Skocz do zawartości

Dieta (ZWERYFIKOWANY)

Gość Daffne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Daffne
Napisano (edytowane)

Jakie efekty przyniesie moja dieta w marcu? (dieta 1000 kalorii)

Rycerz mieczy, Koło Fortuny, Głupiec -> Gwiazda/Sprawiedliwość

zawezmę się i powinnam widzieć efekty chyba, aczkolwiek nie wiem co tu będzie w połowie miesiąca bo widać jakieś zmiany, może od połowy marca zacznę ostro się odchudzać albo nieco wyluzuję bo już schudnę nieco.

Jakie efekty przyniesie dieta w kwietniu ? (zakładając, że będzie jeszcze trwać)

Rycerz buław, 6 kielichów, 4 kielichów ->Siła/Kapłanka

chyba tu już diety nie będzie, wychodzi na to,że zadowalające efekty uzyskam już w marcu i poprzestanę w kwietniu, chyba lenistwo mnie zniechęci albo zadowalający wygląd... no nie wiem...

Edytowane przez Daffne
Napisano

moim zdaniem efekty mogą być zadawalający, ale bardzo dużo leży w Twoich rękach i silnej woli - koło i sprawka

Jakie efekty przyniesie dieta w kwietniu ? (zakładając, że będzie jeszcze trwać)

z początku widać zapał a potem to już troszkę leniuchowanie,ale powinno być ładnie

Gość Daffne
Napisano

moim zdaniem efekty mogą być zadawalający, ale bardzo dużo leży w Twoich rękach i silnej woli - koło i sprawka

to fakt, tu muszę mocniej spiąć poślady bo sobie folguje hehe

dziękuje Ci bardzo :)))

Napisano

przepraszam za literówki i błędy ale późna godzina robi swoje :D

Gość Daffne
Napisano
przepraszam za literówki i błędy ale późna godzina robi swoje :D

a tym się zupełnie nie przejmuje :D

Napisano

Widać że do diety podejdziesz ostro.. cos Cie motywuje bardzo.. ( tylko z czego ty sie chcesz odchudzac? ) hehe..

Dalej widze ze zapal jak szybko przyjdzie tak szybko minie ;)..wrocisz do dawnych nawykow

Napisano

Daff, a czemu taka ostra dieta?Ona jest dość drastyczna - 1000kcal to mało. Może spróbuj taką metodę jak ja zrobiłam. Wyliczyłam sobie zapotrzebowanie kaloryczne dla wagi do której chciałam dojść w 1 etapie. I tak układałam sobie posiłki, żeby miały tyle kcal na cały dzień. Do tego dołączyłam ćwiczenia i sporo schudłam.Tylko teraz leń się do mnie odezwał i stanęło zamiast iść dalej za ciosem.

Napisano (edytowane)

Może być, że nie jesteś gotowa na tak drastyczna dietę. Może się okazać, że nie jesteś w stanie zastosować teorii - Rycerz Mieczy w praktyce - Głupiec. Gwiazda, coś co widoczne, piękne, niby znajome a dotknąć się nie da, poza zasięgiem ręki. Może rzeczywiście zredukujesz kalorie ale mogą pojawić się problemy z zastosowaniem zasad poprawnego zbilansowania pokarmów ( Sprawiedliwość) - i braknie Ci, przy tym liczeniu i zestawianiu proporcji ze wszystkich grup pokarmowych, woli walki - Rycerz buław, 6 kielichów, 4 kielichów-> Siła /Kapłanka. Na karcie 4 kielichy osoba nie sięga po to, co ma w zasięgu ręki, zatem przy 6 kiel może oznaczać, że zastosujesz dietę najbardziej popularna,tradycyjną - "żryj połowę" :D

Ps. wiosna idzie, większość z nas musi zrzucić balast zimowy :) Daffne, 1000 kalorii wystarcza na tylko tyle, by oddychać. To nie jest dobry pomysł :( Nie wiem ile masz wzrostu i wagi ale radziłabym powyżej 1500 a poniżej 2000 + ruch (rower, spacer):prosi: - bo efekt jojo murowany po 1000 kaloriach - 6 kiel +4 kiel

Edytowane przez Vivere
  • Maestro
Napisano

widać,że możesz bywac nerwowa z powodu ograniczeń, ale mam wrażenie, że cos się zmieni, albo pomyślisz o innym sposobie odżywiania, bo to wyglada tak,jakbyś zarzuciła te dietę

tu widąc nawet duzo ruchu i radości,ale w tej 4 kielichow poczujesz zmęczenie,znużenie,tym bardziej, że w kwietniu (20 i 21) mamy Święta:)

Napisano

Bd chciała coś zmienić i to się uda :) będziesz powoli dążyła do celu.

Tutaj ruszysz z kopyta, powiedziałabym, że jakieś ćwiczenia mogą dojść, ale może odezwać się kontuzja z przeszłości, pod koniec marca (stawiam na okolice świąt) małe podłamanie, ale wyjdziesz z tego obronną ręką.

BTW – jako dietetyk i żywieniowiec nie polecam diety 100 kcal a 1200 kcal – mniejszy szok dla organizmu, trwalsze efekty.

No i polecam patrzeć na to CO jesz a nie wartości kaloryczne ;)

Gość Daffne
Napisano
Widać że do diety podejdziesz ostro.. cos Cie motywuje bardzo.. ( tylko z czego ty sie chcesz odchudzac? ) hehe..

Dalej widze ze zapal jak szybko przyjdzie tak szybko minie ;)..wrocisz do dawnych nawykow

po rzuceniu fajek przybrałam na wadzę jakieś 7 kg, które właśnie zrzucam :D Udało mi si.ę już zrzucić 2 kg, zostało jeszcze 5, co w tej diecie powinno mi wystarczyć na jakieś 3 tygodnie:)))

Gość Daffne
Napisano
Daff, a czemu taka ostra dieta?Ona jest dość drastyczna - 1000kcal to mało. Może spróbuj taką metodę jak ja zrobiłam. Wyliczyłam sobie zapotrzebowanie kaloryczne dla wagi do której chciałam dojść w 1 etapie. I tak układałam sobie posiłki, żeby miały tyle kcal na cały dzień. Do tego dołączyłam ćwiczenia i sporo schudłam.Tylko teraz leń się do mnie odezwał i stanęło zamiast iść dalej za ciosem.

dlatego taka drastyczna bo inaczej nie schudnę, próbowałam lżejsze, ale nie miałam efektów,a tu jak spróbuj nieco oszukać dietę to się nic nie stanie i schudnę hehhe. W sumie na tej diecie chudnę 2 kg tygodniowo (takie założenie diety), jem 4 kanapki, potem normalny obiad i na kolacje koło 19 tej 4 kanapki i kuniec. Odpowiada mi to , tym bardziej, że mam mało ruchu.

Gość Daffne
Napisano

Może być, że nie jesteś gotowa na tak drastyczna dietę. Może się okazać, że nie jesteś w stanie zastosować teorii - Rycerz Mieczy w praktyce - Głupiec. Gwiazda, coś co widoczne, piękne, niby znajome a dotknąć się nie da, poza zasięgiem ręki. Może rzeczywiście zredukujesz kalorie ale mogą pojawić się problemy z zastosowaniem zasad poprawnego zbilansowania pokarmów ( Sprawiedliwość) - i braknie Ci, przy tym liczeniu i zestawianiu proporcji ze wszystkich grup pokarmowych, woli walki - Rycerz buław, 6 kielichów, 4 kielichów-> Siła /Kapłanka. Na karcie 4 kielichy osoba nie sięga po to, co ma w zasięgu ręki, zatem przy 6 kiel może oznaczać, że zastosujesz dietę najbardziej popularna,tradycyjną - "żryj połowę" :D

Ps. wiosna idzie, większość z nas musi zrzucić balast zimowy :) Daffne, 1000 kalorii wystarcza na tylko tyle, by oddychać. To nie jest dobry pomysł :( Nie wiem ile masz wzrostu i wagi ale radziłabym powyżej 1500 a poniżej 2000 + ruch (rower, spacer):prosi: - bo efekt jojo murowany po 1000 kaloriach - 6 kiel +4 kiel

właśnie nieco oszukuje dietę, więc z pewnością mam więcej, poza tym mało się ruszam i obawiam się, że nie spalę tego co zjem powyżej 1000 :)

Dziękuje, przemyślę sobie, może coś zmienię...:)

Gość Daffne
Napisano

widać,że możesz bywac nerwowa z powodu ograniczeń, ale mam wrażenie, że cos się zmieni, albo pomyślisz o innym sposobie odżywiania, bo to wyglada tak,jakbyś zarzuciła te dietę

tu widąc nawet duzo ruchu i radości,ale w tej 4 kielichow poczujesz zmęczenie,znużenie,tym bardziej, że w kwietniu (20 i 21) mamy Święta:)

tzn chce schudnąć 5 kg, wg mojej diety raptem w 3 tygodnie powinnam schudnąć i jeśłi mi sięto uda to schudnę w niecały miesiąc i później odchudzać już się nie będę musiała boosiągnę to co chce, ale na pewno bedę chciąła wprowadzić metodę ŻP (żryj połowę) do swego odżywiania.

Gość Daffne
Napisano
Bd chciała coś zmienić i to się uda :) będziesz powoli dążyła do celu.

Tutaj ruszysz z kopyta, powiedziałabym, że jakieś ćwiczenia mogą dojść, ale może odezwać się kontuzja z przeszłości, pod koniec marca (stawiam na okolice świąt) małe podłamanie, ale wyjdziesz z tego obronną ręką.

BTW – jako dietetyk i żywieniowiec nie polecam diety 100 kcal a 1200 kcal – mniejszy szok dla organizmu, trwalsze efekty.

No i polecam patrzeć na to CO jesz a nie wartości kaloryczne ;)

nieco dietę oszukuje, więc pewnie jem więcej niż 1000 kalorii, azkolwiek mało ruchu mam więc może akurat bedzie dobrze. Staram się patrzeć by jeść zdrowe rzeczy zamiast chłamu jakiegoś, suszone owoce, nasiona jakieś czy owoce. Unikam chipsów, czekolad. Na to zawsze bedę mieć czas jak schudnę hehe

Dziękuje za zabranie głosu :kwiatek::bukiet:

Napisano

:)

a ja myślę, że w Rycerzu Mieczy weżmiesz się w marcu ostro za dietę, będziesz rygorystycznie jest przestrzegać, potem Koło czyli sytuacja się zmieni--chyba zaniechasz diety na chwilę, aby potem rozpocząć wszystko od początku--to Głupiec:):), ogólnie w marcu nie porzucisz nadziei na pozbycie się nadmiaru kilogramów:)

a w kwietniu Rycerz Buław- działasz, ćwiczysz chyba też, 6 Kielichów: wspominasz dawne czasy bez diety:) ale w 4 kielichów marzysz o szczuplejszej figurze--ogólnie w kwietniu będziesz kontynuować dietę, wykażesz się determinacją i cierpliwością, wiedząc, że na efekty przyjdzie poczekać

pozdrawiam ciepło:)

Gość Daffne
Napisano
:)

a ja myślę, że w Rycerzu Mieczy weżmiesz się w marcu ostro za dietę, będziesz rygorystycznie jest przestrzegać, potem Koło czyli sytuacja się zmieni--chyba zaniechasz diety na chwilę, aby potem rozpocząć wszystko od początku--to Głupiec:):), ogólnie w marcu nie porzucisz nadziei na pozbycie się nadmiaru kilogramów:)

a w kwietniu Rycerz Buław- działasz, ćwiczysz chyba też, 6 Kielichów: wspominasz dawne czasy bez diety:) ale w 4 kielichów marzysz o szczuplejszej figurze--ogólnie w kwietniu będziesz kontynuować dietę, wykażesz się determinacją i cierpliwością, wiedząc, że na efekty przyjdzie poczekać

pozdrawiam ciepło:)

oby tak było - dziękuje :buziak:

• 1 miesiąc temu...
Gość Daffne
Napisano

WERYFIKACJA:

zawezmę się i powinnam widzieć efekty chyba, aczkolwiek nie wiem co tu będzie w połowie miesiąca bo widać jakieś zmiany, może od połowy marca zacznę ostro się odchudzać albo nieco wyluzuję bo już schudnę nieco.

Wykazałam sie słomianym zapałem w marcu i nie chudłam nic. Stoję w miejscu.

Gość adora
Napisano

Daffne, czy naprawde uwazasz, ze dieta 1000kcal to madry pomysl? Kwiecien zapowiada sie podobnie jak marzec. I dobrze, bo takie diety powoduja zachwianie hormonalne a przede wszystkim oslabienie pracy tarczycy. Nie polecam probowac.

Napisano

Jeśli chodzi o odchudzanie trzeba po prostu trafić w dobry czas, psychika jest najważniejsza. 1000 kcal nie jest taka zła, tylko potem trzeba ostrożnie z niej wychodzić. Osobiście polecam 1200 z małymi "cheat day'ami", kiedy można sobie pozwolić na jakiegoś fast fooda. To tylko jeden miesiąc, następne przed Tobą. Trzymam kciuki :*

Gość Daffne
Napisano (edytowane)
Daffne, czy naprawde uwazasz, ze dieta 1000kcal to madry pomysl? Kwiecien zapowiada sie podobnie jak marzec. I dobrze, bo takie diety powoduja zachwianie hormonalne a przede wszystkim oslabienie pracy tarczycy. Nie polecam probowac.

jeśli nie ćwiczę wcale to 1000 kcal jest jedynym wyjściem bym spadła z wagi, próbowałam większej ilości kcal i nie spadłam nic. Póki co nie stosuje żądnej diety :)

Edytowane przez Daffne
Gość Daffne
Napisano
Jeśli chodzi o odchudzanie trzeba po prostu trafić w dobry czas, psychika jest najważniejsza. 1000 kcal nie jest taka zła, tylko potem trzeba ostrożnie z niej wychodzić. Osobiście polecam 1200 z małymi "cheat day'ami", kiedy można sobie pozwolić na jakiegoś fast fooda. To tylko jeden miesiąc, następne przed Tobą. Trzymam kciuki :*

Póki co dieta czeka aż zacznę stosować. Miałam parę perturbacji życiowych osttanio i dieta nie była mi w głowie. Dam znać jak coś postanowie :)

Napisano

Ilość kalorii trzeba dopasować do wysiłku fizycznego, osobie pracującej w biurze wystarczy 1000 kalorii by utrzymać linie i nie przytyć.

Ale jeśli po pracy wali męża wałkiem po głowie i jeszcze robi pranie ręczne i aktywny sex na dobranoc to 1500 kalorii będzie w sam raz.

Daffne mój nos twierdzi że potrzebujesz 1200 kalorii by utrzymać swoją wage na stałym poziomie, więc spokojnie możesz zejść do 1100 kalorii a nawet dołożyć do tego 2 marchewki i będzie gitara.

Napisano

No jasne, najważniejsze żeby czuć się dobrze z dietą i na prawdę tego chcieć, będziesz wiedziała kiedy masz siłę wystartować :)