Skocz do zawartości

Jakie kroki podejmie?

agaMAJ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Jakie w tej chwili ( po nawiązaniu dialogu) kroki podejmie wobec mojej osoby komornik?

5 kijów--Rycerz Mieczy---5 pucharów przjrzy akta, coś tam po kombinuje, coś mnie postrzasz ale chyba nie dostrzeże sposobu na to, żeby faktycznie mi coś zrobić.

W zasadzie wskazałam pewne niedociągnięcia w kwestiach formalnych, powołując się na nie, próbuje trochę po negocjować, w dodatku próbując dogadać się z wierzycielem, o czym komornika powiadomiłam.

Edytowane przez agaMAJ
Napisano

hej:)

komornik zacznie ostre działania wobec ciebie, intensywne i zdecydowane, na końcu masz kartę żalu, załamania- obawiam się, ze to ty,,raczej komornicy nie odpuszczają,,

pozdrawiam,

Gość paulinqa123
Napisano

Jakie w tej chwili ( po nawiązaniu dialogu) kroki podejmie wobec mojej osoby komornik?

5 kijów--Rycerz Mieczy---5 pucharów suma: kapłan, HB. koło/ mag

oj nie odpuści... narobi zamieszania ,będą konflikty (5 pałek), to taki typ człowieka który nie szanuje uczuć i nie dba o opinie innych ludzi, jak sobie postawi jakiś cel, na kogoś się uprze to nie odpuści (rycerz mieczy), coś Ci odbierze, coś utracisz... i będziesz bardzo smutna z tego powodu (5 pucharów). heh on uważa że tak musi być i że ratuje swoją postawą świat :) wierzy że działa w dobrej wierze, <kapłan> ale nie widzi że kosztem innych....

Napisano

Komornik wie, że próbuje porozumieć się z wierzycielem i zawrzeć umowę, więc ma tą świadomość, że może nic nie zarobić

Napisano

oj bedzie ostra walka, niestety nie dasz mu rady, bedzie dużo mówił i nie odpuści, będziesz się zamartwiać. A trzeba było powiedzieć chłopakowi może by nie doszło do tego. Mam nadzieję, że się nie sprawdzi. Życzę ci powodzenia.

Napisano

Chłopak wie. dąże do ugody z wierzycielem, więc mogło to rozwścieczyć komornika

Co odpisze mi wierzyciel?

Księzyc--Król Pucharów--Paź pucharów Księżyc to chyba fakt, że odbywa się to drogą elektroniczną, Jakiś znużony facet zaproponuje ugodę. Nic dziwnego, że komornik się będzie wściekać

Gość Euterpe
Napisano

myślę, że komornik narozrabia, będzie działał szybko i przemyślanie, jednak w ostateczności może coś mu się nie udać do końca, będzie się czuł jakiś żal...

Napisano

wydaje mi sie, ze weźmie sie ostro. Nie odpusci i.... mi ostatnio 5 kielichów wyszła jako totalna porażka jeśli chodzi o negocjacje w pewnej sprawie. Byłam zawiedziona,

Napisano
wydaje mi sie, ze weźmie sie ostro. Nie odpusci i.... mi ostatnio 5 kielichów wyszła jako totalna porażka jeśli chodzi o negocjacje w pewnej sprawie. Byłam zawiedziona,
miejmy nadzieje, że karty pokazały jego zawiedzenie... bo w zasadzie pytanie dotyczy jego kroków... oby
Napisano

też mam taka nadzieję. Mozna by tak zinterpretowac, ze odpusci (bo rzeczywiscie pytasz o JEGO kroki). Masz rację. Koniecznie zweryfikuj, jestem ciekawa, co oznacza ta 5 kiel na koncu

Napisano

Komornik podejmie próby wynegocjowania całej wpłąty wraz z kosztami ustawowymi pod różnymi sankcjami. Zadziała szybko zdecydowanie,odrobinę nie przemyślanie.W ostateczności działania spalą na panewce wobec porozumienia z wierzycielem. Aga, postępowanie co do zasady jest wnioskowe,co za tym idzie to wierzyciel jest wnioskodawcą, komornik zaś organem wykonawczym.Do decyzji wierzyciela będzie musiał się bezwzględnie dostosować.

Może zapytaj kart "Jakie rozwiązanie zaproponuje wierzyciel" ?

Napisano

Co odpisze mi wierzyciel?

Księzyc--Król Pucharów--Paź pucharów Księżyc to chyba fakt, że odbywa się to drogą elektroniczną, Jakiś znużony facet zaproponuje ugodę. Nic dziwnego, że komornik się będzie wściekać

o to też pytałam

i w tym widzę właśnie to rozczarowanie komornika, że wierzyciel jednak mi pójdzie na rękę, w końcu jeden dodatkowy zadowolony klient jest ważniejszy , niż zadowolony komornik. Siedze w reklamie to wiem. Na to licze.

Napisano

Jeśli patrzeć po instytucjach księżyc, króla pucharów oraz pazia przyrównałabym do zawieszenia postępowania u komornika( w księżycu iluzja co do tego że komornik zgarnie zaliczkę) i ugodę w rozłożeniu na części.

Gość Daffne
Napisano

Jakie kroki podejmie?

5 kijów--Rycerz Mieczy---5 pucharów

Pan kroki na pewno jakieś podejmie, aczkolwiek może próbować przeforsować własne poglądy i pragnieia troszkę nie licząc się z pani zdaniem. Pewność siebie może się podobać, ale nie bez zważania na zdanie drugiej strony co może przynieść smutek.

Napisano

Weryfikacja : Dosłatałm odpowiedź od Komornika, że wierzyciel zgodził się na dobrowolną spłatę w ratach o ustalonej wysokości. Sam wierzyciel nie odpisał