pawel116 Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 W czwartek w moim mieście odbędą się targi pracy, na które wybieram się po raz pierwszy w życiu Zapytałem kart czy znajdę dzięki nim pracę. Słońce, 5 Monet, Królowa Mieczy -> Cesarzowa Wydaje mi się, że jednak nie, choć może odbędę rozmowę w tej sprawie z jakąś kobietą. Cytuj
Trida Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 W czwartek w moim mieście odbędą się targi pracy, na które wybieram się po raz pierwszy w życiu Zapytałem kart czy znajdę dzięki nim pracę. Słońce, 5 Monet, Królowa Mieczy -> Cesarzowa Na pewno weźmiesz ze sobą kilka broszur, nawiążesz rozmowę z pewną panią, która możliwe, ze przekieruje Cie dalej. Znajoma znajomej czy coś Trzymam kciuki Cytuj
Iwka78 Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 złapiesz z kimś lub do kogoś kontakt, kto jest wpływowy i może Ci pomóc Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 Porozglądasz się,weźmiesz broszury i porozmawiasz z jakąś wpływową kobietą. Pracy w sensu stricte nie widzę jednak szanse na odnalezienie jej z protekcją Pani- już tak. Powodzenia Cytuj
panna.marta Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 pracy to nie dostaniesz, bo posiadasz za małą wiedzę, że myślę, że ktoś może dać Ci cenne wskazówki albo rady. Cytuj
Fall Napisano 7 Kwietnia 2014 Napisano 7 Kwietnia 2014 Słońce, 5 Monet, Królowa Mieczy -> Cesarzowa NIby bedzie milo, fajnie i przyjemnie na tych targach, ale 5 monet jak dla mnie wyraznie mowi, ze pracy niet. Bedziesz sie zadawal z jakas mieczowa babka i nie wiem, czy nie bedzie dla Ciebie taka formalna, oschla wrecz..Tak sobie patrze na te Cesarzowa..Czy moze jakas kobieta z rodziny nie moglaby Ci pomoc w poszukiwaniach pracy, zaoferowac jakas posade...? Cytuj
pawel116 Napisano 10 Kwietnia 2014 Autor Napisano 10 Kwietnia 2014 Byłem dzisiaj na tych targach, niestety z przykrością muszę stwierdzić, że to pic na wodę. Chodziły słuchy, że co roku jest ok. 200 ofert pracy, a w rzeczywistości było ze 20 - te same które można znaleźć w internecie. Większość sali zajmowały stanowiska Urzędu Pracy, do tego Urzędu Skarbowego, PIP, organizacji wpierających osoby niepełnosprawne, a stoisk z ofertami pracy było może z 5... Ludzie chodzili jak przybłędy i nic nie mogli dla siebie znaleźć. Ja również. Oczywiście kierowniczka PUP robiła zdjęcia, była też reporterka z lokalnego radia i potem opublikują artykuł, że targi pracy cieszyły się ogromnym zainteresowaniem, że było mnóstwo ofert pracy i sporo ludzi znalazło dzięki temu zatrudnienie. Ciekawe kto to sprawdzi 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi