NarratorkaHorrorow Napisano 18 Marca 2014 Napisano 18 Marca 2014 Jestem panikarą i chyba troche hipochondryczką. Ostatnimi czasy często się przeziębiam, mam coraz gorsze wyniki krwi jeśli chodzi o czerwone krwinki.Boję się. Zadałam kartom pytanie czy jestem chora? Chodzi głównie o krew. Czy jestem chora ? 5kielichów Gwiazda 4 denarów Myśle że chora nie jestem sensu stricte na to o czym myśle. Sytuacja w gwieździe poprawiła się na tyle iż mogę normalnie funkcjonować.IV Denarów pewnie mówi o pewnej stabilzacji w organiżmie. Niewykluczam że karty pokazują mój aktualny stan emocjonalny. Cytuj
Beata39 Napisano 19 Marca 2014 Napisano 19 Marca 2014 Dla mnie dopadła cie depresja spowodowana złymi wynikami, oczekujesz poprawy zdrowia i starasz robić się wszystko aby je chronić. życzę zdrówka i głowa do góry. Cytuj
Trida Napisano 19 Marca 2014 Napisano 19 Marca 2014 Wg mnie jesteś zdrowa, pogorszenie nastroju i cóż - chyba twoja dieta pozostawia trochę do życzenia... Jadasz mięso? Bo skoro masz złe wyniki krwi to proponuję jeść więcej mięsa, brokułów, szpinaku etc to już taka rada dietetyka nie tarocisty Cytuj
Sanya Napisano 20 Marca 2014 Napisano 20 Marca 2014 No ta 5 to pewnie Twoje obawy o to, że jest źle. Ale 4 monet mówi o stabilnym stanie zdrowia i że nic konkretnego Ci nie grozi Zadbaj o komfort swojego życia, więcej odpoczywaj no i przede wszystkim zwróć uwagę na to co jadasz Zdrówka! Cytuj
Seid Napisano 20 Marca 2014 Napisano 20 Marca 2014 Myśle że chora nie jestem sensu stricte na to o czym myśle. A o czym myślisz? Patrząc na te karty powiedziałbym, że to co się obecnie z Twoim zdrowiem dzieje nie jest kwestią jakiejś konkretnej, straszliwej choroby. To raczej kwestia nieprawidłowej higieny - nie mam tu na myśli używania wody i mydła tylko higienę w szerszym zakresie tego słowa. w tej czwórce denarów widać pewne zaniedbania własnego zdrowia - najczęściej obrazuje ona zaniedbania dietetyczne i brak ruchu, ale może mieć tez znaczenie bardziej ogólne. Cytuj
Davisa Napisano 20 Marca 2014 Napisano 20 Marca 2014 "Czy jestem chora ? 5 kielichów,Gwiazda,4 denarów, suma Kapłanka, HB Moc" Rozczarowanie, chwiejność nastrojów, obawa o przyszłość, brak poczucia bezpieczeństwa - to wszystko każe Ci być nadmiernie przezorną. I rzeczywiście, może to być wstęp do hipochondrii. W Twoim wnętrzu wszystko wrze i buzuje a na zewnątrz, mam wrazenie, niska samoocena i brak pewności siebie. Musisz odkryć w sobie siłę i zawalczyć o siebie, ale może niekoniecznie w bezpośredni sposób i może warto zmniejszyć wymagania (na razie), przestać nazbyt ambicjonalnie podchodzić do życia? Myślę, że jakbyś tak trochę złagodniała i przestała siebie zadręczać, to szybko wróci witalność. Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 20 Marca 2014 Autor Napisano 20 Marca 2014 Wiem że to zabrzmi pewnie dziwnie, ale boję się o zarażenie wirusem Hiv,żółtaczką,etc. Kilka lat temu zrobiłam tatuaż, póżniej się przebadałam pod tym kątem i wyniki były dobre.Zaczełam oddawać krew,wziełam udział w badaniu na możliwość bycia dawcą szpiku, średnio raz, 2 razy w roku. W ub roku akurat w marcu, gdyż zaczełam mocno chorować na anemie i moja krew się nie nadawała.Ostatnio zadzwoniła Pani z stacji krwiodawstwa,mówiąc że coś nie tak jest z osoczem krwi. Na miejscu tłumaczono że z uwagi na to że ostatnia próbka krwi jest z ub roku i traci ważność - muszą ponownie przebadać moją krew wirusologicznie.Wpadłam w panike, czytając stwierdzenie "że niektóre wirusy leżakują po kilkanaście miesięcy w osoczu nim się ujawnią". Czekam teraz na wyniki z duszą na ramieniu. Cytuj
Seid Napisano 20 Marca 2014 Napisano 20 Marca 2014 Gypsy to, że zaproszono Cię na badania nie oznacza, że podejrzewają Cię o zakażenie czymkolwiek. To standardowa procedura wymagana w Polsce. Osocze po pobraniu jest zamrażane na okres karencji, który trwa minimum 16 tygodni. Po tym okresie dawca powinien być zbadany jeszcze raz - jeśli wyniki sa ujemne osocze jest zwalniane i trafia do szpitali. Ponieważ Twoja ostatnia donacja (a więc i badanie krwi) miało miejsce dawno musisz być przebadana jeszcze raz zanim osocze zostanie wydane z RCKiK. .Wpadłam w panike, czytając stwierdzenie "że niektóre wirusy leżakują po kilkanaście miesięcy w osoczu nim się ujawnią". W przypadku niektórych wirusów okres od zarażenia do wystąpienia objawów może być długi. Niemniej jednak obecnie centra krwiodawstwa wykonują badania wirusologiczne w oparciu o najnowsze testy molekularne, które wykrywają materiał genetyczny wirusów. Dzięki temu można wykryć HIV już po około 8 dniach od zakażenia, HBV po 40 dniach, a HCV po 7 dniach. Generalnie nie ma powodu do obaw. Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 22 Marca 2014 Autor Napisano 22 Marca 2014 Dziękuje Seid Faktycznie wpadłam w popłoch,łączony z wizją szybkiego kupna trumny. Odebrałam wyniki- są negatywne, co oznacza że mogę w następnym tygodniu oddać krew;) 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi