Skocz do zawartości

remont(ZWERYFIKOWANY)

roszpunka79

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy uda mi się zrealizować plany remontu mieszkania w najbliższym półroczu?

7 kielichów, mag, waga

Widać, że już snuje wizje mieszkania po remoncie. Przychodzą mi do głowy pomysły co zrobić, pozmieniać, kupić itd. Ale na razie są to tylko teoretyczne plany, bo jeszcze w tym kierunku nic nie robię. Myślę jednak, że jak się zabiorę za robotę to mam szanse na zrealizowanie tych planów. Tylko trzeba zacząć działać. Z pewnością nie przeprowadzałabym prac remontowych samodzielnie, więc wydaje mi się, że w magu mógł się też pokazać ktoś, kto mi będzie pomagać lub wręcz odwalać robotę za mnie;).

Napisano

Czy uda mi się zrealizować plany remontu mieszkania w najbliższym półroczu?

7 kielichów, mag, waga

Myślę, że tak. 7 kielichów mówi o snuciu wizji, potem w magu są Twoje konkretne działania i w sprawiedliwości uporządkowanie spraw z tym związanych, także myślę, że wszystko powinno pójść po Twojej myśli :)

• Lubię to! 1
Gość Euterpe
Napisano

mnie 7 kielichów pokazuje spełnienie życzeń(od snucia marzeń mam gwiazdę), więc też jestem na tak :)

Ale trzeba się wziąć do pracy, nie ma nic za darmo i to mogła pokazać sprawiedliwość na końcu

sam mag w środku może mówić o tym, że to mieszkanie nie będzie służyło tylko Tobie, ale również pod publikę, aby inni się mogli również zachwycać. Jak przyjdą koleżanki, aby powiedziały 'postarałaś się, wygląda odlotowo!' i mogły to rozpowiedzieć innym. W magu też jest wykonywanie zamierzonego planu, gdy tylko zdobędziesz potrzebne materiały.

Napisano

myślę, że będą to tylko plany,ale za to bardzo solidne i konkretne. Brakuje mi tutaj jakiś kart wskazujące na ruch.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Bardzo, bardzo , bardzo wstępna weryfikacja

Prace ruszyły. Póki co działam sama. Dziś pomalowałam łazienkę własnymi ręcyma ;). Maga oszczędzam na cięższe roboty ;>

Napisano

Szanse na remont na pewną są i to realne, ale twoja postawa to trochę taka bezczynność. Musisz zacząć działać i dopiero wtedy się uda. Uważaj na utratę zapału do pracy

Napisano

Halsky...jaka bezczynność...ręce mam do kolan;)

Napisano

Zobaczymy jak skończysz remont. Ja nie powiedziałem, że go nie zrobisz tylko tak jakby wiele zależy od ciebie. Musisz walczyć z bezczynnością.

Napisano

7 kielichów, mag, waga

Halsky

Szanse na remont na pewną są i to realne, ale twoja postawa to trochę taka bezczynność. Musisz zacząć działać i dopiero wtedy się uda. Uważaj na utratę zapału do pracy

Cos tu na rzeczy może być :D Możesz się zanadto rozpraszać, mieć wiele koncepcji i nie wszystkie uda się zrealizować. Waga - to Sprawiedliwość? Wyważysz za i przeciw zmodyfikujesz plany i ostatecznie wyremontujesz to mieszkanie, choć wiele planowanych szczegółów pominiesz :)

• Lubię to! 1
Gość anhana
Napisano

Jak dla mnie uda Ci się zrealizować plany remontowe jeżeli się w to naprawdę zaangażujesz i przyłożysz. Bo faktycznie plany, chęci, zamierzenia w 7 kielichów widzę, ale takie teoretyczne. W magu dostrzegam nowe pomysły i możliwości, ale też momentami "słomiany zapał". Jeżeli ulegniesz temu to się nie uda, a jeżeli nie to będzie super ;p :) W sumie bardzo jest to bliskie twojej interpretacji.

• Maestro
Napisano

Masz sporo wizji wygladu mieszkania, ale i sporo optymizmu,wiesz czego chcesz, uda Ci sie tak wyważyć pomysły, że osiągniesz satysfakcjonujący efekt

• Lubię to! 1
Napisano

Wydaje mi się, ze ten remont może się trochę przeciągać. A sugerują to 7 kielichów (jako plany)i mag (dla mnie mag to taki trochę leniwiec czasami ;)).

Waga jako sprawiedliwość (dobrze mówię?) to oznaka skończonego remontu.

Powodzenia :D

• Lubię to! 1
Napisano

No może się przeciągać...dlatego sobie pół roku dałam :D

Gość Daffne
Napisano

mam wrażenie, że zmienić plany i jak dojrzeją to się zabierzesz za wdrażanie pomysłów po pewnym czasie - może nawet dłuższym niż ten, o który pytasz :)

• 4 miesiące temu...
Napisano

Obwieszczenie (weryfikacja) :)

Z wielką radością ogłaszam, że remont dziś został zakończony. Trochę to trwało, ale chałupa jest olbrzymia, więc było co robić. Poza tym był robiony z doskoku i tylko na cztery ręce. W magu chyba pokazał się mój były, który wykonał lwią część pracy, choć ja też nie próżnowałam i robiłam co mogłam, żeby go odciążyć. Jestem bardzo, bardzo zadowolona. Dziękuję za interpretacje.

• Lubię to! 2