Skocz do zawartości

Czy dojdzie do slubu? (ZWERYFIKOWANY)

mayllah

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kochane,

moja koleznaka jest z chlopakiem kilka lat, maja dziecko, sa zareczeni, mieli powazny kryzys ale jakos przetrwali no i temat slubu jakos ucichl i jej pytanie:

Czy dojdzie do slubu?

Zanim dam jej jakas odpowiedz, chcialabym sie was poradzic, bo dwojako widze te kary

Wyciagnelam 3 karty:

Dziewiatka kielichow

Szostka kielichow

Smierc

Sa kielichy, sa uczucia, ale zastanawia mnie ta smierc na koncu.

Widze to tak, jakby ten obecny stan odpowiadal im, albo jednej ze stron, dobrze jest jak jest, po co zmieniac cos? moze jest jakis strach przed uwiazaniem sie, dziewatka to tez niechec do zmian, jest stabilnie, wiec po slub? Poza tym ta szoskta kielchow mnie nurtuje, czy nie jest to jakas sprawa z przeszlosci, ktora moze rzutowac na ich zwiazek, ewentualne malzenstwo no i smierc na koncu, nie wiem, moze to oznaczac zakonczenie etapu narzeczenstwa i przkejscie do malzenstwa? czy raczej rozpad zwiazku?

Dobralam na koniec jedna karte, z zapytaniem, Co moze stanac na przeszkodzie do slubu

Czworka mieczy- jakas chlodna kalkulacja? jakies wycofanie ...

Kurcze sama nie wiem jak to interpretowac :/ Jak to widzicie ?

Pozdrawiam

Gość SooYoung
Napisano

W tych kartach nie widać ślubu za to widać kolejne dziecko - 6 pucharów a karta Śmierci to też zmiany jako właśnie ciąża czy zmiana sytuacji w rodzinie ale po niej nie ma karty potwierdzającej ślub np. 10 kielichów, 4 buław, Papieża

Dobralam na koniec jedna karte, z zapytaniem, Co moze stanac na przeszkodzie do slubu

Choroba, szpital, ktoś w rodzinie wymagający stałej opieki - może ktoś starszy

4 miecze to zastój, blokada, to wygaszenie, możliwe że uczuć

Gość Euterpe
Napisano

też mam trochę wątpliwości...

na pierwszej karcie osoba jest sama, zadowolona, ale nikogo prócz niej tam nie ma

na kolejnej wydawałoby się, że może dojść do ślubu, ale ta śmierć(transformacja) na końcu... czyli ta sielanka w drugiej karcie może się zmienić naturalnym biegiem wydarzeń na coś innego, szkoda, że ona nie jest ostatnia...

no i zgadzam się w waszymi interpretacjami dziewczyny :)

Napisano

dziekuje Arachneo i Euterpe. Troche mam obawy jak jej to przedstawic te nasze interpretacje. Nie chcialabym zabierac jej nadziei, ale w koncu karty to nie wyrocznia. Ty Arachneo widzisz ciaze, no ja sie wlasnie zastanawiam czy nie bedzie chciala uzyc tego jako przekonania go w koncu do slubu, w koncu dwojka dzieci to juz powazna sprawa.

Napisano

Mayllah, przyznam że przyglądając się kartom nasuneła mi się taka oto myśl.Jedna z stron czuję się zadowolona z aktualnego stanu rzeczy i nie chce nic zmieniać, nie zdecyduję się na ślub. Dołożyłaś IV mieczy - stanowi ona o zablokowaniu emocjonalnym tej osoby.Wbrew pozorom decyzja w jej głowie jest już podjęta ale nie zostałam oficjalnie zakomunikowana światu. Przykro mi to mówić,ale nie widzę tu ślubu.

Napisano

moim zdaniem nie, ten związek kiedyś się zakończy.

Napisano

Gypsy, Martusiu - dziekuje. Zobaczymy jak bedzie, ale w sumie slub to tylko papierek... no ale widac, tu tez jakies rozstanie, a tego chyba kolezanka nie chce.

Napisano

Ja tu widzę, że jest na razie dobrze, ale że to zostanie przeszłością i się za jakiś czas skończy. Myślę tak, ponieważ jest 6 pucharów i smierć. No i ta 4 mieczy. Ale 6 pucharów sugeruje że na zawsze ta ich wspólna przeszłość będzie ich łączyć, w końcu mają dziecko.

