kawa92 Napisano 17 Lutego 2014 Napisano 17 Lutego 2014 Witam, kiedyś ten sen mi się juz snil, bylo to pare lat temu. Dzis byla powtorka. Snilo mi sie, ze pewnien czlowiek chcial wysadzic w powietrze wiele setek ludzi. Ukryl sie w lesie i tam zaczal wszytsko przygotowywac. Te tereny podchodziły pod tereny mojej miejscowosci. Miala byc wielka impreza, spotkanie w ktorym mialo wziac udzial wielu ludzi w tym moi rodzice/ rodzina. Mowilam wszytsim, ze bedzie wybuch jesli przejdą ta trasa, ale nikt nie chcia mi wierzyc. Zakradlam sie tam i zdetonowalam bobme, udalo mi sie poprzecinac przewody zanim ten napastnik zdazyl sie zorientowac. to wszytsko dzialo sie w nocy. Zaczelam sie czołgać po trawie w lesie i nagle znalazlam sie na obszarze zajetym przez III Rzeszę. Byla to II wojna światowa- dopiero sie zaczynala. Niemcy pozabilaji wiele osob , widzialam ich ciala. Byl tam nawet Hitler. W czasie trwania tej wojny minelo wiele czasu. Bylam zołniezem, ktory zabil Hitlera. Postrzelilam go w noge i glowe, ale jeszcze lekko sie ruszal, inny zolniez dobil go kulą w piers. Wszytsko bylo takie realne. Rozgadalam sie i zobaczylam malą dziewczynke, ktora takze oddaje sobie strzal w glowe bo zostala bez rodziny. Nie chciala zyc sama. Widzialam powieszonych ludzi, slyszalam placz matek. Walczylam, zabilam hitera, skonczyla sie wojna, ja juz bylam ponad tym jakbym byla ptakiem, tak mi sie konczyl ten sen, bylam wysoko nad nimi. Wszytsko wdzialam czarno-biale z wyjątkiem trawy. Czy ktoś moglby zinterpretowac moj sen? Cytuj
OazaSpokoju Napisano 18 Lutego 2014 Napisano 18 Lutego 2014 Ponoć sny powtarzające się oznaczają, że nie rowiązaliśmy problemu, o którym nam mówią. Zaczynasz od lasu, w którym ukrywa się złoczyńca. Las jest symbolem nieświadomej części umysłu, w której czają się myśli, o które sami byśmy się nie podejrzewali. Tym razem powiedziałabym, chodzi o agresję w kierunku otoczenia. Świadomie wiesz, że tak nie wolno, chcesz wszystkich uratować, chcesz ocalić porządek w swoim życiu (symbolizowany przez rodzinną miejscowość i rodzinę), ale gdzieś głęboko jest jakaś cząstka ciebie, która chciałaby wszystko zburzyć i nie bacząc na konsekwencje zmienić życie i zacząć od nowa. Zwłaszcza, że we śnie najwyraźniej masz poczucie, że nie cieszysz się szacunkiem i zaufaniem, skoro nikt ci nie wierzy. A może już wsześniej okłamywałaś samą siebie i stąd ludzie we śnie ci nie wierzą. W każdym razie po raz kolejny odroczyłaś katastrofę, przecięłaś kable i uratowałaś sytuację. Tylko, że napięcia prędzej czy później się rozładowują. To jak z naciągnietą gumową taśmą, jeżeli przetniesz ją kiedy jest lekko napięta strzeli, ale nie bardzo. Jeżeli poczekasz aż napnie się na maksa, pęknie i uderzy cię w rękę. Druga część sny wyrzuca cię na obszar okupowany. To informacja - w tej części umysłu nie jesteś u siebie. Tu leżą emocje, które panują nad tobą. Wojna się zaczęła, a wojna oznacza konflikt wewnętrzny. Często pomiędzy dobrą dziewczynką, którą każda z nas chce być, a niezależną kobietą, która każda z nas chce być. Hitler jest tu głównym problemem, mówimy tu o sile męskiego autorytetu w twoim życiu. O władzy, której nie można się sprzeciwiać, w obawie przed karą. Woja z Hilterem oznacza wojnę z autorytetem. Kobiecie często jest ciężko w tej sytuacji, nawet we śnie śnisz że jesteś mężczyzną, żeby móc walczyć. Może wciąż nie czujesz się na siłach, żeby być sobą. Rozwiązaniem będzie pokonanie Hitlera ale tego obawia się dziecko w tobie. Akceptacja którą okazują nam autorytety i ludzie mający nad nami władze jest dla nas ważna, bez niej czujemy się jak to dziecko bez rodziny. Wolimy zatracić siebie, niż żyć na własną odpowiedzialność, bez aprobaty innych. Ale każda walka ma ofiary i tak być musi, jeżeli chcesz zwyciężać musisz walczyć. Problem polega na tym, że prawdopodobnie nadal po dzieciecemu wierzysz, że coś jest dobre albo złe, czarne albo białe. Po zabiciu Hitlera widzisz czarno-biały świat, ale na jawie nawet jak wygrasz, nie będzie oklasków. Nie będzie łatwo, nie oczekuj poparcia dla tego co robisz dobrze, ani nie uznawaj, że robisz coś źle tylko dlatego, że ktoś cię potępia. Życie jest skomplikowane i ma wiele kolorów. Dobrzy ludzie robia złe rzeczy, a złym zdarzają się dobre. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi