LadyBlack Napisano 12 Kwietnia 2014 Napisano 12 Kwietnia 2014 Witam, jestem początkująca i chciałabym prosić o wskazówki. Szukałam już pomocy na innym forum ale jej nie otrzymałam Zapytałam się tarota o pewnego mężczyznę, który mi się podoba (niestety ma on partnerkę, praktycznie nic o niej nie wiem). Nigdy nie miałam chęci ''odbijać" (jakkolwiek śmiesznie to brzmi w stosunku do osoby z wolną wolą) nikogo, jednak on wydaje się być mną zainteresowany (i dowiedziałam się, że ma kogoś dość późno :/) Najpierw wyciągnęłam trzy karty: Pierwsza karta - 9 denarów. Zinterpretowałam ją jako symbol znudzenia w związku, że x jest ze swoją partnerką z przyzwyczajenia. Druga karta - Śmierć Nie wiem, czy oznacza to zmianę (on odejdzie od tamtej kobiety?), czy ostrzega mnie przed jakimikolwiek działaniami, czy, jak znalazłam w jednej z interpretacji, sprawa ta nie jest warta mojego zainteresowania i powinnam przestać się nim interesować. Trzecia karta - 6 buław Tak pozytywna karta chyba przełamuje trochę ponury nastrój poprzedniej, ale nie bardzo wiem co oznacza w tym układzie. Wg niektórych interpretacji oznacza wynanie uczuć. Postanowiłam ,,dopytać" się tarota, czy jest on gotów zostawić tamtą kobietę dla mnie - Czwarta karta - As buław Sugeruje nowy początek, nowy związek itp. Czyli intepretacja byłaby dla mnie korzystna Zadałam kolejne pytanie - co powinnam zrobić? Piąta karta - Rycerz denarów. Karta mało klarowna w tym rozkładzie, ponoć symbol związku, nie wiem, co tutaj oznacza. Wyciągnęłam jeszcze jedną kartę, ale wypadła Kapłanka (to dla mnie karta mówiąca ,,koniec wróżenia" ), więc nie pytałam się o nic więcej tarota. Pierwsze trzy karty miały mi powiedzieć o przeszłości/przyczynach, teraźniejszości i przyszłości/skutkach w kontekście pana x. Prosiłabym o pomoc w interpretacji (sama boję się, że mogę interpretację naciągać na swoją korzyść) i brak ,,umoralniania" - uważam, że nie istnieje coś takego jak odbijanie partnerów, każdy ma wolną wolę i jeśli decyduje się na zakończenie związku, to wyłącznie tej osoby decyzja. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj
roszpunka79 Napisano 12 Kwietnia 2014 Napisano 12 Kwietnia 2014 Niebawem przyjdzie tu pewna Pani..zwie się Cornelia. Ona na pewno udzieli Ci wskazówek Cytuj
Czarownica Napisano 12 Kwietnia 2014 Napisano 12 Kwietnia 2014 (edytowane) Umoralniania, o ile nie narusza się regulaminu, nie będzie. Pytanie, które zadała Lady jest zgodne z zasadami działu, bo nie grzebie nikomu w głowie, tylko pyta o rzecz możliwą do zweryfikowania, tak więc spoko;) Pierwsze, co najwazniejsze, to żebyś tych kart nie rozpatrywała tylko i wyłącznie indywidualnie. Staraj się spojrzeć najpierw na całokształt, wyczuć energię całości, a dopiero później przejdź do analizy poszczególnych pozycji. Całościowo patrząc, to jak widze taki ciąg kart: 9 den śmierć 6 buław as buław rycek den to nie czuję, żeby sytuacja między Wami rozwinęła się związkowo. Także wizualnie jak spojrzysz na to zestawienie to nie odnosi się wrażenia przyszłego związku, na każdej karcie jest jedna osoba, nie ma jakiejś interakcji... Teraz poszczególne pozycje. 9 denarów - spodobałaś się Panu wizualnie w tych 9 denarach, to prawda, ale... to chyba na tyle. Jesteś dla Niego atrakcyjna, ale nie myśli o Tobie w kategoriach ewentualnego faktycznego związku. Ty jako singielka zwracasz uwagę. Dalej masz śmierć i to mogłoby wskazywać na zmiany, że musiałyby wyjśc od Ciebie, aby jakos tę znajomośc rozkręcić. Dalsze karty pokazują, ze owszem osiągnęłaby.ś cel w tym sensie, że troszke rozwinęłaby się ta znajomość, masz tu to 6 buław, które można by odnieść do jakiegoś sukcesu w pewnym stopniu. Z tym, że moim zdaniem to wygląda tak, że nastarasz się i z początku będzie "efekt wow" - bo on np zareaguje jakoś pozytywnie, ale... Dalej to tak się rozwija... zrywami i powoli, as buław i rycerzyk denarowy pokazują, że pierwotny zapał będzie tak raczej stopniowo stopowany. Ten rycerzyk fajnie pokazuje pewną stabilność, stałość, powolny rozwój jak się już jest w związku, a jeśli się w nim nie jest to takie trwanie w koleżeństwie raczej... A jeśli by nawet Pan wyszedł po jakimś czasie z propozycją nie do odrzucenia, to miałaby ona charakter no cóż, tak przyziemny jak te karty, odnoszące się do żywiołów ognia i ziemi;) Brakuje w tych kartach rozwoju wewnętrznego relacji, nie widać nawet takiej chęci. tak więc sorki, jak dla mnie, to na parkę się nie zanosi, ewentualnie (i to naprawdę ewentualnie) romans, ale nie sądzę, zbyt nieruchawe te karciochy. Edytowane 12 Kwietnia 2014 przez Czarownica 1 Cytuj
Noonee Napisano 12 Kwietnia 2014 Napisano 12 Kwietnia 2014 a mogłabyś sprecyzować, o co konkretnie pytałaś? Cytuj
Czarownica Napisano 12 Kwietnia 2014 Napisano 12 Kwietnia 2014 (edytowane) W tytule wątku jest pytanie przecież... Edytowane 12 Kwietnia 2014 przez Czarownica Cytuj
Gość Euterpe Napisano 12 Kwietnia 2014 Napisano 12 Kwietnia 2014 zgadzam się w pełni z Cornelią, która opisała to chyba najbardziej szczegółowo jak się dało Na dzień dzisiejszy nic z tego nie będzie, radziłabym obserwować, a nóż coś wyjdzie. Koleżeństwo z fajnym gościem to nie jest taki zły układ, a swój na swego kiedyś trafi Cytuj
QPucharów Napisano 12 Kwietnia 2014 Napisano 12 Kwietnia 2014 Zainteresowanie i owszem jest ale to tylko tyle. Myślę, że nic między wami nie będzie na poważnie, może jakieś spotkanie. On pozostanie przy swoim stabilnym życiu. Nie widzę tu kart mówiących o uczuciach. Cytuj
LadyBlack Napisano 12 Kwietnia 2014 Autor Napisano 12 Kwietnia 2014 Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Troszkę jestem rozczarowana. Widzę, że gra nie jest warta świeczki Jestem zszokowana, ile można wyczytać z tarota. Przede mną jeszcze dłuuuuga droga do takich interpretacji. Cytuj
Noonee Napisano 12 Kwietnia 2014 Napisano 12 Kwietnia 2014 W tytule wątku jest pytanie przecież... oczywiście, że tak. przepraszam, coś mnie zamroczyło jemu jest wygodnie w obecnym związku. myślę, że powinnaś odpuścić, skoro wiesz, że kogoś ma. też uważam, że nic z tego nie będzie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi