Skocz do zawartości

sen o chłopaku i rowerze

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No więc chciałam aby ktoś mi zinterpretował mój dzisiejszy sen:

Byłam na rowerze ze starszą przyjaciółką i namawiała mnie żebym pojechała z nią na rowerze do jej kolegi który mi się podoba.

Gość Jacek Bartnicki
Napisano

Brawo ! Dla kolejnej osoby która podpisała się imieniem i nazwiskiem ;)

(do tej pory chyba tylko ja taki na forum byłem ;D)

Pojazd symbolizuje to jak poruszasz się przez życie (obecnie wraz z koleżanką w tym samym kierunku). Rower symbolizuje też własne działanie (napędzany siłą mięśni) i samodzielność. Chłopak to chłopak ;D

• 3 tygodnie później...
Napisano

Jacku> wg Ciebie rower zawsze symbolizuje nasze poruszanie się w życiu, naszą -jakby- ewolucję? Pytam, bo ja miałam 2 sny o rowerze, w odstępie 2-dniowym ale nigdy nie jechałam ja. Raz jechała na rowerze uśmiechnięta koleżanka, a drugi raz odjeżdżała znana aktorka, po kłótni z Michałem Wiśniewskim :roll: .

Gość Jacek Bartnicki
Napisano

Glorio:

To zależy ja w realu kocham rowery (szczególnie takie wyczynowe), sam trochę jeżdżę, (i uwielbiam to) więc dla mnie rower kojarzy się mocno z wyrażaniem siebie, indywidualnością, wolnością, pomysłami na nowe tricki, trochę z buntem, na pewno z energią i wigorem.

Ktoś inny (kolarz) może skojarzyć go z podróżami a nawet narzędziem pracy (jak jeździ na zawody).

We śnie to (to wg mnie) raczej rozwój (samodzielny i z wysiłkiem, zależy po czy

m jedziesz: piachy, pod górę, po równym).

Poza tym rower Ty prowadzisz (kierujesz) inaczej niż w pociągu i autobusie.

Ja powiem tak wg mnie najlepsze są (we śnie): pociąg ekspresowy, pociąg (szczególnie jak masz bilet), autobus, ew. samochód, bieganie, potem rower (zależy jak jedziesz) i na końcu chodzenie.

Jak dla mnie to wszystko symbole rozwoju ;)

Napisano

a wdg. mnie najlepszy jest samolot, zwłaszcza jak go samodzielnie pilotujemy, a jeszcze lepiej - jak wydajemy instrukcje pilotowi, który pilotuje tak jak chcemy :)

Moim zdaniem chodzi o to, że koleżanka w jakiś sposób pomoże w tej znajomości, nada jej kierunek, ale poznanie tego chłopaka nie będzie aż takie trudne. Wystarczy pojechać na rowerze i nie trzeba bardziej wymagających środków lokomocji. Możesz więc korzystać z własnych sił i wiary w siebie. Brzmi swojsko. Bliższe poznanie tej osoby leży więc w zasięgu ręki, ale sen nie wskazuje jaki jest ten chłopak, ani na to jak rozwinie się ta znajomość.

Gość Jacek Bartnicki
Napisano

Czyli teraz wygląda to tak:

samolot>pociąg>autobus>samochód>rower>bieganie>pieszo ;)

Trzeba by wstawić jeszcze np. hulajnogę i jazdę na różnych zwierzętach (np. na koniu itd). A co ze statkami, liczą się? (np. jak ktoś śni, że jest kapitanem statku albo na nim płynie). ;)

Napisano

hehehe dobre :) statek to może częściej podróż w życiu uczuciowym a samolot w zawodowym - przyznam, że nie wiem, ale na pewno dla każdego dany środek lokomocji ma mniej lub bardziej doniosłe znaczenie i skojarzenia

Napisano

We śnie to (to wg mnie) raczej rozwój (samodzielny i z wysiłkiem, zależy po czy

m jedziesz: piachy, pod górę, po równym).

Poza tym rower Ty prowadzisz (kierujesz) inaczej niż w pociągu i autobusie.

Jak dla mnie to wszystko symbole rozwoju ;)

Tylko, że to ja nie prowadziłam roweru i nie ja jechałam. Widziałam inne osoby na rowerach, a konkretnie kobiety (dawną koleżankę i aktorkę). Dlatego zastanawiałam się, czy to ja będę się zmieniać? Czy we śnie był odzwierciedlony mój rozwój, czy raczej będę obserwować czyjś rozwój (skoro ja tylko patrzałam jak aktorka odjeżdża, a koleżanka jadąc uśmiechała się do mnie)? Rozwój jakiejś kobiety (skoro to kobiety jeździły na rowerach) albo nawet będę uczestniczyć w tym rozwoju.