Dyskretna Napisano 9 Marca 2014 Napisano 9 Marca 2014 Niedawno rozstałam się z chłopakiem. Nastąpiło to z dnia na dzień - jednego dnia byliśmy bardzo szczęśliwi, a drugiego on zakończył tę znajomość. Od naszych wspólnych przyjaciół wiem, że odciął się od wszystkich najbliższych osób. Zapytałam więc karty, czy powinnam walczyć o ten związek i wyciągnęłam odwróconego Rycerza Denarów. Nie jestem pewna, co do poprawności mojej interpretacji, ale wydaje mi się, że w tym wypadku oznacza to, że i tak nic nie ugram. Jako, że zaczynam dopiero przygodę z tarotem nie do końca potrafię dobrze interpretować karty, stąd moja prośba o pomoc Cytuj
roszpunka79 Napisano 9 Marca 2014 Napisano 9 Marca 2014 Czy to możliwe, żeby jednego dnia być szczęśliwym a drugiego zrywać? No chyba, że jest się aż tak niestabilnym emocjonalnie...co tutaj faktycznie mogło pokazać się w denarowym. Ja bym nie walczyła. Nie ma tu pewnego gruntu pod nogami, szans na stabilność, poczucia osadzenia w związku...i sytuacja, w której się znalazłaś doskonale to pokazuje. Niepotrzebne są karty, choć i ta jedna to odzwierciedliła. Może spróbuj zrobić jakiś prosty rozkład partnerski, zobaczyłabyś więcej. Co nim kierowało, co może pomóc, co jest przeszkodą, jakie mogą być rezultaty ewentualnych działań itd. Bo z tej jednej karty trudno tak definitywnie odpowiedzieć, w dodatku na pytanie rozpoczęte od "czy" . Trzymaj się cieplutko. Cytuj
Trida Napisano 9 Marca 2014 Napisano 9 Marca 2014 Wg mnie chwilowo jest mu potrzebna samotność. Idź za radą roszpunki i postaw dodatkowy rozkład, co się dzieje u niego. Wg mnie możesz mu napisać, ze go wspierasz i gdyby potrzebował to może śmiało pisać Ale nie bądź nachalna. Będzie dobrze Cytuj
Gość Euterpe Napisano 9 Marca 2014 Napisano 9 Marca 2014 Jako, że zaczynam dopiero przygodę z tarotem nie do końca potrafię dobrze interpretować karty, stąd moja prośba o pomoc radzę zacząć od nieodwracania kart również jestem za rozkładem Cytuj
maddie88 Napisano 9 Marca 2014 Napisano 9 Marca 2014 Zgodzę się z Tridą. Pan musi mieć czas, żeby poukładać pewne sprawy i wszelkie próby próśb o wyjaśnienia, zmuszania go do rozmów nie wyjdą... Ale świetnym pomysłem jest dać mu odczuć, że ma w Tobie wsparcie, że zawsze może na Ciebie liczyć, że szanujesz jego decyzję. Ale się nie narzucać...pan chce pobyć teraz sam w tej swojej "męskiej jaskini". Ale z czasem się powinien odezwać. Będzie tutaj potrzeba cierpliwość, a wyjaśnienia przyjdą. Cytuj
SacralNirvana Napisano 9 Marca 2014 Napisano 9 Marca 2014 Oczywiscie, ze walczyc. Rycerz Monet to np. u Crowleya "nowe soki w stare galezie". Zwiazkowo to regularna i wytrwala praca nad ozywieniem istniejacej juz relacji albo ozywieniem takiej, ktora na jakis czas zamarla, zapadla w letarg lub stagnacje. Takze tu tak... nie poddawac sie. PS. Dopiero widze, ze odwrocony. Zgadzam sie z dziewczynami. Zostawic mu czas. Cierpliwie poczekac. Tu wiele od niego zalezy w tej chwili. Ja nie stosuje ogolnie odwroconych. Ale jak kto woli. Cytuj
Beata39 Napisano 9 Marca 2014 Napisano 9 Marca 2014 Ja byłam w podobnej sytuacji. Daj sobie z nim spokój i tak ci niczego nie wytumaczy tylko bedzie przekonywał że to nie twoja wina tylko on jest świnia. Zostaw to za sobą i nie narzucaj sie bo tylko bedziesz ty rozpaczac. Zycze powodzenia, dasz sobie radę. Pozdrawiam Cytuj
Gość Euterpe Napisano 9 Marca 2014 Napisano 9 Marca 2014 jakiej talii używasz? To ważne co jest na ilustracji. Spróbuj zinterpretować sobie kartę tak, jakbyś wylosowała ją w pozycji prostej, a następnie pomyśl o przeciwieństwie tego Czasami to działa Cytuj
panna.marta Napisano 9 Marca 2014 Napisano 9 Marca 2014 ja powiem krótko- walczyć, bo tak wynika z karty. Rycerz walczy. Cytuj
Dyskretna Napisano 9 Marca 2014 Autor Napisano 9 Marca 2014 Używam talii Jonathana Dee. Własnie skojarzył mi się rycerz z walką, denary odpowiadają między innymi za znak Koziorożca, a właśnie spod tego znaku jest mój były chłopak. Jako, że wylosowałam kartę odwróconą to pomyślałam właśnie, że z tej walki nic nie wyjdzie. Ale wolałam zapytać jak inni to interpretują Cytuj
Trida Napisano 9 Marca 2014 Napisano 9 Marca 2014 Oj koleżanko jak to koziorożec to napisz mu, ze jesteś, ze go będziesz wspierała i zostaw samemu sobie na jakieś 2-3 tyg. Cytuj
Dyskretna Napisano 9 Marca 2014 Autor Napisano 9 Marca 2014 Wspomniałyście, że dobrze by było postawić rozkład na ten miłosny problem. Macie może propozycje, jaki by się w tym wypadku najlepiej sprawdził? Cytuj
Gość Euterpe Napisano 9 Marca 2014 Napisano 9 Marca 2014 Tarot * Wrka Stanisawska - Wrcimy do siebie? - rozkad, interpretacja kart. może ten... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi