Skocz do zawartości

Czy kupię to mieszkanie? (ZWERYFIKOWANY)

kasiulinek87

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy kupię to mieszkanie?

5 kielichów giermek denarów 2 denarów

po pierwszej karcie to od razu jestem na nie.

ale z drugiej strony mam problem z interpretacją, dlatego pozwoliłam sobie wrzucić tu cały rozkład.

bo giermek denarów który stoi dalej wskazywać może na konkretną propozycję, to też są przecież jakby nie było dobre wieści.

a 2 denarów kojarzy mi się z wymianą, coś za coś, czyli może być jako umowa kupno-sprzedaż?

gdzieś wyczytałam też ze to korzystna transakcja.

albo karty pokazują, że kupię zupełnie inne mieszkanie?

Co o tym sądzicie?

Napisano

Czy zakup mieszkania jest związany czy uzależniony od kogoś jeszcze? Nie mam na myśli sprzedającego:-)

Napisano

Tak!!!

Dziadek mi dokłada do tego mieszkania. I jemu ono też się bardzo podoba.

Jestem w trakcie negocjacji z kupującym.

Napisano

Mi dwójka denarów pokazała zakup mieszkania. Wydaje mi się, że kupisz ale sprzedający nie będzie chciał zejść z ceny, na tyle na ile liczysz i może stąd ta 5 pucharów.

Napisano

Chyba kupisz to mieszkanie. Możliwe, że cena Tobie albo Twojemu dziadkowi nie pasuje, za drogie. W każdym razie, jestem za tym, że ktoś pójdzie na ustępstwa i dojdzie do transakcji.

Nie jestem pewna swojej interpretacji, biorę pod uwagę jeszcze inną opcję, ale bardziej skłaniam się do powyższej:-)

Powodzenia!

Napisano

W każdym bądź razie potem może coś wyniknąć, już po zakupie, takie mam odczucia :)

Gość paulinqa123
Napisano

najprawdopodobniej kupisz, ale potem będziesz troche żałować że zapłaciłas tak dużo

Napisano
najprawdopodobniej kupisz, ale potem będziesz troche żałować że zapłaciłas tak dużo

..bo trafi sie fajniejsze, ale "bedzie po ptokach":-)

Gość paulinqa123
Napisano

tak właśnie myśle, albo bardzo podobne ale dużo tańsze

Napisano

to mieszkanie jest dosc drogie to fakt. ale i tak cena w miare ok, jak na to mieksce, a ja chce w tej konkretnej okolicy, a ti jest bardzo drogo ;/

ale sie uparlam i chce tu i tylko tu :P

Napisano

no i dupa blada!

wczoraj gadalam ze sprzedajacym przez telefon, i powiedzial ze podejmie decyzje do jutra, umowilismy sie na telefon na 10.30.

No i zadzwonil i wyskakuje z tekstem, ze jakas rodzina zaproponowala wiecej niz ja i w przyszlym tygodniu umowe przedwstepna podpisuje z nimi. Ale gdyby sie rozmyslili czy cos, to ja jestem pierwsza w kolejce...

no i nie wiem czy blefuje czy nie... moze chce jeszcze przeciagnac o pare dni...

szkoda mi :(

Gość paulinqa123
Napisano

myślę że możę blefować abyś dała większą cene... i nie zdziwie sie jak i tak weźmiesz to mieszkanie dająć wyższą stawke a potem będziesz troche żałowała :P daj znać

Napisano

więcej nie dam!!!! niech sie chrzani! znajde cos innego...

Gość paulinqa123
Napisano

to może wg kart będziesz żałować że jednak nie zostałaś przy tym ?:P że sie nie potargowałaś ?

Napisano

bede zalowac, ze sie nie udalo, ze nie mam tego mieszkania.

ale podbijac stawki juz na pewno nie bede, trudno.

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano (edytowane)

Miałam kiedyś podobny układ. Też chodziło o mieszkanie i dziś jest już moje - reklama - dop. Cornelia - więc z doświadczenia mówię, że kupisz :D

Edytowane przez Czarownica
Napisano (edytowane)
Miałam kiedyś podobny układ. Też chodziło o mieszkanie i dziś jest już moje - więc z doświadczenia mówię, że kupisz :D

Już jest po weryfikacji - nie kupiła...

Edytowane przez Czarownica
Napisano
ale pytanie było czy tamci kupią :)

chyba kupili

Nic nie rozumiem, ten wątek i te karty były na Twój zakup...

Napisano

a tak przepraszam najmocniej.

zmylilo mnie pytanie wiedzmy Marty ;)

Gość SooYoung
Napisano (edytowane)
Miałam kiedyś podobny układ. Też chodziło o mieszkanie i dziś jest już moje - więc z doświadczenia mówię, że kupisz :D

Już jest po weryfikacji - nie kupiła...

Ale wygląda na to że rukola1000 zrobiła reklamę developerowi. Może tak usunąć ten link, no chyba że rukola1000 się rozrusza i napisze więcej postów ale bez reklam - zobaczymy :-)

Edytowane przez SooYoung