Skocz do zawartości

czy powinnam pojechać na spotkanie? (ZWERYFIKOWANY)

beatrycze18

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Odpowiedź z jednej karty - 5 kielichów -na pytanie, czy powinnam pojechać na spotkanie do warszawy?

2 razy zadawałam to pytanie i wyciągnęłam 5 kielichów.Zastanawiam się, czy ta karta ma wydźwięk pozytywny w tym pytaniu czy negatywny.Moze powinnam jechac bo strace jakąś okazję i będę żałować.Albo wyjazd będzie nieudany, jakiś żal rozpamiętywanie, tęsknota za pieskiem, którego nie będę widziała cały weekend....

Dociągnęłam jeszcze 3 karty

3 denary, król denarów, głupiec.Raczej dobre karty za wyjazdem kryją się pieniądze, nowa droga życiowa-początek nowego...

Proszę Was o pomoc

Edytowane przez beatrycze18
Napisano

Ta jedna karta może mieć różny wydźwięk, zostaw ją jako główną, a dla jej wyjaśnienie dociągnij jeszcze 3 karty na to samo pytanie

Napisano
Ta jedna karta może mieć różny wydźwięk, zostaw ją jako główną, a dla jej wyjaśnienie dociągnij jeszcze 3 karty na to samo pytanie

Dociągnęłam jeszcze 3 karty rycerz denarów, król denarów głupiec - pozytywne karty , chyba powinnam pojechać, nowe możliwości finansowe.Wsparcie jakiegoś zamożnego mężczyzny

Gość Euterpe
Napisano

tyle, że kolejne o ruchu nie wspominają... jak dla mnie wszystkie mówią "siedź na miejscu, tutaj jest lepiej"

Napisano

Moim zdaniem powinnaś jechać, ponieważ: karty nie pokazują ruchu, bo nie pytałaś czy pojedziesz a czy powinnaś jechać, czyli czy ewentualny wyjazd będzie korzystny- moim zdaniem tak, jak widzę jedziesz spotkać się z jakimś mężczyzną i widać, że będzie to dla ciebie korzystne, pomoże on Tobie w sprawach, w których sobie nie radzisz, dzięki temu będziesz mogła zacząć pewne sprawy od nowa, z lepszej perspektywy, wyjazd korzystny :)

Napisano

Według mnie karta 5 pucharów może pokazywać Twoje obawy.

Ja tak często mam że pytam o coś, i ewidentnie widzę zamiast odpowidzi czy porady, karty odczuć.

Wtedy mówię do kart: ale ja nie pytam co czuję, tylko pytam o konkrety co zrobić. I wtedy już mam konkretne karty.

W królu monet widzę osobę pozytywną, stabilną, czyli koleś jest wart zainteresowania.

A głupca zawsze postrzegałam jako wędrowniczka, ale takiego pozytywnego. Dla mnie to zachęta do wyjazdu.

Napisano
Moim zdaniem powinnaś jechać, ponieważ: karty nie pokazują ruchu, bo nie pytałaś czy pojedziesz a czy powinnaś jechać, czyli czy ewentualny wyjazd będzie korzystny

Niekoniecznie. Nie zawsze karty odpowiadają wprost na pytanie. Tym bardziej, że tutaj pytanie zaczyna się od "czy", które zazwyczaj bardzo komplikuje dywinacje. Karty mogą wskazywać, np. najistotniejszy aspekt całej sprawy albo pokazać, że plany, których realizacji jesteśmy pewni, w ogóle się nie zrealizują. Albo, najzwyczajniej w świecie mogą pokazać odczucia pytającej, jak wcześniej Piesek napisała..

Jednak najważniejsze dla Beatrycze powinno być to, co poczuła w momencie odkrywania 5 pucharów..Boję się roczarowania, rozczaruję się, ktoś się rozczaruje, etc.

A może tutaj ktoś odwoła spotkanie albo okaże się, że z jakichś powodów nie będziesz mogła pojechać?

• Maestro
Napisano (edytowane)

5 kielichów informuje o jakimś rozczarowaniu..Możesz rozczarować się samym spotkaniem, bo facet okaże się niedojrzały, mimo aury, którą roztacza. Mam na myśli, że prezentuje się on od strony mądrego,dojrzałego faceta, a tymczasem wyjdzie, że jest nieroztropny ....

Edytowane przez Inez2503
literówki
Napisano

W 5 kielichow widac jakas stratę i rozczarowanie.... Moze ona juz na poczatku dyskwalifikowac Twoj wyjazd, a nawet jesli do niego dojdzie to i tak nic dobrego z tego z tego nie wyniknie.

Napisano

Beatrycze, czy to jest wyjazd w sprawach zawodowych, nowej pracy?

Tak sobie teraz myślę, że nie masz potrzebnego doświadczenia (Głupiec), dlatego pokazała się 5 pucharów.

Napisano

Dla mnie chcesz jechać ale się boisz, że po powrocie będziesz żałować że wybrałaś się w ta drogę. Ale reszta kart chce abyś spróbowała, poszła na żywioł pomimo że w nich nie widać ruchu.

Ja jestem początkująca, więc mogę się mylić. Ale dla siebie tak bym to odczytała.

Życzę ci powodzenia.

Napisano

5 kielichów - talia tarota jest rozżalona, bo nie umie Ci odpowiedzieć na tak skonstruowane pytanie.

3 den - chce z Tobą wpsółpracować

K denarów - służy Ci radą

ale -Głupiec - jakie pytanie, taka odpowiedź :)

A może ten rozkład będzie czytelny?

Decyzja

Problem [sygnifikator] (x1)

Co jeśli to zrobię/co jeśli A (x3)

Co jeśli tego nie zrobię/co jeśli B (x3)

Napisano

Dziękuję wszystkim za pomoc.Otóz bardzo bałam sie tego wyjazdu, szkoda było mi zostawic psa.Ale wróciłam szczęsliwa, to było spotkanie z mężczyzną.To jest poczatek nowego uczucia.Na święta lecę do niego do Szwecji.Facet jest super.Moze karty pokazały mój lęk i bbawy w 5 kielichach. Bardzo się cieszę, że pojechałam.

• Lubię to! 1
  • Maestro
Napisano
Dziękuję wszystkim za pomoc.Otóz bardzo bałam sie tego wyjazdu, szkoda było mi zostawic psa.Ale wróciłam szczęsliwa, to było spotkanie z mężczyzną.To jest poczatek nowego uczucia.Na święta lecę do niego do Szwecji.Facet jest super.Moze karty pokazały mój lęk i bbawy w 5 kielichach. Bardzo się cieszę, że pojechałam.

Ja też się szczerze ucieszyłam z takiej pozytywnej weryfikacji:))))

Gość Euterpe
Napisano

cieszę się, że udało Ci się miło spędzić czas :)

dzięki za weryfikację :bukiet:

Napisano

Krol Denarow i Głupiec- zakochanie,początek...nowy etap w życiu :)

Wszystkiego dobrego :)