcześniej słyszałam złośliwosci, że albo piszę za kwieciście,albo za sucho),co więcej udało mi się wyciszyc i ludzie to czują.Są dla mnie dużo bardziej serdeczni i zyczliwsi niż do tej pory. Nawet otrzymałam niejawna propozycję współpracy,dzięki której mogę sobie dorobić.

Wszystko tkwi w nas samych,trzeba tylko to odkryć.