Wadżet Napisano 11 Marca 2014 Napisano 11 Marca 2014 Witajcie, Jak wiemy, czas nie płynie liniowo; a dusza ludzka podlega reinkarnacji, by uczyć się. Moje pytanie jest takie: czy dusza ludzka może zreinkarnować się w przeszłości czy tylko w przyszłości?? Cytuj
Gabó Napisano 11 Marca 2014 Napisano 11 Marca 2014 Myślę że może bo przeszłość nadal istnieje ale żeby sie upewnić byś musiał się uśmiercić ^^ Cytuj
Gość Bogd Napisano 28 Marca 2014 Napisano 28 Marca 2014 obecnie wiemy że czas nie istnieje bo jest tylko wymysłem ludzkich zegarków więc dusza nie może sie inkarnować ani w przeszłości ani w przyszłości. Cytuj
Witek D. Napisano 12 Maja 2014 Napisano 12 Maja 2014 Ja jestem szczerze mówiąc przeciwnikiem (bez zagorzałości) stwierdzeń/pomysłów na temat podróży w czasie (w przeszłość) czy wcieleń w przeszłości. Z mojego punktu widzenia - jesteśmy tu i teraz. Więc zarówno przeszłość jak i przyszłość, jest bytem wyłącznie teoretycznym. Trudno mówić nawet o przyszłych wcieleniach, tak naprawdę te przyszłe wcielenia pojawią się, gdy znowu będzie "tu i teraz". Życie/istnienie jest procesem dynamicznym i tak jak "tu i teraz" jest ukształtowane uwarunkowaniami z przeszłości a przyszłość jest kształtowana przez obecnie zachodzące decyzje i procesy (choćby warunkowane przeszłością), to nadal nie istnieją one w tym momencie, a ich realność związana jest tylko z postrzeganiem (świat żyje, umysł szereguje). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi