oganik Napisano 24 Lutego 2014 Napisano 24 Lutego 2014 Witam mam taka prosbe do Was macie zapewne jakies cwiczenia na rozwiniecie 6 zmyslu byla bym wdzieczna za podzielenie sie doswiadczeniami moze tez jakie sa tez wasze odczucia i jak u was dziala otwarcie 3 oka.Pozdrawiam Cytuj
Rasphul Napisano 28 Lutego 2014 Napisano 28 Lutego 2014 Czym dla Ciebie jest 6 zmysł? Jak go definiujesz? W jakim celu chcesz go rozwinąć? ;> Cytuj
oganik Napisano 28 Lutego 2014 Autor Napisano 28 Lutego 2014 przeciez kazdy go ma ,jest intuicja ale nie kazdy go slyszy w sobie jest czyms dobrym moze ostrzec i podpowiedziec ci co jest wlasciwe w zyciu co dobre dla kazdego kto go moze odczucz napewno swiat jest latwiejszy pytasz dlaczego poniewaz mysle ze kazdy chce miec tak ogromna wiedze jaka jest intuicja i ludzki umysl:witch: Cytuj
Rasphul Napisano 28 Lutego 2014 Napisano 28 Lutego 2014 A więc 6 zmysł to dla Ciebie intuicja. Słowo to pochodzi od łacińskiego "intuero" co oznacza "przyglądać się" lub "obserwować". Działanie intuicji jest podświadomym procesem logicznym o dość abstrakcyjnej naturze. Jest to podświadome kojarzenie z daną sytuacją znanych już wcześniej schematów, sytuacji i procesów. Występuje samoczynnie, bez naszej woli, a od naszej świadomości zależy czy podpowiedź płynącą z podświadomości potraktujemy poważnie lub czy ją zignorujemy. Jak w takim razie można wykształcić intuicję? Chyba tylko obserwując i rejestrując zdarzenia. Oraz dopuszczając jej rozwiązania. W takim razie im jesteś młodszy, tym Twoja intuicja częściej może Cię zawodzić. Ponieważ dane dla podświadomości zbierasz z biegiem czasu - doświadczając. Ile masz lat? 1 Cytuj
sprawa Napisano 28 Lutego 2014 Napisano 28 Lutego 2014 Z wiekiem nasza intuicja raczej słabnie, chyba ,że umiemy się oczyścić z przeszkadzających uczuć. Dzieci mają dużą intuicje. Sam pamiętam jak byłem mały i miałem wiele zdarzeń w których umiałem sobie pomóc dzięki intuicji. Np. zraniłem się w rękę i przeszkadzała mi lekko cieknąca krew. Znalazłem liścia "babke" który ma właściwości gojące. Nikt mi wcześniej nigdy nie powiedział , że ten liść ma takie działanie, a ja wiedziałem o tym dzięki intuicji. Może intuicja to przypominanie sobie wiedzy z naszych poprzednich żyć ? Ale także podświadome łączenie się naszej energii z czyms zewnętrznym dzięki czemu pobieramy z otaczającego nas świata "informacje". Ogólnie polecam medytację, po jakimś czasie człowiek oczyszcza się i intuicja przychodzi samoczynnie Dobrze jest też wzmacniać i oczyszczać nasze czakry Ja miałem zawsze najsilniejszą intuicje po medytacjach na łące. Medytacja + kontakt z naturą (drzewa, ziemia, niebo) - to wszystko skutkuje oczyszczeniem naszej energii i przejrzystym umysłem. Po takim czymś zaczynasz dużo więcej "czuć" : P Cytuj
Rasphul Napisano 28 Lutego 2014 Napisano 28 Lutego 2014 A może babka lancetowata w ogrodowych podbojach wydawała Ci się najlepsza, ponieważ posiada dość duże liście - w sam raz do zrobienia sobie "opatrunku"? Cytuj
Seid Napisano 28 Lutego 2014 Napisano 28 Lutego 2014 Jak w takim razie można wykształcić intuicję? Chyba tylko obserwując i rejestrując zdarzenia. Oraz dopuszczając jej rozwiązania. W takim razie im jesteś młodszy, tym Twoja intuicja częściej może Cię zawodzić. Ponieważ dane dla podświadomości zbierasz z biegiem czasu - doświadczając. Najbardziej popularną metodą jest rozluźnianie się i otwieranie na intuicję, a następnie zapisywanie w dzienniku tego, co nam podpowiada. Nazwano to dziennikiem intuicji - przypomina to prowadzenie dziennika snów. Rzeczywiście zwiększa się ona z czasem, bo kora przedczołowa rejestruje coraz więcej schematów, do ktorych można odnieść wydarzenia bieżące. Cytuj
oganik Napisano 2 Marca 2014 Autor Napisano 2 Marca 2014 czytalam ze trzeba byc bardzo elastycznym czyli jak fleksibel tanczyc starac sie zyc chwila wtedy nastapi przelom pytasz ile mam lat duzo:bla: Cytuj
Rasphul Napisano 2 Marca 2014 Napisano 2 Marca 2014 Więc teoretycznie powinieneś już dużo schematów zarejestrować Cytuj
yin yang Napisano 2 Marca 2014 Napisano 2 Marca 2014 czasami to co nieprzyjemne ,nie miłe , przykre , ból , cierpienie , choroba może być tym najlepszym czymś co się nam przydarza i do czego pcha nas nasza "intuicja" Cytuj
oganik Napisano 3 Marca 2014 Autor Napisano 3 Marca 2014 Czesc zgadza sie ale mimo to jest mi za malo moze Ty mozesz mi cos doradzic .Pozdrawiam Cytuj
yin yang Napisano 3 Marca 2014 Napisano 3 Marca 2014 Żeby świat był łatwiejszy.... hmm.... ,każdy ma swoją ścieżkę rozwojową ,sama wybrałaś sobie taki świat jaki masz,żeby było łatwiej to trzeba zrozumieć i poznać sens po co wogule żyjemy i co tu robimy, rozwijać się duchowo po całości , medytacja , książki , szukać w sobie , dać sobie czas na wszystko. Nie bardzo wiem co Ty chcesz osiągnąć i jaki jest Twój cel,podaj jakiś przykład. Cytuj
oganik Napisano 3 Marca 2014 Autor Napisano 3 Marca 2014 czesc dobrze ze o tym napisales sam odpowiedziales sobie na swoje pytanie tak to wyglada ze rozwiniecie 6 zmyslu moze duzo ulepszyc wielu ludzia zycie pomoc mozesz wielu ludzia nie sadzisz? a po za tym nie napisales nic na ten temat mnie interesuje tez jak inni ludzie rozwijaja swoj zmysl bo od innych tez mozna sie cos nauczyc .Pozdrawiam Cytuj
yin yang Napisano 3 Marca 2014 Napisano 3 Marca 2014 Można nauczyć komunikować się z Duszami na przykład za pomocą wahadła radiestezyjnego. Podaj jakiś przykład takiej pomocy ludziom , co Ty masz konkretnie na myśli ? Cytuj
oganik Napisano 3 Marca 2014 Autor Napisano 3 Marca 2014 z tego co wiem z duszami lepiej sie nie komunikowac bo mozesz wpedzic sie w klopoty co do ludzi pomoc w rozwiazaniu zyciowych problemow przekazywanie to co moga uniknac zreszta juz cos takiego zrobilam ale nie lubie sie rospisywac a co do wachadelka fajna sprawa ale nie dla mnie Cytuj
yin yang Napisano 3 Marca 2014 Napisano 3 Marca 2014 No dobrze, to życzę powodzenia w rozwijaniu 6-tego zmysłu . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi