Ysabell Napisano 13 Kwietnia 2014 Napisano 13 Kwietnia 2014 Cześć, Postawiłam sobie karty na 3 miesiące w sprawie życia uczuciowego. Nie jestem z nikim związana. obecna sytuacja - król kijów i 6 pucharów. Jest w moim otoczeniu mężczyzna, którego już znam, i jest w jakiś sposób ważny dla tej sytucji. Mężczyzna na stanowisku, uczciwy. Możliwe, że to ktoś, z kim nie miałam długo kontaktu. czego się spodziewam - śmierć i pustelnik. Mam dużo obaw co do tego, że będę sama. Pustelnik zawsze mi pokazuje samotność. jak będzie - 4 buławy i kochankowie. To optymistyczny akcent. Związek nieformalny, ale oparty na uczuciu. co jest ukryte - 3 miecze i 3 kielichy. Wydaje mi się, że to trzecia osoba w związku, kochanka, bolesne sekrety dotyczące trzeciej osoby. dodatkowo położyłam 3 karty, po jednej na każdy miesiąc. Kwiecień - moc. Powinnam odnaleźć w sobie wewnętrzą siłę, kobiecą energię, odwagę, siłę. Maj - królowa buław. "moja" karta :-) odnajdę w sobie pewność siebie. Chyba że jest to karta zapowiadana przez te 3 miecze... czerwiec - rycerz mieczy. Tutaj mam problem. Albo okaże się, że ten mężczyzna narobi tylko zamieszania w moim serduszku i ucieknie, albo po prostu... mieszka daleko, więc relacja będzie na odległość, z podróżami i komunikacją telefoniczną, mailową. Proszę, pomóżcie, jak widzicie te karty. Mam jeszcze pytanie o podsumy. W takim układzie jak ten - jak je pozakładać? Cytuj
roszpunka79 Napisano 13 Kwietnia 2014 Napisano 13 Kwietnia 2014 obecna sytuacja - król kijów i 6 pucharów- tutaj widzę 3 możliwości: albo jest w Twoim otoczeniu mężczyzna z Twojej przeszłości, którego nie dostrzegasz, albo wracasz myślami do kogoś z kim kiedyś byłaś, albo po prostu marzysz o spotkaniu kogoś z kim mogłabyś stworzyć związek oparty na wielkiej miłości, uwić z nim gniazdko i urodzić mu gromadkę dzieci;) czego się spodziewam - śmierć i pustelnik- chciałabyś wyjść już z fazy pustelnika, po niej jest koło, więc myślę, że spodziewasz się zwrotu w swoim życiu; liczysz na to, że skończy się etap samotności i los ześle Ci jakieś szanse jak będzie - 4 buławy i kochankowie- te karty mogą mówić o dwóch możliwościach jak dla mnie, albo faktycznie Twoja sytuacja się zmieni, spotkasz kogoś z kim nawiążesz z początku luźną, niezobowiązującą relację, ale z szansą na jej pogłębienie; albo , biorąc pod uwagę karty poniżej, spotkasz kogoś kto już będzie związany , będzie miał dom i rodzinę i pojawią się wahania co z tym robić dalej co jest ukryte - 3 miecze i 3 kielichy- bo te dwie trójki faktycznie mogą mówić o tym, że jakiś trzeci element w tej relacji może być-to może być kobieta, ale równie dobrze może pojawić się jakiś drugi mężczyzna; ale 3 mieczy może też mówić o tym, że Twoje serce jest albo będzie zamknięte; może doświadczyłaś kiedyś zdrady lub nielojalności i tego się boisz w przyszłych relacjach dodatkowo położyłam 3 karty, po jednej na każdy miesiąc. Kwiecień – moc-tutaj zaznaczy się moc Twojej kobiecości, może kogoś dostrzeżesz i wyjdziesz z inicjatywą, będziesz uwodzić lub ktoś będzie adorować Ciebie; ale jest też opcja, że w kwietniu będziesz musiała powściągnąć jeszcze swoje pragnienia Maj - królowa buław- tutaj albo będziesz dalej rozkwitać i błyszczeć i jeśli ktoś się pojawi to Ty będziesz nadawać ton znajomości i zdobywać jakąś ofiarę albo faktycznie zamanifestuje się jakaś trzecia osoba czerwiec - rycerz mieczy- jeśli w dwóch poprzednich miesiącach nikt się nie pojawi to tutaj jest na to szansa, jakaś bystrzacha, ale też łobuz trochę Cytuj
Fall Napisano 13 Kwietnia 2014 Napisano 13 Kwietnia 2014 Obecna sytuacja - król kijów i 6 pucharów. - Aalbo w Twoim zyciu pojawil sie niedawno (badz wkrotce pojawi) mezczyzna z przeszlosci, z ktorym cos Cie juz laczylo, albo marzysz i wspominach faceta, ktory kiedys byl w Twoim zyciu wazny. czego się spodziewam - śmierć i pustelnik...Mysle, ze spodziewasz sie samotnosci i izolacji..Tak jakby cos w Twoim zyciu wlasnie sie konczylo-moze jakis zwiazek, a moze po prostu nadzieje i myslisz, ze teraz bedziesz samotna, odizolowana, ze nikt Cie tak naprawde nie zrozumie..Moze tez chodzic o obawe, ze w bardzo waznym momencie zycia-kiedy bedzie przyslowiowy "woz albo przewoz" nie bedziesz w stanie wyrazi tego, co czujesz, co siedzi Ci w glowie i w sercu i szansa na zmiane ucieknie... jak będzie - 4 buławy i kochankowie.-Kochankolwie to dla mnie zawsze karta rozdarcia pomiedzy tym, co mowi serce , a tym, co dyktuje rozum. Ale co spowoduje te wahania..? Ta 4 bulaw to moze byc nieformalna znajomosc-i to bardzo fajna ALE: albo ten mezczyzna bedzie juz mial rodzine, albo nie bedzie chcial aby Wasza relacja byla oficjalna i stad te rozterki. co jest ukryte - 3 miecze i 3 kielichy. - ..Moze mezczyzna, ktorego spotkasz okaze sie miec rodzine, dzieci i to bardzo Cie zrani, bo bedziesz juz jakos zaangazowana w relacje z Nim, moze to on bedzie bardzo nieszczesliwy w swoim zwiazku i postanowi poszukac sobie kogos na boku.. dodatkowo położyłam 3 karty, po jednej na każdy miesiąc Kwiecień - moc. Akceptacja swojej kobiecosci i seksualnosci oraz plynaca z tego sila. Swiadomosc swoich atutow, potrzeb..Taka "sila kobiecosci" tu sie klania. Bedziesz dzialac na facetow jak magnes ale to Ty bedziesz w tych relacjach damsko-meskich rozdawac karty ;-) Maj - królowa buław. "moja" karta :-) To rzeczywicie albo moze byc "kontynuacja" tej mocy-pewnosc siebie, kobiecosc, zmyslowosc, i wykorzystywanie swoich atutow, albo..konkurentka. czerwiec - rycerz mieczy. Tutaj albo moze byc jakas malo przyjemna wymiana zdan, moze nawet klotnia, bo rycerz mieczy wprowadza niepokoj i nerwowosc, albo jakis mezczyzna zacznie do Ciebie uderzac..Ale biorac pod uwage poprzednie karty to mysle, ze raczej ta pierwsza opcja jest bardziej prawdopodobna, jesli pojawi sie w Twoim zyciu jakas tzecia osoba konfrontacja jest tutaj bardzo prawdopodobna. Moze nawet wyrzuci komus prostwo w twarz co o nim myslisz i..sie zwiniesz ;-) Cytuj
QPucharów Napisano 13 Kwietnia 2014 Napisano 13 Kwietnia 2014 obecna sytuacja- wspominasz mężczyznę z przeszłości, albo faktycznie może ktoś taki powrócić do Twojego życia. czego się spodziewam- spodziewasz się zmiany, końca samotności, jak będzie- tutaj będą jakieś spotkania, co jest ukryte- faktycznie może być jakieś bolesne rozczarowanie, trzecia osoba. Kwiecień- będziesz się czuła atrakcyjna, być może przyciągniesz czyjąś uwagę maj- zaczniesz działać, będziesz bardziej otwarta, będziesz stroną inicjującą czerwiec- może pojawić się mężczyzna ale nie zagrzeje długo miejsca u twego boku albo po prostu jakaś znajomość internetowa? Cytuj
Ysabell Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Napisano 13 Kwietnia 2014 Jak napisałam, nie jestem z nikim związana. Jeśli chodzi o mężczyznę z przeszłości, to mam dwa typy. O jednym wiem, że ma żonę i dziecko, ale twierdzi, że jest z nią bardzo nieszczęśliwy, więc jego związek nie jest dla mnie tajemnicą. Pasowałby mi na króla kijów ze względu na swoją pozycję zawodową. Drugi mężczyzna, o którym pomyślałam, to osoba, z którą kontakt niedawno się odnowił po długim czasie. Wiem, że mieszka teraz na drugim końcu Polski i właściwie nic więcej, więc w jego przypadku wszystko by było niespodzianką ;-) Tak więc nie wiem, czy to któryś z nich. Cytuj
ivi185 Napisano 14 Kwietnia 2014 Napisano 14 Kwietnia 2014 ojj kochana po tych kartach faktycznie widac,jakbys sie wplatala w jakiś romansik z zonatym facetem. Cytuj
Ysabell Napisano 14 Kwietnia 2014 Autor Napisano 14 Kwietnia 2014 to trochę dziwne, bo z tym żonatym facetem mam kontakt ledwie sporadyczny i ostygły. No ale zobaczymy Celuję jednak w panów stanu wolnego Cytuj
Fall Napisano 14 Kwietnia 2014 Napisano 14 Kwietnia 2014 Hehe,pamietaj,ze to zonaci moga celowac w Ciebie ;-) Cytuj
Ysabell Napisano 14 Kwietnia 2014 Autor Napisano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) A wracając do podsum, Spróbowałam podliczyć je dla par kart, ale nie wiem, czy dobrze. sumowanie klasyczne: obecnie 1+16=17 Gwiazda co myślę 13+9=22 Głupiec jak będzie 4+6=10 Koło co ukryte 3+13=16 Wieża nie wiem, czy powinnam sumować karty na 3 miesiące, ale jeśli się zsumuje, to wychodzi 17, Gwiazda sumowanie Hajo Banzhafa: obecnie 6 Kochankowie co myślę 13+9=22 Głupiec jak będzie 4+6=10 Koło co ukryte 3+3=6 Kochankowie dla kart na 3 miesiące wychodzi 8, bo w mojej talii Moc ma wartość 8, czyli klasycznie to oznacza Sprawiedliwość, tak? Powiedzcie mi, czy dobrze to jest zrobione? Jak to może wpłynąć na interpretację? Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez Ysabell podsumy Cytuj
Ysabell Napisano 20 Kwietnia 2014 Autor Napisano 20 Kwietnia 2014 Dziewczyny, pomożecie z tymi podsumami? Cytuj
Gość Daffne Napisano 22 Kwietnia 2014 Napisano 22 Kwietnia 2014 A wracając do podsum,Spróbowałam podliczyć je dla par kart, ale nie wiem, czy dobrze. sumowanie Hajo Banzhafa: obecnie 6 Kochankowie co myślę 13+9=22 Głupiec jak będzie 4+6=10 Koło co ukryte 3+3=6 Kochankowie dla kart na 3 miesiące wychodzi 8, bo w mojej talii Moc ma wartość 8, czyli klasycznie to oznacza Sprawiedliwość, tak? Powiedzcie mi, czy dobrze to jest zrobione? Jak to może wpłynąć na interpretację? na końcu zamiast 3 ma byc chyba 13 jak wyżej i podsuma jako 16 Wieża, reszta ok Cytuj
Ysabell Napisano 22 Kwietnia 2014 Autor Napisano 22 Kwietnia 2014 Wydaje mi się, że dziesiątki do liczny kielichów dodaje się tylko w sumowaniu klasycznym to by faktycznie nieco zmieniało charakter wróżby Cytuj
Gość Daffne Napisano 22 Kwietnia 2014 Napisano 22 Kwietnia 2014 Wydaje mi się, że dziesiątki do liczny kielichów dodaje się tylko w sumowaniu klasycznym to by faktycznie nieco zmieniało charakter wróżby masz słuszność, tam jest 3 kielichów więc w HB ma byc 3 jak napisalaś. Sorki za zamieszanie Cytuj
Ysabell Napisano 5 Lipca 2014 Autor Napisano 5 Lipca 2014 Cześć,Postawiłam sobie karty na 3 miesiące w sprawie życia uczuciowego. Nie jestem z nikim związana. obecna sytuacja - król kijów i 6 pucharów. Jest w moim otoczeniu mężczyzna, którego już znam, i jest w jakiś sposób ważny dla tej sytucji. Mężczyzna na stanowisku, uczciwy. Możliwe, że to ktoś, z kim nie miałam długo kontaktu. czego się spodziewam - śmierć i pustelnik. Mam dużo obaw co do tego, że będę sama. Pustelnik zawsze mi pokazuje samotność. jak będzie - 4 buławy i kochankowie. To optymistyczny akcent. Związek nieformalny, ale oparty na uczuciu. co jest ukryte - 3 miecze i 3 kielichy. Wydaje mi się, że to trzecia osoba w związku, kochanka, bolesne sekrety dotyczące trzeciej osoby. dodatkowo położyłam 3 karty, po jednej na każdy miesiąc. Kwiecień - moc. Powinnam odnaleźć w sobie wewnętrzą siłę, kobiecą energię, odwagę, siłę. Maj - królowa buław. "moja" karta :-) odnajdę w sobie pewność siebie. Chyba że jest to karta zapowiadana przez te 3 miecze... czerwiec - rycerz mieczy. Tutaj mam problem. Albo okaże się, że ten mężczyzna narobi tylko zamieszania w moim serduszku i ucieknie, albo po prostu... mieszka daleko, więc relacja będzie na odległość, z podróżami i komunikacją telefoniczną, mailową. Proszę, pomóżcie, jak widzicie te karty. Mam jeszcze pytanie o podsumy. W takim układzie jak ten - jak je pozakładać? Weryfikacja 3 miesiące już minęły, więc mogę co nieco powiedzieć. Faktycznie, odezwał się facet z przeszłości. Spotkaliśmy się, ale mimo zauroczenia z mojej strony nie poszło to do przodu. Krótko: król kijów+6 pucharów= facet z przeszłości, na stanowisku, w wieku 35 lat śmierć+pustelnik=znajomość się skończyła, jestem sama 4 buławy+kochankowie=były i spotkania, i rozstanie 3miecze, 3kielichy=nie byłam jedyną znajomością tego pana... jeśli wiecie, co mam na myśli moc, królowa buław... trudno mi powiedzieć. Nie byłam chora z samotności, bo miałam sporo innych zajęć, dużo pracowałam, uczyłam się itd. Rycerz mieczy - nie była to kłótnia kochanków. Poznałam w czerwcu miłego faceta, ale nie wiem, czy o to chodzi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi