Skocz do zawartości

choroba. (ZWERYFIKOWANY)

NarratorkaHorrorow

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem panikarą i chyba troche hipochondryczką. Ostatnimi czasy często się przeziębiam, mam coraz gorsze wyniki krwi jeśli chodzi o czerwone krwinki.Boję się. Zadałam kartom pytanie czy jestem chora? Chodzi głównie o krew.

Czy jestem chora ?

5kielichów

Gwiazda

4 denarów

Myśle że chora nie jestem sensu stricte na to o czym myśle. Sytuacja w gwieździe poprawiła się na tyle iż mogę normalnie funkcjonować.IV Denarów pewnie mówi o pewnej stabilzacji w organiżmie.

Niewykluczam że karty pokazują mój aktualny stan emocjonalny.

Napisano

Dla mnie dopadła cie depresja spowodowana złymi wynikami, oczekujesz poprawy zdrowia i starasz robić się wszystko aby je chronić.

życzę zdrówka i głowa do góry.

Napisano

Wg mnie jesteś zdrowa, pogorszenie nastroju i cóż - chyba twoja dieta pozostawia trochę do życzenia...

Jadasz mięso? Bo skoro masz złe wyniki krwi to proponuję jeść więcej mięsa, brokułów, szpinaku etc ;) to już taka rada dietetyka nie tarocisty ;)

Napisano

No ta 5 to pewnie Twoje obawy o to, że jest źle. Ale 4 monet mówi o stabilnym stanie zdrowia i że nic konkretnego Ci nie grozi ;) Zadbaj o komfort swojego życia, więcej odpoczywaj no i przede wszystkim zwróć uwagę na to co jadasz :) Zdrówka! :)

Napisano

Myśle że chora nie jestem sensu stricte na to o czym myśle.

A o czym myślisz?

Patrząc na te karty powiedziałbym, że to co się obecnie z Twoim zdrowiem dzieje nie jest kwestią jakiejś konkretnej, straszliwej choroby. To raczej kwestia nieprawidłowej higieny - nie mam tu na myśli używania wody i mydła tylko higienę w szerszym zakresie tego słowa. w tej czwórce denarów widać pewne zaniedbania własnego zdrowia - najczęściej obrazuje ona zaniedbania dietetyczne i brak ruchu, ale może mieć tez znaczenie bardziej ogólne.

Napisano

"Czy jestem chora ?

5 kielichów,Gwiazda,4 denarów, suma Kapłanka, HB Moc"

Rozczarowanie, chwiejność nastrojów, obawa o przyszłość, brak poczucia bezpieczeństwa - to wszystko każe Ci być nadmiernie przezorną. I rzeczywiście, może to być wstęp do hipochondrii.

W Twoim wnętrzu wszystko wrze i buzuje a na zewnątrz, mam wrazenie, niska samoocena i brak pewności siebie. Musisz odkryć w sobie siłę i zawalczyć o siebie, ale może niekoniecznie w bezpośredni sposób i może warto zmniejszyć wymagania (na razie), przestać nazbyt ambicjonalnie podchodzić do życia?

Myślę, że jakbyś tak trochę złagodniała i przestała siebie zadręczać, to szybko wróci witalność.

Napisano

Wiem że to zabrzmi pewnie dziwnie, ale boję się o zarażenie wirusem Hiv,żółtaczką,etc. Kilka lat temu zrobiłam tatuaż, póżniej się przebadałam pod tym kątem i wyniki były dobre.Zaczełam oddawać krew,wziełam udział w badaniu na możliwość bycia dawcą szpiku, średnio raz, 2 razy w roku. W ub roku akurat w marcu, gdyż zaczełam mocno chorować na anemie i moja krew się nie nadawała.Ostatnio zadzwoniła Pani z stacji krwiodawstwa,mówiąc że coś nie tak jest z osoczem krwi. Na miejscu tłumaczono że z uwagi na to że ostatnia próbka krwi jest z ub roku i traci ważność - muszą ponownie przebadać moją krew wirusologicznie.Wpadłam w panike, czytając stwierdzenie "że niektóre wirusy leżakują po kilkanaście miesięcy w osoczu nim się ujawnią". Czekam teraz na wyniki z duszą na ramieniu.

Napisano

Gypsy to, że zaproszono Cię na badania nie oznacza, że podejrzewają Cię o zakażenie czymkolwiek. To standardowa procedura wymagana w Polsce. Osocze po pobraniu jest zamrażane na okres karencji, który trwa minimum 16 tygodni. Po tym okresie dawca powinien być zbadany jeszcze raz - jeśli wyniki sa ujemne osocze jest zwalniane i trafia do szpitali. Ponieważ Twoja ostatnia donacja (a więc i badanie krwi) miało miejsce dawno musisz być przebadana jeszcze raz zanim osocze zostanie wydane z RCKiK.

.Wpadłam w panike, czytając stwierdzenie "że niektóre wirusy leżakują po kilkanaście miesięcy w osoczu nim się ujawnią".

W przypadku niektórych wirusów okres od zarażenia do wystąpienia objawów może być długi. Niemniej jednak obecnie centra krwiodawstwa wykonują badania wirusologiczne w oparciu o najnowsze testy molekularne, które wykrywają materiał genetyczny wirusów. Dzięki temu można wykryć HIV już po około 8 dniach od zakażenia, HBV po 40 dniach, a HCV po 7 dniach.

Generalnie nie ma powodu do obaw.

Napisano

Dziękuje Seid ;)

Faktycznie wpadłam w popłoch,łączony z wizją szybkiego kupna trumny.

Odebrałam wyniki- są negatywne, co oznacza że mogę w następnym tygodniu oddać krew;)

• Lubię to! 1