Napisano

A moje zdanie jest takie: jeśli Autorko stawiasz karty na tak poważną sprawę, na dodatek związaną z cudzym życiem to może zrób rozkład, gdzie karty są na konkretnych pozycjach i wtedy doradzaj koleżance, sorki, że tak piszę, ale jak dla mnie takie ingerowanie w życie innych, nawet na ich życzenie, może więcej zrobić złego niż dobrego. Te trzy luźne karty mogą przecież oznaczać wszytko.

• Lubię to! 1
Napisano

Dziekuje wszystkim za pomoc oraz interpretacje. Marcepanko, jesli znalabys jakis rozklad na slub, to daj znac. Koleznace obiecalam, ze powroze, ale mowilam, zeby nie brala tego wszystkiego do siebie, gdyz dopiero sie ucze i nie zawsz karty mowia mi prawde, badz tez moge sie mylic w interpretacji.

Napisano

Nie znam rozkładu na ślub, zrób może partnerski, :), i miej nadzieję, że koleżanka potraktuje twoją przepowiednię z przymrużeniem oka:):)

Napisano

4 mieczy, to pasywna postawa, przemilczenie tematu. Chyba karta radzi nie odkładać zamiarów na "później" Zwiększyć aktywność w dążeniu do celu, nie odkładać decyzji na lepszy czas.

Napisano

Ślubu, jak na razie nie widać. Mimo Śmierci na końcu - końca związku też nie widać. W podsum. Kochankowie, a więc Śmierć tutaj raczej symbolizuje zmiany w związku, ale nie wieszczące koniec, tylko zmiany w ich emocjonalnym podejściu do związku i bycia razem. Dodana 4 mieczy, ta kulminacja, ciche dni raczej zapowiada, odpoczynek od siebie. Stosunkowo po dodaniu karty zmienia się podsum. na Koło fortuny, również zapowiadające zmiany bądź muszą zrozumieć, że należy podjąć jakieś kroki do zmiany, głównie swojego nastawienia i zrozumienia rzeczy, które są dla nich ważne. Połączyłem intuicyjnie Kochankowie + po dołożeniu 4 mieczy, Koło fortuny - pokazują mi, wręcz karmiczny związek i nawet udany. Muszą po prostu zrozumieć, że raz jest dobrze, raz jest źle, trzeba to przetrwać i wysunąć odpowiednie wnioski, by umocnić związek i zdać sobie sprawę, jakie ewentualne błędy zostały popełnione.

Pozdrawiam:)

• 3 miesiące temu...
Napisano

Witajcie, na dzien dzisiejszy moge powiedziec, ze data slubu jest juz ustalona :-)

Napisano

A na kiedy termin? tzn nie dokładna data, ale mniej więcej ile miesięcy?

Te 4 mieczy na końcu może oznaczać, ze to tylko taka formalność, niby zmiana, bo jest śmierć, ale po niej nic szczególnego, po staremu i z kacem;)

Napisano

Kochankowie - Śmierć - Koło fortuny. W takim razie Śmierć mówi o zakończeniu etapu w związku, a Koło fortuny o zmianie (zmianie statusu w związku). 4 mieczy wskazuje na wspomniane wcześniej sformalizowanie związku, ale potrzebny czas na planowanie, trochę wydłużony. Są 3 miesiące po i ustalona data ślubu.

Ciekawi mnie właśnie kwestia czasu, Kochankowie - zmiana do 6 miesięcy, a planowany ślub czerwiec - sierpień lub wrzesień-listopad. Jeśli zmiana w przeciągu pół roku to ślub powinien się odbyć do września, ciekawe, ciekawe:)

Napisano

Karim- bravo !!!! jesli dobrze pamietam to 27 wrzesien, to ma byc takie male przyjecie dla najblizszych.

Nie mam pojecia co sie stalo, ze tak szybko wyskoczyli z tym slubem, chyba taka forma ratowania ich zwiazku.

Jak cos sie zmieni, to dam wam znac :-)

A swoja droga,to jest wlasnie zaskakujace w kartach, ze mozna je interpretowac wielorako, ja jako poczatkujaca mam straszny z tym problem i boje sie czasem, ze moge komus zaszkodzic ... dlatego zawsze powtarzam, ze karty to nie wyrocznia, to my decydujemy o wielu sprawach i kreujemy rzeczywistosc

• 4 miesiące temu...
Napisano

Kochani powracam zweryfikowac, ze slub sie odbyl we wrzesniu. Poki co wszystko u nich po staremu.

Dzieki za pomoc