Dyskretna Napisano 10 Marca 2014 Napisano 10 Marca 2014 Rozłożyłam karota według rozkładu "Wrócimy do siebie?". Chciałabym się upewnić, czy aby na pewno dobrze interpretuję karty:) 1. obecna sytuacja między ludźmi - odwrócone 9 Pucharów - na chwilę obecną góruje sentymentalizm i obydwoje wspominamy to, co było; dodatkowo obydwoje odczuwamy stratę 2. Jaką przybiera postawę do problemu osoba pytająca? - odwrócone 5 Buław - zbyt się spieszę i wszystko chciałabym załatwić "na już", brakuje mi nieco taktu i delikatności 3. Co osoba pytająca powinna zrobić, by mieć szansę na pojednanie z partnerem? - Walet Mieczy - Przede wszystkim nawiązywać kontakt i przygotować się, że przeprowadzone rozmowy nie będą łatwe 4. Co o tej sytuacji myśli partner? - Wieża - Sprawia wrażenie silnego, tak, jakby cała sytuacja nie robiła na nim wrażenia, jednak panuje w nim burza wszelakich uczuć 5. Co zamierza partner w tej sytuacji? - Słońce - W mojej talii na karcie widnieje osoba na koniu trzymająca w dłoni białą flagę. Myślę, że symbolizuje to pewnego rodzaju poddanie się. Czyli zrezygnował ze związku w nadziei, że tak będzie lepiej. 6. Jakie jest źródło problemu? - odwrócony Kapłan - Kryzys w jego życiu 7. Czy powrót do siebie ma w ogóle sens? - Mag - Tak, w końcu znajdziemy wspólne porozumienie, mimo wszystko był to dobry związek 8. Ostatecznie wrócimy do siebie? - Królowa Denarów - Tu najbardziej nie jestem pewna, co do interpretacji, ale wydaje mi się, że tak - z mojej inicjatywy Cytuj
Gość SooYoung Napisano 10 Marca 2014 Napisano 10 Marca 2014 Wieża u eks partnera - dla niego już jest po sprawie, poza tym pan pokazuje się w Magu a Mag to ściemniacz, czaruś i oznacza mężczyznę szukającego przygód. Czy powrót ma sens w sytuacji gdy eks chce nacieszyć się życiem ? A 5 buław też pokazuje szukanie przygód :/ Słońce - jest tam tez dziecko - no pan cieszy sie jak dziecko z możliwości jakie teraz ma. Źródło problemu - ktoś tu che rządzić za wszelką cenę, uważa że ma patent na racje i musi postawić na swoim. Możesz go przekonywać ale jeżeli już to osiągniesz tylko relacje koleżeńską. Z kart widać obraz mężyczny skupionego na sobie, a po Wieży nie da się zbudować tego samego co już było -> jedno z was będzie musiało z czegoś zrezygnować. Cytuj
beatrycze18 Napisano 10 Marca 2014 Napisano 10 Marca 2014 Nie widzę, tu szansy na powrót.Walka, takie miotanie sie-co dalej.Pan raczej juz podjął decyzje i chyba jest zadowolony, wyruszył ku nowemu... Cytuj
Trida Napisano 11 Marca 2014 Napisano 11 Marca 2014 Mała rada – jak jesteś pcozatkujaca to nie stawiaj kart odwróconych 1. obecna sytuacja między ludźmi - odwrócone 9 Pucharów każde ma swoje towarzystwo, swoje życie, swoje sprawy, którymi się zajmuje 2. Jaką przybiera postawę do problemu osoba pytająca? - odwrócone 5 Buław stara się mocno mocno, na siłę wręcz, ale to nie zawsze wychodzi. Uważaj, zebys nie przekombinowała 3. Co osoba pytająca powinna zrobić, by mieć szansę na pojednanie z partnerem? - Walet Mieczy - odciąć się. Dać mu czas. Odejść. 4. Co o tej sytuacji myśli partner? - Wieża że to już skończone, chyba rozstaliście się w nie do końca miłej atmosferze. Powiedziałabym, ze jest zły. 5. Co zamierza partner w tej sytuacji? - Słońce Jak dla mnie – nic. On ma swoje życie na którym się skupia. 6. Jakie jest źródło problemu? - odwrócony Kapłan - niedobranie charakterów jak dal mnie 7. Czy powrót do siebie ma w ogóle sens? - Mag nie mag jest sam dla siebie, doskonalenie siebie, lekki egoizm. Czasami ma sens, jeśli ta druga osoba pcha nas ku lepszemu ale patrząc na powyższe karty – wg mnie każde bd sobie. 8. Ostatecznie wrócimy do siebie? - Królowa Denarów - na dwoje babka wróżyła. Jak się uprzesz to może. Ewentualnie tuaj pokazała się już inna Pani w jego myślach. Lub wskazówka – żeby dać czas Cytuj
piesekpreriowy Napisano 13 Marca 2014 Napisano 13 Marca 2014 4. Co o tej sytuacji myśli partner? - Wieża Dla mnie wieża to nie symbol tego, że partner jest silny i jest w nim burza uczyć, tylko, że on widzi sprawę jako już tak zawaloną, że nie chce tego odgruzowywać. Pozamiatane, zamknięty rozdział jego życia. Ja wiem, że to boli i dlatego doszukujemy się nadziei w karcie wieży, ale zawsze jak mi wieża wychodziła w kartach to coś się kończyło bezpowrotnie. Też nie raz robiłam sobie nadzieję i doszukiwałam się lepszych znaczeń tej karty, ale życie pokazywało, że wieża to pozamiatane i to nagle i z bólem. Co on myśli? Jego to też boli. 5. Co zamierza partner w tej sytuacji? - Słońce Dla mnie słońce to zawsze ciepło i radość. Myślę, że mimo że on nie chce wrócić do związku to ma ciepłe uczucia do Ciebie, przyjacielskie, życzliwe. 7. Czy powrót do siebie ma w ogóle sens? - Mag Ja odczytuję Maga jako kartę pozytywną, z dużą mocą sprawczą. Gdyby nie wieża to myślałabym że wrócicie do siebie. Ale w tym kontekście nie chodzi o powrót. Może chodzić o to, że albo on jest dla Ciebie zbyt egoistyczny, byś była z nim szczęśliwa, albo symbolizuje innego mężczyznę, który się pojawi w twoim życiu. 8. Ostatecznie wrócimy do siebie? - Królowa Denarów Królowa to osoba niezależna. Nie wrócicie, ale nie będziesz cierpieć z tego powodu, jesteś silną i niezależną królową, siedzisz dumnie na tronie. Cytuj
Sanya Napisano 13 Marca 2014 Napisano 13 Marca 2014 Moim zdaniem nie - wieża mówi o ostatecznym końcu, natomiast ta monetowa może oznaczać to, że już kogoś sobie znalazł na stałe, ewentualnie znajdzie w przyszłości. Do typowych kart mówiących o powrocie można zaliczyć Zmartwychwstanie, czasem też 6 pucharów. Jeśli pojawiłyby się na wyniku to oznaczałoby, że jest możliwość powrotu. Odwrócony kapłan zaś na pozycji co Was podzieliło oznacza różne podejście do życia, poglądy na pewne sprawy, generalnie niedopasowanie. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego, zostaw przeszłość za sobą. Cytuj
roszpunka79 Napisano 13 Marca 2014 Napisano 13 Marca 2014 1. obecna sytuacja między ludźmi - odwrócone 9 Pucharów – ja tej karty nie czuję, nigdy mi się nie pokazuje, więc nie miałam jej okazji poznać tak na żywca. U mnie ona nazywa się Szczęście. No więc każdy ma jakąś swoją przestrzeń, swoje życie, ale z rozkładu i opisu sytuacji wynika, że towarzyszy temu niedosyt, bo nie ma tego z kim dzielić. Poczucie osamotnienia, izolacji. 2. Jaką przybiera postawę do problemu osoba pytająca? - odwrócone 5 Buław – poddałaś się i nie walczysz albo walczysz w sposób, który jest dla relacji destrukcyjny. I w gruncie rzeczy Twoje działania przynoszą więcej szkody niż pożytku. Poza tym też miotasz i szarpiesz się wewnętrznie. Pewnie chciałabyś też, żeby on zawalczył o Ciebie. 3. Co osoba pytająca powinna zrobić, by mieć szansę na pojednanie z partnerem? - Walet Mieczy – nie wchodzić w konflikty, wykazać się taktem, subtelnością. Nie zaogniać atmosfery, nie być agresywną, kłótliwą. Próbować na spokojnie wyjaśnić sytuację. 4. Co o tej sytuacji myśli partner? - Wieża – przede wszystkim zweryfikował myślenie o waszej relacji. Jego dotychczasowe podejście do niej zmieniło się. Tak jakby myślał, że w dotychczasowych schematach ta relacja nie może funkcjonować. W najmniej optymistycznej wersji myśli, że to po prostu koniec. 5. Co zamierza partner w tej sytuacji? - Słońce – wygląda na to, że „etap wieżowy” ma za sobą. Uporał się z tym , że jakiś kawałek świata mu runął i jest już zdolny widzieć swoje życie w pozytywnej perspektywie. Co zamierza? Zamierza skupić się na swoim życiu, już ładuje akumulatory. 6. Jakie jest źródło problemu? - odwrócony Kapłan - wydaje mi się, że w waszej relacji mogły być jakieś problemy dominacyjne, walka o pozycję w relacji. Być może obydwoje zbyt mocno trzymaliście się swoich przekonań, wartości. W takim stopniu, że uniemożliwiało to rozwój relacji np. przez jakieś usztywnienia, brak elastyczności, niezdolność do kompromisu. Na zasadzie, że „moje musi być zawsze na wierzchu”. 7. Czy powrót do siebie ma w ogóle sens? - Mag – gdyby pozostałe karty miały bardziej pozytywny wydźwięk myślałabym, że tak. Mag na poziomie świadomości jest etapem oddzielania się, zyskiwania niezależności. Więc chyba lepiej odkleić się od tej relacji i iść z nową energią, śmiało do przodu. 8. Ostatecznie wrócimy do siebie? - Królowa Denarów – u mnie królowa jest sama , czegoś wypatruje, ale jej wzrok utkwiony jest w pustkowie, w taką nieurodzajną ziemię. Więc wydaje mi się, że nie wrócicie. Ale ona jest dostojna , pewna i silna, więc poradzi sobie . Do tego jest konkretna, więc jeśli zobaczy coś na tym horyzoncie na pewno będzie potrafiła zrobić z tego użytek;). Powodzenia. Cytuj
piesekpreriowy Napisano 13 Marca 2014 Napisano 13 Marca 2014 Ja identycznie odczytałam królową denarów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi