Skocz do zawartości

Dla znajomoego - zwiazek na 2 mies

JagodowaTruskawka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie. Znajomi poprosil o karty i mam z nimi problem. Jest im super, ze sie boi ze to sie posypie i ma pewne swoje obawy i chcial porady kart.

Jak za 2 mies bedzie wygladac ich zwiazek : As mieczy, Kolo, Sila / Sila - Ten as na poczatku bardzo mi sie nie spodobal, ale karty obok korzystne i uznalam, ze As pokazal koniec obaw o zwiazek, pozostale karty, stabilny, silny zwiazek. Mialam jednak watpliwosci

Czy za dwa miesiace beda razem: Paz mieczy, Krol bulaw, Krolowa bulaw / Pustelnik No a tu juz nie mialam watpliwosci. Za 2 mies nie beda razem, w mojej talii Krol i krolowa sa tak narysowani, ze w tym rozkladzie, patrzyli w rozne kierunki, jakby byli od siebie odwroceni.

Co bedzie powodem zerwania: 8 pucharow,rycerz denarow, 9 bulaw / Glupiec- ktos sie znudzi, i poszuka czegos nowego. Moj znajomy ma wlasnie ten syndrom. Jest mu za dobrze i cos mu strzela do glowy zeby zakonczyc zwiazek. Mozliwe ze moj kolega bedzie sie czul zle, porownuje sie do jej znajomych ktorzy sa z bogatych rodzin i czuje sie zle przez to.

Nie podobaja mi sie te karty, nie lubie przekazywac zlych wiadomosci. Oboje sa bardzo szczesliwi. Jak to widzicie?

Napisano

Myślę, że albo się rozejdą (mnie paź mieczy pokazał rozstanie) albo będzie między nimi tak nieznośna atmosfera, że będą się czuli w tym związku osamotnieni. Mogą mieć problemy z dogadywaniem się, mogą być kłótnie itp. Przy pierwszym pytaniu pomyślałam, że ktoś trzeci może się pojawić.

Napisano

As mieczy, Kolo, Sila / Sila

W tych kartach nie widzę problemów. As mieczy nie jest negatywną kartą, mówi o przemyśleniach lub o rozwiązywaniu problemów poprzez rozum, a nie serce. Widać odmianę, ale nie jest tu powiedziane, że na gorsze. Siła to pozytywna karta, pokonanie przeszkód.

Paz mieczy, Krol bulaw, Krolowa bulaw / Pustelnik

Ten zestaw już jest gorszy. Według mnie paź mieczy nie oznacza rozstania tylko kogoś kto miesza. Więc jak już to coś lub ktoś zamiesza co może spowodować kłótnię (odwrócą się do siebie plecami). Ale to nie jest jednoznaczne z rozstaniem. Nie wyciągajmy aż tak skrajnych wniosków. Ja nie widzę tu rozstania, co najwyżej kłótnię. A to czy w przyszłości z tej kłótni nie wyjdzie rozstanie to już zupełnie inna sprawa.

Gość Euterpe
Napisano (edytowane)

Jak za 2 mies bedzie wygladac ich zwiazek : As mieczy, Kolo, Sila / Silamnie dwie ostatnie karty pokazały rozstanie(koło+siła). As mieczy u mnie często mówi o odcięciu się, więc ja tutaj obstawiam rozstanie albo coś podobnego do 'jesteśmy razem, ale żyjemy własnym życiem, każde z osobna'. Nie jest to może związek karmiczny? - podobno koło w rozkładzie o tym mówi... Jeżeli są tym obciążeni, to będzie ciężko...(wiem co mówię, sama w takim byłam i na szczęście już mnie do niego nie ciągnie)

Czy za dwa miesiace beda razem: Paz mieczy, Krol bulaw, Krolowa bulaw / Pustelnik jak dla mnie nie, a to dlatego, że na każdej karcie jest tylko jedna osoba, przynajmniej mnie się tak zaczęło sprawdzać, dodatkowo będzie rozmowa/kłótnia, która ich może poróżnić

Co bedzie powodem zerwania: 8 pucharow,rycerz denarow, 9 bulaw / Glupiecoddalenie emocjonalne, zajęcie się bardziej pracą, zdystansowanie się, brak działania, może strach albo niemoc przed zrobieniem kroku dalej. Na każdej z tych kart jest wycofanie albo bierność. Mówią, że rycerze są najbardziej aktywni, ale w moim wypadku ten denarowy równie dobrze mógłby być zastąpiony słupem soli w działaniach, po za tym to denary, czyli nie uczucia a sprawy materialne lub inne wartości, które sobie bardzo cenimy. Może wypalenie nastąpiło?

Edytowane przez Euterpe
Napisano

Mam pytanie, dlaczego połączenie koła i siły oznacza rozstanie? Nie znam tego zestawienia, skąd to wynika?

Napisano

Ja tez uwazam, ze dojdzie do kłótni, nieporozumienia i to z winy Pana. Kobieta bedzie moze chciala ta sytuacje zalagodzic....Nie jestem pewna co do definitywnego rozstania ale moze jakies ciche dni

Napisano

W tej trójce nie dopatrzyłabym się rozstania, choć wykluczyć się tego nie da bo w As mieczy+ Kolo, - może to być nowa myśl, nowy plan, inny kierunek w dążeniu. Mnie taki zestaw pokazał, że pan odmówił mi realizacji mojego pomysłu (As Mieczy), jednak tak "odwróciłam kota ogonem" -(Koło), że osiągnęłam co chciałam - przy jego udziale. W Sile jest zaangażowanie i konsekwencja.

Napisano

Czy za dwa miesiace beda razem: Paz mieczy, Krol bulaw, Krolowa bulaw / Pustelnik

Moim zdaniem będą, ale samotni i zdystansowani do siebie. Mogą być kłotnie i ciche dni, może też ktoś trzeci mieszać i jątrzyć w związku.