Skocz do zawartości

serce

NarratorkaHorrorow

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiem czy na forum, rozkład "serce " już był. Jeśli nie, chętnie go przedstawie. Nauczyła mnie go babcia, która za życia zajmowała się stawianiem kart tarota i kart klasycznych. Układa się karty w tzw "serce "

rozłożyłam wiec serce na mnie i mego partnera. Nie dzieje sie między nami teraz dobrze, nie ma go nawet w mieście i nie wiem kiedy go zobacze. Mam wrażenie że się odemnie oddala.

1 karta - 3 mieczy ( opowiada o tym jak wygląda relacja na chwilę obecną )

Nie jest dobrze, babcia na 3 mieczy mawiała że to karta zamkniętego serca. obie strony są smutne, niepogodzone z losem.swoista stagnacja i zamrożenie uczuciowe, rozłąka emocjonalne

2 karta położona po lewej stronie oznacza stronę pytającą -jej nastrój, sposób postrzegania sprawy - As kielichów

cóż, wygląda na to że zachowuje optymizm i wewnetrznie czuje że będzie dobrze.

3 karta ułożona po prawej stronie oznacza stronę o która pytamy - jw. jej nastrój,sposób postrzegania sprawy - 4 Kielichów

Nie wróży to dobrze, jest zrezygnowany, stracił wiare w lepsze jutro.

4 karta umiejscowiona jest po stronie pytającego ,oznacze uczucia tej osoby do strony przeciwnej - Gwiazda

Mam dużo nadzieji, licze że wszystko się ułoży, będziemy razem długo. Nie wiem czy to miłość.

4 karta analogicznie oznacza strone przeciwną, jej uczucia do pytającego- 4 mieczy

same miecze, chwilowo odpoczywa odemnie , jest zrozpaczony, zmęczony i nie myśli o mnie w kategorii kobieta z która pragnie być. Być może mnie nie kocha po prostu.

6 karta, po stronie os. pytającej oznacza ograniczenia ciążace na związku. Tu pojawiła mi się X mieczy

to rozpacz, smutek i myśl że może czas już coś zakończyć. Karta leży po mojej stronie

7 karta po stronie partnera, to wszystko to co przemawia na korzyść związkowi - Kochankowie

zaiuroczenie, może miłość ?

8 karta w środku " serca" mówi o miłości takiej na całe życie .Babcia wspominała iż znajdujący sie tu papież mówi o szybkim ślubie.Niestety u mnie pojawiła się 8 Pałek. nie jest to karta typowo miłosna, może świadczyć o zakochaniu a także o nowym obiekcie westchnien.

9 karta - Najbliższa przyszłość związku (do 3 msc ) Cesarz

Cesarz, jak to władca nie robi nic, do cesarza należy się udać. Będą to nieczęste spotkania na których będziemy dla siebie mili.

10 karta- dalsza przyszłość- Paż kielichów

No cóz, dalszy żywot pod znakiem zabawy,częstszych spotkań, żadnych poważnych planów, ani deklaracji. Najważniejsze że w dobrej atmosferze.

11 karta Podsumowanie-( możliwość dodania 3 kart) Umiarkowanie

Niedopowiedzenie, albo będzie dobrze i stabilnie, albo nastąpi nagłe uczuć ochłodzenie. Niejednokrotnie spotkałam się z opinią iż umiarkowanie to karta starych małżeństw, bez zgrzytów, przyzwyczajenia ale i dojrzałej miłości.

Mam wrażenie że brak pracy odbija się na tym związku bardziej niż się spodziewałam. Nie wiem wprawdzie czy tak też jest u innych ludzi, czy tylko my tak przeżywamy. Widze po nim, ( a w zasadzie słyszę,) że nie jest dobrze.

Napisano

Mayllah, przyznam że nie wiem czy był już publikowany czy też nie. Jak pisałam babcia mnie nauczyła. Mam nadzieje że wiesz jak je rozłożyć, bo obawiam się że jak to narysuje w paincie to będzie więcej śmiechu niż pożytku ;)

Napisano

hehe, mogloby byc ciekawie :-)

A jesli chodzi o pierwsza karte, kladziesz ja na srodku?

i jeszcze 9-ta, 10-ta i 11-ta ?

reszta jest czytelna :-)

Zycze Ci szczescia :-)

Napisano

Ogólnie widać, że obecna sytuacja w związku jest dla Was bardzo trudna. Jest dużo smutku, zwątpienia, może i łez. Mogą pojawiać się myśli, że coś zostało już utracone.

Karty po Twojej stronie pokazują, że jesteś emocjonalnie zaangażowana w sprawę swojego związku. Uczucia się w Tobie kłębią i chciałyby znaleźć ujście. Widać, że chciałabyś kochać i być kochana i wciąż masz na to nadzieję. Ale sytuacją w związku jesteś już bardzo zmęczona. Może brakować Ci już sił do działania. Być może zaczynasz się zastanawiać co z tym dalej robić, czy w ogóle jest Wam pisany jakiś dalszy ciąg.

Karty po stronie Twojego partnera pokazują jego oddalenie i izolację od Ciebie. Zapadł się w siebie i być może także zastanawia się co dalej. Widać w nim rozdarcie, zniechęcenie, jakiś taki emocjonalny marazm. Być może jest na etapie podejmowania decyzji w Waszej sprawie. Może mieć takie myśli, że coś musi się zmienić albo wydarzyć, żebyście mogli ruszyć do przodu.

8 buław pokazuje, że coś się ruszy i to powinno przynieść Ci spokój. Odzyskasz równowagę, wyciszysz się, bez względu na to jak potoczy się Wasz związek. Cesarz wprawdzie nie działa, ale jest kartą porządku, stabilizacji, konkretu, więc być może w najbliższym czasie coś sobie wyjaśnicie, postanowicie. W dalszej przyszłości-zgadzam się z Tobą- widać relacje niezobowiązujące, rozrywkowe. Być może otworzysz się na nowe możliwości, będziesz cieszyć się chwilą.

• Lubię to! 1
  • Maestro
Napisano

Obecnie widac ból istnienia, poczucie,że cos się z rąk wymyka, że nie tak miało być, aczkolwiek czuje się, ze Ty masz nadzieję i czujesz, że sie wszystko ułoży, że będzie dobrze, on natomiast jest zmęczony, ma poczucie, że utknął w jakims martwym punkcie. Źle mu jest,zamknął się w jakiejś emocjonalnej klatce, z której cięzko mu się wydostać. Ograniczenia to poczucie dobicia, to negatywne myślenie, ze nic już z tego nie będzie. Na korzyśc przemawia fakt, że mimo wszystko on chce byc z Tobą, mimo kryzysu. Ta 8 pałek mówi, że coś się ruszy, mozliwe długie rozmowy, a może i porozumienie w łóżku (wiem, że to nie jest najwazniejsze,ale może on jako facet potrzebuje potwierdzenia męskości..).Najbliższa przyszłośc wygląda stabilnie, ale sporo tu od niego zależy,mozliwe,że dasz mu poczucie bezpieczeństwa. Dalsza przyszłośc może mówić o oświadczynach,albo nawet i dziecku.Karta Umiarkowanie mówi o tym, że Wasz zwiazek będzie istniał i wszystko się ułozy:)

Gość Euterpe
Napisano

nagły brak pracy jednego z partnerów jak najbardziej wpływa na związek. Możliwe, że ucierpiało tutaj jego ego. Też uważam, że umiarkowanie na końcu łagodzi sprawę, tzn. wszystko wróci na stare tory, uspokoi się. Może właśnie wtedy Twój mężczyzna dostanie nową pracę? Giermek to też informacja.

Dobrze, że przeczytałam interpretacje koleżanek wyżej :) Miałam ochotę napisać, to co roszpunka79 w pierwszej części i Inez2503 w drugiej :)

Napisano

Malyllah, tak karty od 8 do ostatniej ( możesz dołożyć 3 do ostatniej w razie niejasności ) rozkładam na środku, tworząc jakoby linie która serce rozdziela na dwie części .

Dziękuje, Tobie także życzę jak najwięcej szczęścia ;)

Roszpunka 79, Inez2503 oraz Euterpe - Bardzo dziękuje, trafnie odczytałyście to czego do końca świadoma nie byłam.

Mam nadzieję że serce posłuży komuś ;)