Skocz do zawartości

w pogoni za pracą( oby bez noża przy gardle

NarratorkaHorrorow

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Karty położone na prośbę mego partnera. Zezwolił na udostępnienie rozkładu.

Od jakiegoś czasu, tj od końca stycznia br szuka pracy. Wiem oczywiście że nie mineły jeszcze 3 miesiące, mimo wszystko tematem pracy bardzo się przejmuje i niestety przeżywa. Aplikuje na stanowiska w branży w stolicy i Wrocławiu. Był na dwóch rozmowach niestety, angażu nie dostał. Rozważa założenie swojej działalności, po obronie (za 3 miesiące )

Kiedy dostanie pracę w "zawodzie " ?

Świat

5 kielichów

6 pałek

mam wrażenie że będzie to wiosna/lato następnego roku.

Dlaczego nie dostał pracy po odbytych rozmowach ? (troche źle sformuowałam pytanie, miałam na myśli popełniane błędy, braki )

Diabeł

2 denarów

Paź denarów.

Odniosłam wrażenie że "zbyt wysoko mierzy". W Diable chce pewnie dużo powiedzieć, oczarować rekrutera- ale może wydać się męczący, przemądrzały. Być może ma zbyt małą wiedze, doświadczenie. Pomimo tego może się też wydawać niepewny siebie, chwiejny.

Rada

Co powinien zrobić by pracę otrzymać ?

8 denarów

2 mieczy

9 pałek.

Mam wrażenie że powinien dalej aplikować na stanowiska, ale nie zezwolić na to by szukanie pracy stało się obsesją. Sądze że czas nie jest odpowiedni, powinien więc odsunąć od siebie obsesyjny myśli,działania i żyć dalej,robiąc inne rzeczy. Być może powinien skupić się na nauce, kursach,szkoleniach a na poszukiwanie pracy przyjdzie lepsza pora.