Skocz do zawartości

kupno mieszkania

ivi185

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moj partner chce kupic mieszkanie. Jedno, niedawno mu przeszlo kolo nosa :) Zapytał wiec czy uda nam sie do konca roku kupic jakies mieszkanie?

6 buław

Gwiazda

7 buław

Wydaje mi sie,ze tak( 6 buław i Gwiazda) nawet duze szanse...Czyzby w 7 buław było jego nastawienie do zalatwiania spraw urzedowych?

Mieszkamy w Irlandii, tu wszystko jest prostsze,wszystko mozna zalatwic przez internet. On jest chory jak ma jechac do PL i cos zalatwiac,biegac... nienawidzi tej biurokracji...Czyzby 7 bulaw to zmaganie sie z urzednikami?

sama nie wiem, pomozcie :)

Napisano

Kupicie, ale z jakimiś trudnościami, opóźnieniami, przeszkodami. Prawdopodobnie będą też inni kupcy też zainteresowani tym samym mieszkaniem. Będą też jakieś trudności związane z biurokracją. Jeśli będziecie uparcie pokonywać trudności i jeśli będziecie przestrzegać prawa i wszystkich przepisów z tym związanych to do końca roku kupicie. A jeśli odpuścicie, to się kupno przeciągnie w czasie.

Napisano
Moj partner chce kupic mieszkanie. Jedno, niedawno mu przeszlo kolo nosa :) Zapytał wiec czy uda nam sie do konca roku kupic jakies mieszkanie?

6 buław

Gwiazda

7 buław

Moim zdaniem się uda :)

a 7 buław pokazuje już zmiany prawne i remonty w mieszkaniu. Ewentualnie lekkie przeciąganie sprawy.

Napisano

Jak myslicie...moze ta 6 bułam na poczatku rozkładu pokazuje mieszkanie,ktore mamy juz na oku?

Napisano

7 buław to dochodzenie do celu mimo trudności. Jeśli macie na oku mieszkanie to o nie zawalczycie.

Napisano

wg kart powiedzialabym,ze latwo nie bedzie...poniewaz nie ma mieczy mysle,ze kupi,ale nie wiem czy bedzie zadowolony

Napisano

Karty odpowiadają jednoznacznie, że tak ale nie będziecie z niego do końca zadowoleni. W tych 7 buławach może się okazać, że jeszcze będzie w nim sporo do roboty :)

Gość Euterpe
Napisano

myślę, że tak

6 buław to wygrana lub powrót(oby właśnie tutaj nie znaczyło, że zamieszkacie z rodzicami)

gwiazda to karta ochronna(na dzień, w którym wypada nic się złego jeszcze u mnie nie stało :) )

zaś 7 buław to walka z samym sobą lub przeszkodami, które tylko wy widzicie...

6 + 7 + 17 = 30 -> 3(III Cesarzowa - jak dla nie to też dobra karta, kojarzy mi się z ciepłym domkiem :) )

Napisano
myślę, że tak

6 buław to wygrana lub powrót(oby właśnie tutaj nie znaczyło, że zamieszkacie z rodzicami)

gwiazda to karta ochronna(na dzień, w którym wypada nic się złego jeszcze u mnie nie stało :) )

zaś 7 buław to walka z samym sobą lub przeszkodami, które tylko wy widzicie...

6 + 7 + 17 = 30 -> 3(III Cesarzowa - jak dla nie to też dobra karta, kojarzy mi się z ciepłym domkiem :) )

Dziekuje Euterpe

To mieszkanie nie ma byc dla nas ale bardziej pod wynajem...Chyba,ze ta 7 bulaw to problemy z wynajmem...lub z lokatorami