sebastian89 Napisano 14 Kwietnia 2014 Napisano 14 Kwietnia 2014 Witajcie. Mam do was konkretne pytanie. W jaki sposob za pomoca Reiki, badz kundalini Reiki, uzdrawiacie (staracie sie) konkretne sytuacje ? W jaki sposob robicie sobie zabieg na podły nastrój, brak kasy albo cokolwiek?. Drugie moje pytanie, to w jaki sposob energetyzujecie czakry, charmonizujecie je, oraz oczyszczacie swoja aure ? Niby banał, ale nie zmiernie interesujące mnie pytania Pozdrawiam Cytuj
Amethyst Napisano 24 Lipca 2014 Napisano 24 Lipca 2014 Sebastianie a jestes po inicjacji w ktoryms z tych systemow uzdrawiania? Bo takie zagadnienia sa poruszane na kursie Usui Shiki Ryoho Reiki, no przynajmniej u mnie i u Zoski. Cytuj
Cadaveris Napisano 24 Lipca 2014 Napisano 24 Lipca 2014 Energia Reiki jest "inteligentną" energią i wystarczy ją posłać w dane miejsce z intencja uzdrowienia by sama zrobiła co trzeba. Cytat z reikowisko.org Zdrowy i poprawny zabieg Reiki to taki, w którym energię, jako praktyk, przekazujesz z intencją uzdrowienia danej osoby w zgodzie z najwyższym dobrem i nie dorzucasz do tego zbyt wielu swoich intencji ponad te, które czasem ukierunkowują Twoje działania na pewien zakres problemu. Na przykład, przekazujesz energię z intencją „niech Reiki uzdrowi tę osobę w zgodzie z najwyższym dobrem, przywróci harmonię w życiu tej osoby, a przy okazji niech złagodzi ten okropny ból zęba„. Jak uzdrawiań konkretne sytuacje ? Wystarczy wysyłać Reiki w osoby bezpośrednio związane z sytuacją z intencja uzdrowienia W jaki sposób robicie sobie zabieg na podły nastrój, brak kasy albo cokolwiek? Wysyłamy sami sobie Reiki z takimi intencjami. Drugie moje pytanie, to w jaki sposob energetyzujecie czakry, charmonizujecie je, oraz oczyszczacie swoja aure ? Jak się już pewnie domyślasz proces jest ten sam. Wysyłamy Reiki w daną czakrę z określona intencją ;] Zresztą odbierając i przekazując innym Reiki robisz jako kanał tej energii, co oznacza że jesteś też ciągle przez nią oczyszczany i energetyzowany. Trzeba kilku godzin wykładu na to O.o ? A może coś perfidnie za mocno uprościłem :>? Cytuj
Cadaveris Napisano 24 Lipca 2014 Napisano 24 Lipca 2014 Masz rację, trzeba to i owo przekazać osobie która chce się inicjować - co może zając sporo czasu. W tym jednak przypadku pytania były konkretne, na które nie było potrzeby kilkugodzinnego wykładu ;] Cytuj
Cadaveris Napisano 24 Lipca 2014 Napisano 24 Lipca 2014 Odpowiedziałem na pytania w sposób jasny dla kogoś kto ma jakiekolwiek pojęcie o temacie i wystarczający dla osoby która tylko z ciekawości pyta ;] Jeżeli to go zaciekawi bardziej to poszuka więcej informacji, jeżeli nie - trudno. Cytuj
sebastian89 Napisano 25 Lipca 2014 Autor Napisano 25 Lipca 2014 Witajcie, mam kundalini reiki, i reiki 2 st. Dopytuje sie tak dlatego.. bo chciał bym mieć jakąś pewność że robię dobrze. Robie wszystko w temacie by otrzymać np niezależność finansowa a np ze nie pogarszam jej. Bo w zgodzie z najwyższym dobrem to może mam być biedny by czegoś doświadczyć.. sam nie wiem. Tyle pytań a tak mało odpowiedzi Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi