piesekpreriowy Napisano 22 Marca 2014 Napisano 22 Marca 2014 (edytowane) Chciałam coś kupić ze sklepu internetowego, ale sklepu nie znam, nic o nim nie wiem. W każdym razie wpłaciłam pieniądze, ale następnego dnia anulowałam zamówienie. Odpisali mi bardzo szybko, że oczywiście zamówienie zostało anulowane. Napisałam im pytanie kiedy otrzymam zwrot pieniędzy (81 zł), nie odpisali. Napisałam po 2 h ponownie z prośbą by mi odpisali kiedy zwrócą mi pieniądze, nie odpisali. To było w czoraj. Zadałam kartom pytanie czy mi zwrócą pieniądze, wyciągnęłam: 1 mieczy Ale, że ta odpiowiedz nic mi nie powiedziała to wyciągnęłam jeszcze 3 karty: Cesarz, Pustelnik, Wisielec. Jeśli dobrze liczę to podsumowanie wszystkich to Cesarz, a podsumowanie tylko 3 ostatnich kart to Cesarzowa. 1 mieczy może oznaczać jskieś rozmowy, dogadywanie się. Możliwe że mi odpiszą w poniedziałek. Zestawienie Cesarza, pustelnika i wisielca może mówić o tym że oni od razu zarządzili (cesarz) odesłanie pieniędzy (pustelnik) i przelew wisi w realizacji (wisielec) i zostanie zaksięgowany w pon. Ale to też może oznaczać, że oni postanowili przetrzymać trochę te pieniądze (pustelnik, wisielec). Z tym, że jeśli z podsumowań jest cesarzowa i cesarz to albo to oznacza, że się łatwo i szybko dogadamy, albo przeciwnie, że trafił mocny zawodnik na mocnego zawodnika;) Myślę, że zwrócą pieniądze. Więc zadałam kolejne pytanie: czy ten sklep jest uczciwy: 1 buław, 10 buław, cesarzona Jeśli dobrze liczę to podsumowanie to: XIV Umiar Ja odczytuję to tak, że oni chcą działać (1 buław), ale coś ich blokuje (10 buław) i pracują nad tym by zadziałało (cesarzowa). Cesarzowa raczej nie jest oszustką. Myślę, że może być jak w wersji pierwszej czyli przelew zrobiony i zostanie zaksięgowany w pon. lub zrobią go w pon. Bo w podsymowaniu wyszedł Umiar, czyli wskazówka - bądz cierpliwa, to swoje musi potrwać. Umiar też nie jest kartą oszustów, raczej osób wyważonych. Poza tym na grafice jest kobieta przelewająca z jednego naczynia do drugiego;) Tak jakby cesarzowa robiła przelew;) Edytowane 26 Marca 2014 przez piesekpreriowy zweryfikowany Cytuj
Czarownica Napisano 22 Marca 2014 Napisano 22 Marca 2014 Myślę, że sklep jest uczciwy, a odczytuję wcześniejsze karty na tej zasadzie, że czekają, aż pieniądze wpłyną na ich konto, stąd tez wstrzymują się od odpowiedzi już teraz. Ewentualnie tak jak piszesz, przelew zawisł i zaksięgowany zostanie w pon. Żadnych kart oszustwa tu nie ma, raczej dużo na głowie i ociąganie się. Choć jak to sobie rozpisuję: Cesarz, Pustelnik, Wisielec - Cesarka -----śmierć-----świat -- diabeł -----------Wisiel----Umiar ----------------Cesarz to faktycznie coś blokuje ten przepływ kasy... Nie wiem czy nie jest tak, że sklep jest tylko pośrednikiem i pieniądze już gdzieś poszły dalej, stąd trochę więcej zachodu jak chodzi o odkręcanie tego. Ale będzie odkręcone;) 1 Cytuj
Gość Euterpe Napisano 22 Marca 2014 Napisano 22 Marca 2014 Zadałam kartom pytanie czy mi zwrócą pieniądze, wyciągnęłam: 1 mieczy Ale, że ta odpiowiedz nic mi nie powiedziała to wyciągnęłam jeszcze 3 karty: Cesarz, Pustelnik, Wisielec jeszcze będziesz musiała o nie trochę powalczyć, ale myślę, że uda Ci się je odzyskać W cesarzu moim zdaniem mają już wszystko zaplanowane, wiedzą co zrobić, jak, gdzie i kiedy. W pustelniku mogą jeszcze nad czymś dumać, zaś w wisielcu to czekanie. Też sądzę, że oczekują aż dotrą Twoje pieniądze na ich konto, dopiero wtedy dostaniesz zwrot Więc zadałam kolejne pytanie: czy ten sklep jest uczciwy: 1 buław, 10 buław, cesarzowa jak najbardziej, ale przez tą akcję mają teraz trochę trudności Cytuj
piesekpreriowy Napisano 26 Marca 2014 Autor Napisano 26 Marca 2014 W niedzielę wieczorem odpisano mi, że proszą o numer konta, na który mają zwrócić pieniądze. Wczoraj miałam pieniądze zaksięgowane na koncie. Wszystkie interpretacje były trafione, bo otrzymałam zwrot ale musiałam jeszcze coś ze swojej strony zrobić w tej sprawie i musiałam poczekać. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi