Skocz do zawartości

dwie obrączki, ogień, gitara, dworzec autobusowy, policjant, autobus, noc

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Euterpe
Napisano (edytowane)

na początku w śnie zobaczyłam dziewczynę(całą, ubraną, z fryzurą, którą miała kilka lat temu) mojego znajomego, która chwaliła się, że ma dwie obrączki(trzymała je w prawej ręce palcami wskazującym i kciukiem). Była uśmiechnięta, ale to był wredny uśmiech. Powiedziałam jej, że małżeństwo to nie wszystko, a ona się wściekła i było to widać po twarzy.

Sceneria się zmieniła. Zostałam przeniesiona na dworzec autobusowy(było kilku ludzi), gdzie zobaczyłam, jak płonie gitara. Instrument ten stał w pionie na pudle rezonansowym. Był wewnątrz tego ognia, ale się nie palił. Nic się z nim nie działo. Bardzo się wystraszyłam, myślałam że mnie też to spotka, że to ostrzeżenie i zawołałam policję. Zjawiła się policjantka, której zaczęłam opowiadać, jak poznałam tego znajomego(zaczęłam od wymienienia daty, gdy zobaczyłam go po raz pierwszy). Ona z kolei zaproponowała, że wsiądziemy do autobusu i tak zrobiłyśmy. W pojeździe(który jechał) dokończyłam opowiadać jej tą historię i wysiadłam w tym samym miejscu, w którym wsiadałam. Była noc i nikogo wokół.

najbardziej mnie interesuje:

- płonąca gitara, która się nie pali

- dlaczego opowiadałam te wspomnienia policjantce w autobusie?

- dlaczego akurat na dworcu?

kilka info:

- dziewczynę znajomego(jego znam) nie znam osobiście, ale widziałam ich kilka razy z daleka(zbyt daleko, aby powiedzieć zwykłe "cześć")

- nie mam w planach brać ślubu, jestem singlem

- nie gram i nie grałam na żadnym instrumencie muzycznym

Edytowane przez Euterpe
Napisano

Witaj,

zastanowiłabym się jakie żywisz uczucia do tego kolegi, ale również zapytałabym go (jeśli Wasze relacje są przyjacielskie) czy akurat nie ma jakiegoś problemu. Myślę, że to, że opowiadasz to policjantce nie ma większego znaczenia, chociaż może chodzi o to, że starasz się ochronić tego kumpla, a policjant kojarzy nam się z bezpieczeństwem. Gitara, która nie płonie...mnie kojarzy się z graniem na uczuciach, ale jednocześnie się nie pali. Czy Twój kumpel ze snu przeżył zawód miłosny? Może nie chcesz żeby spotkało Cię to samo co jego? Stąd może wołanie o pomoc i strach żeby Tobie nie stało się to samo.

Gość Euterpe
Napisano

kolega podoba mi się bardzo, ale na razie jestem na etapie wzdychania, a z nim samym utrzymuję koleżeńską znajomość...

tak, kiedyś zawiódł się na jakiejś kobiecie, ale to było dawno tamo

dziękuję:bukiet: