Skocz do zawartości

magia artystyczna?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Widzieliście gościa już kiedyś? Jak dla mnie to nie ma opcji żeby to były jakieś sztuczki magiczne,

ziomek materializuje przedmioty w dłoniach i na odwrót. Zastanawiam się jak on to robi?

Myślę że może widzi atomy i energie przedmiotów i w ten sposób jakoś to wykorzystuje, i też używa do tego energii serca?

Może wy wielcy Magowie potraficie odpowiedzieć, a może któryś z was tak potrafi?

Edytowane przez Kobalt60
Napisano

mylisz praktyke magiczna z iluzja

Napisano (edytowane)

moi rodzice go uwielbiają, gdzieś od połowy chodzi po wodzie ;)

Edit:

wole dopisać, ze powyższa wypowiedź jest wrzucona jako 'żart' a nie pełen powagi post podtrzymujący założenia autora łączące iluzję z magią.

Edytowane przez Trida
Napisano

Zabawne :D

Tak mnie to rozbawiło, że nie skasuje tematu, tylko przeniosę go do archiwum :D

Napisano

hahah :D

Zaprawdę ludzie, rozwalacie mnie czasem :)

Napisano

To nie jest żadna iluzja tylko magia artystyczna, czym według was jest praktyczna magiczna? Bo każdy uprawia magie w pewnym stopniu i wcale nie potrzeba żadnych praktyk bo według mnie to jest naturalne zjawisko. A co do postu - miało być prowo, ale jak wyszedł zabawny to jeszcze lepiej :D

Napisano

magia artystyczna? :D

I zdecydowanie nikt nie uprawia magii jeśli nie wyrazi tego w sposób świadomy i nie zacznie pracy w tej materii. Skąd bierzesz te teksty? :D

Napisano

Według mnie istnieje magia artystyczna ,jeżeli jakiś artysta zmaterializuje swój pomysł i go z czasem wykona własnoręczną pracą ,uwieczniając np. w drewnie jako rzeźbę ,lub innym materiale ,na płótnie jako obraz , czy też wykona inne dzieło ,a w tv czy internecie można taką iluzję stworzyć że śmiech bierze że ktoś to bierze poważnie (w końcu wiara góry przenosi ) .

Napisano

to nie jest magia artystyczna, tylko tworzenie własnoręcznie talizmanów/amuletów/fetyszy/sigili. Dla każdego systemu magicznego ma własną specyfikę i odpowiedni charakter symboliczny. Nazwanie tego magią artystyczną, to tak jak nazwać uzyskiwanie ekstazy za pomocą tańca magią estradową.

Napisano

Zgoda ja napisałem tak w przenośni,bo nie ma przecież czegoś takiego jak magia artystyczna .

Napisano

Nie ma czegoś takiego? A obejrzałeś chociaż ten filmik? Czy tylko przewinałeś na szybko? Sam filmik posiada w sobie "magiczny" klimat i to wystarczy żeby nazwać to magią artystyczną nawet jeśli to tylko telewizyjne sztuczki jak to nazwałeś. Nie ma czegoś takiego jak magia artystyczna? Według mnie w twojej głowie też nie ma rozumu, bo takie coś nie istnieje

Napisano

Mocne słowa jak na osobę, która nie odróżnia rzeczywistości od iluzji :)

Napisano
Nie ma czegoś takiego? A obejrzałeś chociaż ten filmik? Czy tylko przewinałeś na szybko? Sam filmik posiada w sobie "magiczny" klimat i to wystarczy żeby nazwać to magią artystyczną nawet jeśli to tylko telewizyjne sztuczki jak to nazwałeś. Nie ma czegoś takiego jak magia artystyczna? Według mnie w twojej głowie też nie ma rozumu, bo takie coś nie istnieje

Bez komentarza,nie znasz mnie ,ani mojego doświadczenia żeby mnie osądzać :)

Napisano

Według mnie istnieje magia artystyczna

Wg mnie też - uprawiają ją graficy pracujący w gazetach różnej maści przy pomocy narzędzia magicznego o nazwie Photoshop ;] Wystarczy parę kliknięć, żeby zlikwidować zmarszczki albo zamienić znaną aktorkę w kosmitkę ;]

Napisano

A moze chodzilo o magie sympatyczna, a nie artystyczna?:D

Napisano

@error Tak? a skąd możesz to wiedzieć? Odróżniam rzeczywistość i jestem niej pełni świadomy, mimo to chyba wole żyć w swojej własnej

@andros chodziło mi tylko o to, że każdy ma swój własny światopogląd a prawdziwych prawd jest tysiące. Więc dla ciebie takie coś jak magia artystyczna nie musi istnieć, ale nie wszystko co jest niezgodne z twoim myśleniem musi być nieprawdziwe :)

Napisano
@error Tak? a skąd możesz to wiedzieć? Odróżniam rzeczywistość i jestem niej pełni świadomy, mimo to chyba wole żyć w swojej własnej

Nie jestem Twoim psychoterapeutą i nie mam ochoty na rozmawianie z Tobą o problemie ucieczki w świat fantazji :D

Napisano

Dobra, ok jak dla mnie wasz świat też jest iluzją, kółko wzajemnej adoracji niczym lewaki w sejmie. Dziękuje, dobranoc :)

Napisano

Może pomyliłeś fora? Tutaj głównie jest dyskusja o magii w interpretacji z pogranicza antropologii, etnologii, religioznawstwa i praktycznego podejścia do tych zagadnień. Sztuczki sceniczne i iluzja, to gdzie indziej :)

Napisano

Mnie też szczerze mówiąc gówno obchodzą sztuczki magiczne i iluzja. Ale na tym forum nie widze już nic ciekawego poza jakąś podstawową wiedzą. A wasze posty jak na czarodziejskich magów i skrzydlatych wróżek przystało błyskotliwością nie świecą

Napisano

Oj tam, Ty też się nie popisałeś... ani wiedzą, ani błyskotliwością. Nie wypominamy Ci tego, krytykujemy tylko problem z fantazją i w przeciwieństwie do Ciebie całkiem merytorycznie. Niestety nic nam praktycznego nie przedstawiłeś ze swojej magii artystycznej. Spoko mamy czas i cierpliwość. Nie jeden gimnazjalista tutaj stracił zęby :)

Napisano

tyle w kwestii magii artystycznej - Magic's Biggest Secrets Finally Revealed - YouTube

no chyba ze za magie artystyczna rozumiesz wciskanie ludziom kitu w taki sposob aby w niego uwiezyli

ale to trzeba by jeszcze stworzyc pojecia magii politycznej, magii religijnej, magii marketingowej, magii zdrady malzenskiej itp ;)

Napisano

Właściwie to słowo magic art pojawia się na samym początku filmiku w temacie :) I ten koleś sam to tak nazywa, a ja nie mam pojęcia o jakiejś magii artystycznej wrzuciłem fajne linki które mi się spodobały przy okazji dopisując coś głupiego z totalnych nudów a wy się daliście sprowokować jak dzieci. Zamiast od razu wrzucić temat do kosza jak się wam nie podobało:) Mimo to trochę mnie poniosło ponieważ szybko się irytuje wybaczcie :D

Napisano

Ja proponuję warna albo bana i zamknąć ten denny temat :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...