elefterija Napisano 26 Marca 2014 Napisano 26 Marca 2014 Witajcie! Po długim czasie postanowiłam zwrócić się do kart, gdyż cała sytuacja zaczyna mnie przerastać i wówczas Tarot jest moim jedynym wyjściem na spojrzenie na całą sprawę z trochę inne perspektywy. Sytuacja: Ona - młoda, w trakcie rozwodu, mieszka w obcym kraju ze względu na niego i na potrzebę spokoju, wyciszenia się po ciężkich przejściach. Darzy go dużym uczuciem, które jeszcze nie zostało zwerbalizowane. Mają zamieszkać wkrótce razem, jednak ona się waha, nie wiem co robić bo...: ON: Starszy 8 lat, jednak dalej młody. W trudnej sytuacji życiowej, po wielu przejściach. Po rozstaniu, po długoletnim związku. Utrzymuje kontakt z EX, którą bardzo kochał - niemal codziennie ze sobą piszą (dyskutują, obwiniają się nawzajem itp itd.). Ona (dziewczyna) postawiła mu ultimatum, albo przestanie pisać z ex, albo wyjeżdża. Wie, że dalej to robi i nie wie co w związku z tym ma zrobić. ROZKŁAD: SERCE 1. Opis sytuacji --> 3 miecze Boli ją to, co się dzieje. Nie wie, czy nie powinna zburzyć wszystkiego, zerwać ten związek. Wie, że on ją oszukuje i rani ją to. 2. On w tej sytuacji, jej sposób postrzegania sprawy --> As Pucharów/VII Mieczy/ Ermita Czuje, że się w nim zako****e, że darzy go bardzo silnym uczuciem, ale wie, że on ją oszukuje nie gra czysto poprzez kontaktowanie się z EX. A może chodzi o fakt, że ona podejrzała go, mimo, że nie powinna? Chce poznać prawdę, czuje się osamotniona, opuszczona. 3. On w tej sytuacji, analogicznie --> X Pucharów ?? Myśli, że jest wszystko ok, darzy ją jakimś uczuciem...? nie bardzo mam pojęcie jak to ugryźć w odniesieniu do sytuacji... 4. Co ona czuje do niego --> Śmierć no i znowu problem. Śmierć, to przed wszystkim przemiana ,rozpoczęcie czegoś od nowa. I teraz pytanie, czy chodzi tu o niego i o fakt, że dowiedziała się o byłej, o tym, że on pisze, jak to ją kochał, chce z nią być itp, czy chodzi o fakt rozpadu poprzedniego związku - on teraz pomaga jej zacząć wszystko od nowa... 5. Co on czuje do niej (analogicznie) --> Gwiazda + wieża boga Wszystko w jego życiu runęło, jest w ciężkim momencie życia i ma nadzieję, że ona mu w tym pomoże, pomoże mu stanąć na nogi, stać się znowu lepszym człowiekiem...? 6.' karta szósta określa wzajemne predyspozycje tych osób do stworzenia związku, odpowiada o podobieństwach i różnicach ich charakterów.' - i tak naprawdę nie bardzo nigdy nie wiem, jak ugryźć tę kartę, jak rozpoznać, czy karta mówi o podobieństwach czy różnicach??? --> Księżyc Iluzje, obłuda, łudzenie się... predyspozycje? może to, że obydwoje są zagubieni? naprawdę nie wiem... 7. 'karta siódma zwraca uwagę na okoliczności zewnętrzne mogące mieć wpływ na te osoby i na możliwość zaistnienia pomiędzy nimi związku uczuciowego.' --> 9 Denarów /karta brama/ To ,że obydwoje kochają przyrodę, naturę, może im pomóc być razem, łączą ich wspólne zamiłowania. Jeśli zamieszkają razem, będzie im łatwiej pod względem finansowym... 8. "karta ósma nazywana aniołem. Jest to szczególna karta nawiązująca do symboliki karty Kochanków z duzych arkanów. Symbolizuje niewidzialne siły, mające mające wpływ na nasze życie. Jest to czego nie możemy przewidzieć kierując się rozsądkiem i logiką." i znowu nigdy nie wiem, jak ugryźć tę kartę... co ona tak naprawdę oznacza... --> Sprawiedliwość No i właśnie problem nie do końca rozumienia samej pozycji, niesamowicie utrudnia interpretację... 'to, czego nie można przewidzieć kierując się rozsądkiem i logiką' - czyli to, co będzie? to co jest, ale z czego nie zdajemy sobie sprawy? Trzeba dokonać wyboru???? 9. karta dziewiąta to niedaleka przyszłość, rozwój wypadków w związku zaistniałą sytuacją. --> 9 Pałek Ona mu nie ufa i ma ku temu podstawy, będzie ostrożna, podejrzliwa? Z drugiej strony, ta karta to SIŁA... Zinterpretowałabym to jednak w ten sposób, że być może dojdzie do konfrontacji na tle JEGO i EKS... 10. karta dziesiąta precyzuje rezultat i sumuje wszystkie powyższe fakty i wydarzenia. Mówi o bliższej lub dalszej przyszłości w której objawi się rzeczywiste oblicze związku. --> Rycerz Pałek I teraz mam dylemat - albo wprowadzą się razem do nowego domu, albo ona jednak wyjedzie... Mam nadzieję, że udało mi się nakreślić sytuację, będą bardzo wdzięczna za pomoc w interpretacji... pozdrawiam serdecznie!
elefterija Napisano 26 Marca 2014 Autor Napisano 26 Marca 2014 hmm czytałam i starałam się spełnić 'warunki'... jeśli coś przeoczyłam, to najmocniej przepraszam. Jeśli chodzi o osoby trzecie, to to kwestia nazewnictwa ;] 'ona' to ja
Czarownica Napisano 26 Marca 2014 Napisano 26 Marca 2014 Ten rozkład nie spełnia warunków regulaminu, bo odnosi się do nieweryfikowalnych odczuć zamiarów i myśli partnera, a także do "sił wyższych", co nie jest sprawdzalne. Takie pozycje tylko na Wzajemnej, dostępnej od 100 postów, przykro mi. Ewentualnie możesz zedytować i zostawić same pozycje, które jesteś w stanie zweryfikować, np. to jak relacja będzie wyglądac do trzech miesięcy. Przeczytaj nowy regulamin.
Rekomendowane odpowiedzi