Skocz do zawartości

Pies i stara chatka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie. Zeszłej nocy miałem dosyć dziwny sen.

Otóż śniło mi się, że idę przez las w górach i po pewnym czasie spotykam małego kundla, który przyłącza się do mnie. Jest po zachodzie słońca, ściemnia się. W pewnym momencie wychodzimy na polanę, z której rozpościera się szeroki widok. Nagle na przeciwległym wzgórzu spostrzegam dosyć dużą przestrzeń w kolorze czerwonym. Wygląda jak rozżarzone lampiony na cmentarzu. Po chwili to miejsce przybiera kształt czerwonej trumny. Idziemy tam z psem - pokonujemy dolinę i wychodzimy na wzgórze. Okazuje się, że w tym miejscu znajduje się stara chatka (ani śladu czerwieni, niemniej wygląda dosyć złowrogo), wyglądająca mniej więcej tak (była trochę wyższa):

http://img3.garnek.pl/a.garnek.pl/007/370/7370713_800.0.jpg/goralska-chata.jpg

Idziemy polną drogą wzdłuż tego domu. Pies dociera do zadaszonego ogrodzenia. Mówi do mnie (w głowie słyszałem jego "słowa"), że jest w tym miejscu pierwszy raz od "tamtego" czasu. Chcę iść dalej polną drogą, ale nagle kundel zaczyna piszczeć, wyć i ciągnąć mnie za nogawkę. Wyraźnie widać, że nie chce dalej iść. Sen kończy się tak, że wyciągam telefon i odtwarzam nagranie, w którym słychać jakieś przerażające krzyki.

Co może znaczyć ten sen? Jak zinterpretować to tajemnicze miejsce? Szczególnie zastanawiająca jest ta czerwieniejąca trumna.