Skocz do zawartości

Demon

kociara1star

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Już któryś raz z rzędu śnią mi się koszmary, a w nich demony. W ostatnim byłam z mamą za granicą, szłyśmy po mieście, a za nami szły jakieś kobiety. Przed nami była dość spora skarpa, więc postanowiłyśmy ją obejść. Nagle jedna z kobiet podbiegła i próbowała zepchnąć moją mamę. Odwróciłam się i powiedziałam kilka niecenzurowanych słów, a ta kobieta chwyciła mnie za włosy i przechyliła do tyłu tak, że jej twarz znalazła się kilka centymetrów od mojej. Jej oczy były kompletnie czarne, a ja wiedziałam, że jest demonem. Powiedziała "jesteś człowiekiem, więc skąd w tobie tyle zła (złości? coś takiego)?". Mówiła coś jeszcze, ale tak bardzo chciałam się obudzić, że nie zapamiętałam jej słów.

co ten sen może oznaczać?

Napisano

Podświadomość czasami brutalnie przekazuje swoje wiadomości. Demon to posłaniec z drugiej strony, z podświadomości. Pytanie, co się dzieje, że własna podświadomość zwróciła ci uwagę na twoją agresję? Może jakieś stresy ostatnio? Może tłumisz coś na jawie i wychodzi to w snach? Skarpa może sugetować, że jesteś na krawędzi czegoś, jakaś sytuacja waży się i twoja własna złość może cie popchnąć w dół.

Napisano

nie jestem pewna czy chodzi tu o złość, chociaż to też może być. myślę, że bardziej chodzi o to, jakie decyzje podejmuje i to, że ranie ludzi, nie czując się nawet z tym źle... jeśli chodzi o "bycie na krawędzi czegoś" to chyba jest zatracenie się w tym wszystkim, drastyczna zmiana moich zasad moralnych.