Skocz do zawartości

związki, rozwiązki, na 3 miesiące

Ysabell

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Postawiłam sobie karty na 3 miesiące w sprawie życia uczuciowego. Nie jestem z nikim związana.

obecna sytuacja - król kijów i 6 pucharów. Jest w moim otoczeniu mężczyzna, którego już znam, i jest w jakiś sposób ważny dla tej sytucji. Mężczyzna na stanowisku, uczciwy. Możliwe, że to ktoś, z kim nie miałam długo kontaktu.

czego się spodziewam - śmierć i pustelnik. Mam dużo obaw co do tego, że będę sama. Pustelnik zawsze mi pokazuje samotność.

jak będzie - 4 buławy i kochankowie. To optymistyczny akcent. Związek nieformalny, ale oparty na uczuciu.

co jest ukryte - 3 miecze i 3 kielichy. Wydaje mi się, że to trzecia osoba w związku, kochanka, bolesne sekrety dotyczące trzeciej osoby.

dodatkowo położyłam 3 karty, po jednej na każdy miesiąc.

Kwiecień - moc. Powinnam odnaleźć w sobie wewnętrzą siłę, kobiecą energię, odwagę, siłę.

Maj - królowa buław. "moja" karta :-) odnajdę w sobie pewność siebie. Chyba że jest to karta zapowiadana przez te 3 miecze...

czerwiec - rycerz mieczy. Tutaj mam problem. Albo okaże się, że ten mężczyzna narobi tylko zamieszania w moim serduszku i ucieknie, albo po prostu... mieszka daleko, więc relacja będzie na odległość, z podróżami i komunikacją telefoniczną, mailową.

Proszę, pomóżcie, jak widzicie te karty.

Mam jeszcze pytanie o podsumy. W takim układzie jak ten - jak je pozakładać?

Napisano

obecna sytuacja - król kijów i 6 pucharów- tutaj widzę 3 możliwości: albo jest w Twoim otoczeniu mężczyzna z Twojej przeszłości, którego nie dostrzegasz, albo wracasz myślami do kogoś z kim kiedyś byłaś, albo po prostu marzysz o spotkaniu kogoś z kim mogłabyś stworzyć związek oparty na wielkiej miłości, uwić z nim gniazdko i urodzić mu gromadkę dzieci;)

czego się spodziewam - śmierć i pustelnik- chciałabyś wyjść już z fazy pustelnika, po niej jest koło, więc myślę, że spodziewasz się zwrotu w swoim życiu; liczysz na to, że skończy się etap samotności i los ześle Ci jakieś szanse

jak będzie - 4 buławy i kochankowie- te karty mogą mówić o dwóch możliwościach jak dla mnie, albo faktycznie Twoja sytuacja się zmieni, spotkasz kogoś z kim nawiążesz z początku luźną, niezobowiązującą relację, ale z szansą na jej pogłębienie; albo , biorąc pod uwagę karty poniżej, spotkasz kogoś kto już będzie związany , będzie miał dom i rodzinę i pojawią się wahania co z tym robić dalej

co jest ukryte - 3 miecze i 3 kielichy- bo te dwie trójki faktycznie mogą mówić o tym, że jakiś trzeci element w tej relacji może być-to może być kobieta, ale równie dobrze może pojawić się jakiś drugi mężczyzna; ale 3 mieczy może też mówić o tym, że Twoje serce jest albo będzie zamknięte; może doświadczyłaś kiedyś zdrady lub nielojalności i tego się boisz w przyszłych relacjach

Kwiecień – moc-tutaj zaznaczy się moc Twojej kobiecości, może kogoś dostrzeżesz i wyjdziesz z inicjatywą, będziesz uwodzić lub ktoś będzie adorować Ciebie; ale jest też opcja, że w kwietniu będziesz musiała powściągnąć jeszcze swoje pragnienia

Maj - królowa buław- tutaj albo będziesz dalej rozkwitać i błyszczeć i jeśli ktoś się pojawi to Ty będziesz nadawać ton znajomości i zdobywać jakąś ofiarę;) albo faktycznie zamanifestuje się jakaś trzecia osoba

czerwiec - rycerz mieczy- jeśli w dwóch poprzednich miesiącach nikt się nie pojawi to tutaj jest na to szansa, jakaś bystrzacha, ale też łobuz trochę ;)

Napisano

Obecna sytuacja - król kijów i 6 pucharów. - Aalbo w Twoim zyciu pojawil sie niedawno (badz wkrotce pojawi) mezczyzna z przeszlosci, z ktorym cos Cie juz laczylo, albo marzysz i wspominach faceta, ktory kiedys byl w Twoim zyciu wazny.

czego się spodziewam - śmierć i pustelnik...Mysle, ze spodziewasz sie samotnosci i izolacji..Tak jakby cos w Twoim zyciu wlasnie sie konczylo-moze jakis zwiazek, a moze po prostu nadzieje i myslisz, ze teraz bedziesz samotna, odizolowana, ze nikt Cie tak naprawde nie zrozumie..Moze tez chodzic o obawe, ze w bardzo waznym momencie zycia-kiedy bedzie przyslowiowy "woz albo przewoz" nie bedziesz w stanie wyrazi tego, co czujesz, co siedzi Ci w glowie i w sercu i szansa na zmiane ucieknie...

jak będzie - 4 buławy i kochankowie.-Kochankolwie to dla mnie zawsze karta rozdarcia pomiedzy tym, co mowi serce , a tym, co dyktuje rozum. Ale co spowoduje te wahania..? Ta 4 bulaw to moze byc nieformalna znajomosc-i to bardzo fajna ALE: albo ten mezczyzna bedzie juz mial rodzine, albo nie bedzie chcial aby Wasza relacja byla oficjalna i stad te rozterki.

co jest ukryte - 3 miecze i 3 kielichy. - ..Moze mezczyzna, ktorego spotkasz okaze sie miec rodzine, dzieci i to bardzo Cie zrani, bo bedziesz juz jakos zaangazowana w relacje z Nim, moze to on bedzie bardzo nieszczesliwy w swoim zwiazku i postanowi poszukac sobie kogos na boku..

dodatkowo położyłam 3 karty, po jednej na każdy miesiąc

Kwiecień - moc. Akceptacja swojej kobiecosci i seksualnosci oraz plynaca z tego sila. Swiadomosc swoich atutow, potrzeb..Taka "sila kobiecosci" tu sie klania. Bedziesz dzialac na facetow jak magnes ale to Ty bedziesz w tych relacjach damsko-meskich rozdawac karty ;-)

Maj - królowa buław. "moja" karta :-) To rzeczywicie albo moze byc "kontynuacja" tej mocy-pewnosc siebie, kobiecosc, zmyslowosc, i wykorzystywanie swoich atutow, albo..konkurentka.

czerwiec - rycerz mieczy. Tutaj albo moze byc jakas malo przyjemna wymiana zdan, moze nawet klotnia, bo rycerz mieczy wprowadza niepokoj i nerwowosc, albo jakis mezczyzna zacznie do Ciebie uderzac..Ale biorac pod uwage poprzednie karty to mysle, ze raczej ta pierwsza opcja jest bardziej prawdopodobna, jesli pojawi sie w Twoim zyciu jakas tzecia osoba konfrontacja jest tutaj bardzo prawdopodobna. Moze nawet wyrzuci komus prostwo w twarz co o nim myslisz i..sie zwiniesz ;-)

Napisano

obecna sytuacja- wspominasz mężczyznę z przeszłości, albo faktycznie może ktoś taki powrócić do Twojego życia.

czego się spodziewam- spodziewasz się zmiany, końca samotności,

jak będzie- tutaj będą jakieś spotkania,

co jest ukryte- faktycznie może być jakieś bolesne rozczarowanie, trzecia osoba.

Kwiecień- będziesz się czuła atrakcyjna, być może przyciągniesz czyjąś uwagę

maj- zaczniesz działać, będziesz bardziej otwarta, będziesz stroną inicjującą

czerwiec- może pojawić się mężczyzna ale nie zagrzeje długo miejsca u twego boku albo po prostu jakaś znajomość internetowa?

Napisano

Jak napisałam, nie jestem z nikim związana. Jeśli chodzi o mężczyznę z przeszłości, to mam dwa typy. O jednym wiem, że ma żonę i dziecko, ale twierdzi, że jest z nią bardzo nieszczęśliwy, więc jego związek nie jest dla mnie tajemnicą. Pasowałby mi na króla kijów ze względu na swoją pozycję zawodową. Drugi mężczyzna, o którym pomyślałam, to osoba, z którą kontakt niedawno się odnowił po długim czasie. Wiem, że mieszka teraz na drugim końcu Polski i właściwie nic więcej, więc w jego przypadku wszystko by było niespodzianką ;-) Tak więc nie wiem, czy to któryś z nich.

Napisano

ojj kochana :) po tych kartach faktycznie widac,jakbys sie wplatala w jakiś romansik z zonatym facetem. :)

Napisano

to trochę dziwne, bo z tym żonatym facetem mam kontakt ledwie sporadyczny i ostygły. No ale zobaczymy

Celuję jednak w panów stanu wolnego :P

Napisano (edytowane)

A wracając do podsum,

Spróbowałam podliczyć je dla par kart, ale nie wiem, czy dobrze.

sumowanie klasyczne:

obecnie 1+16=17 Gwiazda

co myślę 13+9=22 Głupiec

jak będzie 4+6=10 Koło

co ukryte 3+13=16 Wieża

nie wiem, czy powinnam sumować karty na 3 miesiące, ale jeśli się zsumuje, to wychodzi 17, Gwiazda

sumowanie Hajo Banzhafa:

obecnie 6 Kochankowie

co myślę 13+9=22 Głupiec

jak będzie 4+6=10 Koło

co ukryte 3+3=6 Kochankowie

dla kart na 3 miesiące wychodzi 8, bo w mojej talii Moc ma wartość 8, czyli klasycznie to oznacza Sprawiedliwość, tak?

Powiedzcie mi, czy dobrze to jest zrobione? Jak to może wpłynąć na interpretację?

Edytowane przez Ysabell
podsumy
Napisano
A wracając do podsum,

Spróbowałam podliczyć je dla par kart, ale nie wiem, czy dobrze.

sumowanie Hajo Banzhafa:

obecnie 6 Kochankowie

co myślę 13+9=22 Głupiec

jak będzie 4+6=10 Koło

co ukryte 3+3=6 Kochankowie

dla kart na 3 miesiące wychodzi 8, bo w mojej talii Moc ma wartość 8, czyli klasycznie to oznacza Sprawiedliwość, tak?

Powiedzcie mi, czy dobrze to jest zrobione? Jak to może wpłynąć na interpretację?

na końcu zamiast 3 ma byc chyba 13 jak wyżej i podsuma jako 16 Wieża, reszta ok :)

Napisano

Wydaje mi się, że dziesiątki do liczny kielichów dodaje się tylko w sumowaniu klasycznym :( to by faktycznie nieco zmieniało charakter wróżby

Napisano
Wydaje mi się, że dziesiątki do liczny kielichów dodaje się tylko w sumowaniu klasycznym :( to by faktycznie nieco zmieniało charakter wróżby

masz słuszność, tam jest 3 kielichów więc w HB ma byc 3 jak napisalaś. Sorki za zamieszanie :)

• 2 miesiące temu...
Napisano
Cześć,

Postawiłam sobie karty na 3 miesiące w sprawie życia uczuciowego. Nie jestem z nikim związana.

obecna sytuacja - król kijów i 6 pucharów. Jest w moim otoczeniu mężczyzna, którego już znam, i jest w jakiś sposób ważny dla tej sytucji. Mężczyzna na stanowisku, uczciwy. Możliwe, że to ktoś, z kim nie miałam długo kontaktu.

czego się spodziewam - śmierć i pustelnik. Mam dużo obaw co do tego, że będę sama. Pustelnik zawsze mi pokazuje samotność.

jak będzie - 4 buławy i kochankowie. To optymistyczny akcent. Związek nieformalny, ale oparty na uczuciu.

co jest ukryte - 3 miecze i 3 kielichy. Wydaje mi się, że to trzecia osoba w związku, kochanka, bolesne sekrety dotyczące trzeciej osoby.

Kwiecień - moc. Powinnam odnaleźć w sobie wewnętrzą siłę, kobiecą energię, odwagę, siłę.

Maj - królowa buław. "moja" karta :-) odnajdę w sobie pewność siebie. Chyba że jest to karta zapowiadana przez te 3 miecze...

czerwiec - rycerz mieczy. Tutaj mam problem. Albo okaże się, że ten mężczyzna narobi tylko zamieszania w moim serduszku i ucieknie, albo po prostu... mieszka daleko, więc relacja będzie na odległość, z podróżami i komunikacją telefoniczną, mailową.

Proszę, pomóżcie, jak widzicie te karty.

Mam jeszcze pytanie o podsumy. W takim układzie jak ten - jak je pozakładać?

Weryfikacja

3 miesiące już minęły, więc mogę co nieco powiedzieć. Faktycznie, odezwał się facet z przeszłości. Spotkaliśmy się, ale mimo zauroczenia z mojej strony nie poszło to do przodu.

Krótko:

król kijów+6 pucharów= facet z przeszłości, na stanowisku, w wieku 35 lat

śmierć+pustelnik=znajomość się skończyła, jestem sama

4 buławy+kochankowie=były i spotkania, i rozstanie

3miecze, 3kielichy=nie byłam jedyną znajomością tego pana... jeśli wiecie, co mam na myśli

moc, królowa buław... trudno mi powiedzieć. Nie byłam chora z samotności, bo miałam sporo innych zajęć, dużo pracowałam, uczyłam się itd. Rycerz mieczy - nie była to kłótnia kochanków. Poznałam w czerwcu miłego faceta, ale nie wiem, czy o to chodzi.