Skocz do zawartości

komornik wrr

agaMAJ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jak zakonczy sie moja sprawa z komornikiem? Kurcze, kilka lat temu operator komórkowy wlepił mi kare za wcześniejsze zerwanie umowy, niby. Zapomniałam o tym, bo nie dostawałam żadnych pism z tym związanych, aż do dziś, kiedy się okazało, że 5 lat temu został nadany tytuł wykonawczy i komornik teraz sobie przypomniał, jak narosły odsetki, że powinien to ze mną ściągnąć ;( Próbuje to jakoś załatwić. Jakieś pozytywne te karty, bałam się jakiś mieczy czy czegoś równie przerażającego

Głupiec--Moc--As pucharów Głupiec to chyba ta moja naiwność, Moc, to chyba to, że napisałam od razu maila do komornika z jasnym przedstawienie sprawy. As pucharów hmm ugoda? W podsumie Eremita a to mądry facet i raczej sprawiedliwy.

weryfikacja będzie.

Napisano

hmm... myślę, że warto tu działać z rozmysłem i może poradzić się kogoś wówczas pokarzesz, że z Tobą nie jest tak łatwo i nie dasz się nabrać. Są szanse, że sprawa się rozwiąże pozytywnie, ale może to trochę potrwać by wszystko na amen się zakończyło.

Z drugiej strony głupiec może w pewnym sensie Cię ostrzegać, że może się niezbyt miło skończyć i wygra silniejszy a Tobie zostaną tylko zszargane nerwy... ale oby tak nie było...

Pozdrawiam

Napisano

Napisałam już maila do komornika, zaproponowałam spłatę na raty. Bo inaczej nie będę w stanie tego spłacić. Czekam na odpowiedź. W mailu pokazałam w zasadzie, że znam swoje prawa, ale wolę załatwić rzecz ugodowo.

Gość Daffne
Napisano

poradzisz sobie, myslę nawet, że jakoś dojdziesz do porozumienia z komornikiem i ustalisz z nim możliwość spłaty. Staraj sie jednka załatwić to tak by nie płacić za ich błędy, powinnaś jasno im to powiedzieć. Jakby nie patrzeć jest to ich niedopatrzenie i dlaczego masz ponosić z tego tytułu koszty.

Napisano

Mają pewnie bałagan w dokumentach i za dużo takich spraw. W każdym razie, będę próbowała z tego wyjść obronną ręką a karty o dziwo faktycznie jakieś zachęcające.

Gość Euterpe
Napisano

karty niby pozytywne...

głupiec mógł tutaj pokazać rozpoczęcie tej sprawy, siła mogłaby tutaj mówić o ugodzie, pogodzeniu, porozumieniu, pozytywne załatwienie sprawy, zaś ten as pucharów... na pewno nie obędzie się bez emocji, może przepłaczesz parę minut przez to albo tak mocno się ucieszysz, że już po wszystkim...

karty niby optymistyczne i mam nadzieję, że sprawa zakończy się dla Ciebie szczęśliwie :)

Napisano (edytowane)

Oj stresuje się sytuacją. Wiem, że to dodatkowe pytanie chyba bardziej na wzajemną pomoc powinno iść, ale postaram się w miarę możliwości zweryfikować

Jakie kroki powinnam podjąć względem komornika. Napisałam do niego, ale nie dostałam odpowiedzi

2 mieczy--As denarów--6 denarów nic nie powinnam robić, tylko chyba kase gromadzić

dlaczego nie odpisał?

4 denarów--Cesarz--9 pucharów bo ma w nosie to, i tak zarobi

co mi odpisze zatem wierzyciel?

9 buław--4 puchary--8 pucharów wierzyciel nie odpisze

Przepraszam was za nękanie tymi pytaniami, ale pierwszy raz w życiu jestem w takiej sytuacji i to nie do końca ze swojej winy. Ręce mi po prostu opadają

Edytowane przez agaMAJ
Gość SooYoung
Napisano

Pierwsza myśl po tych rozkładach ze za szybko odpisałaś a on Cie teraz przetrzymuje żebyś zmiękła i się denerwowała.

Wychodzi w Cesarzu - > uważa że racja jest po jego stornie i może, a nawet planuje zarobić na tej sprawie. Widać że liczy na osobisty zysk, więc nie zależy mu na szybkim załatwieniu sprawy.

Dobrze żebyś zapoznała się ze swoimi prawami, podpytała jakiegoś prawnika żebyś nie opierała się tylko na tym co powie Ci komornik.

Intuicja i karty mówią mi że komornik nie gra fair - 9 buław - traktuje cie jak pokonaną, przegraną 4 puchary - znudzenie tematem, - takich spraw miał na pęczki wiec rozgrywa to po swojemu, 8 pucharów - olanie sprawy i zmęczenie Ciebie.

Niby sprawa prosta a przez ludzką chciwość może długo się ciągnąć dając Ci powody do zdenerwowania.

Tak więc zadbaj o swoje prawa i dowiedz się jak masz to przeprowadzić, żebyś nie musiała dodatkowo dopłacać.

Napisano
Pierwsza myśl po tych rozkładach ze za szybko odpisałaś a on Cie teraz przetrzymuje żebyś zmiękła i się denerwowała.

Wychodzi w Cesarzu - > uważa że racja jest po jego stornie i może, a nawet planuje zarobić na tej sprawie. Widać że liczy na osobisty zysk, więc nie zależy mu na szybkim załatwieniu sprawy.

Dobrze żebyś zapoznała się ze swoimi prawami, podpytała jakiegoś prawnika żebyś nie opierała się tylko na tym co powie Ci komornik.

Intuicja i karty mówią mi że komornik nie gra fair - 9 buław - traktuje cie jak pokonaną, przegraną 4 puchary - znudzenie tematem, - takich spraw miał na pęczki wiec rozgrywa to po swojemu, 8 pucharów - olanie sprawy i zmęczenie Ciebie.

Niby sprawa prosta a przez ludzką chciwość może długo się ciągnąć dając Ci powody do zdenerwowania.

Tak więc zadbaj o swoje prawa i dowiedz się jak masz to przeprowadzić, żebyś nie musiała dodatkowo dopłacać.

Tak właśnie działąją komornicy, im bardziej drążę temat, tym bardziej jestem przerażona. Tylko ten ostatni rozkład był na samego wierzyciela czyli firmę T-mobile, oni faktycznie grają nie fair. Specjalnie opóźniają wszelkie sprawy, by od ludzi więcej wyrwać. Na przestrzeni ostatnich miesięcy wiele osób dostało właśnie takie dziwne wezwania od komorników, jak ja.
Napisano

Weryfikacja : Skończyło się tak jak miałam nadzieje , że się skończy, pętle zdjęto mi z szyji. Mam spłatę ratalną aczkolwiek nie chce dawac im zarobić, spłacę szybciej