Mijen Napisano 18 Kwietnia 2014 Napisano 18 Kwietnia 2014 (edytowane) Postanowiłam postawić tarota na dwa kierunki między którymi się waham, ale stwierdziłam, że moja samodzielna interpretacja może okazać się bardzo mylna. Proszę o pomoc Karty na I kierunek: przełożenie - rycerz monet, 9 buław 1. Moje samopoczucie na studiach, czy ich klimat będzie mi odpowiadał - gwiazda 2. Znajomi, ludzie otaczający mnie tam na co dzień - 7 mieczy 3. Moja pozycja, reputacja, poziom jaki zdołam osiągnąć w edukacji na tle pozostałych studentów - 4 miecze 4. Przyszłość po studiach - As buław + paź pucharów 5. Postęp, progres jakiego dokonam w okresie studiów - 9 pucharów Na II kierunek (analogicznie): przełożenie - koło fortuny, diabeł 1. 5 buław 2. 9 buław 3. as buław 4. pustelnik 5. 8 buław I kierunek: z przełożenia wynika, że będę ostrożna i wycofana, będę się obawiać tego wszystkiego, ale i tak będę działać efektywnie oraz odpowiedzialnie. Może chodzić o pewnego rodzaju onieśmielenie. Samopoczucie - gwiazda, czyli bardzo pozytywna karta. Będę się czuła dobrze w swoim środowisku, będę miała wenę do studiowania i być może będę po prostu szczęśliwa. Niestety na znajomych wyszła karta 7 mieczy, karta kłamstwa, oszustwa. Ludzie otaczający mnie albo będą zgrają nieszczerych studentów, albo mnie samą będą traktowali inaczej niż odczuwają... albo będą traktowali jak wroga, bo w końcu panuje rywalizacja. Bywało jednak, że karta ta pokazywała mi się przy kłamstwie "pozytywnym" - na egzaminie egzaminatorka podpowiadała uczniom w subtelny sposób. Na moją pozycję wyszła karta 4 mieczy - wygląda na to, że będę poza jakąkolwiek hierarchią, lub na samym jej dole. Na studiach tego typu taka hierarchia po prostu naturalnie się układa - są gorsi i lepsi, a wszyscy mają szansę przyjrzeć się pozostałym. Wydaje mi się, że to jedna z kart, których nie umiem dobrze zinterpretować. Moja przyszłość po studiach - As buław i paź pucharów. Paź to młodzik, a asy zawsze pozytywne. W tym przypadku as buław, mowa o momencie zakończenia studiów, niemal o dniu ich zakończenia, wyjście stamtąd z ochotą do działania z poczuciem, że można osiągnąć coś wspaniałego. Dobry nastrój, możliwość działania. Z kolei paź pucharów to młoda osoba (ale nie wiem, czy w tym przypadku jest to pozytyw czy negatyw) i artystyczna dusza. Moim zdaniem lepiej skupić się na tym drugim, bo studia mają charakter artystyczny. A jednak, czy tu nie chodzi o artyzm porywczy, instynktowny i dziecięcy w pewnym sensie? Wydaje mi się że będę pełna zapału a jednak niezdolna osiągnąć czegoś wielkiego. Na postęp 9 pucharów. Karta spełnienia czyli wygląda na to, że będę zadowolona ze swoich osiągnięć, ale czy obiektywnie te osiągnięcia będą znaczące? II kierunek: Przełożenie - koło fortuny i diabeł... i z tym mam spory problem. Koło fortuny oznacza zakończenie cyklu i rozpoczęcie czegoś nowego, a diabeł to przyjemność, odcięcie od świata duchowego, skupienie na materializmie, pycha. Nie wiem jednak, co z tym dalej. Samopoczucie - 5 buław. Zdrowa rywalizacja, obrona poglądów czyli aktywne studiowanie, rozwijanie się w pewnego rodzaju wyścigu. Powinnam czuć się dobrze, ale będę stale aktywna i wkładała dużo pracy w to co będę robić. Znajomi - 9 buław czyli albo mi nie będą pasować ludzie otaczający mnie, albo ja im. Nie będzie zaufania ani współpracy, będę czuła się obco. Moja pozycja - as buław, czyli prawdopodobnie będę dobra w tym co robię, będę zauważona i być może ceniona. Przyszłość po studiach - pustelnik... Tu trochę się przestraszyłam. Pustelnik to spokojny człowiek żyjący często w samotności, indywidualista, ktoś pogrążony w smutku, nostalgii. Wydaje mi się że po prostu źle skończę - mądra, ale na przykład bez pieniędzy. Postęp - 8 buław, odpowiedź idealna, gdyż karta sama w sobie oznacza wielki postęp i to dynamiczny. Co o tym myślicie? Bardzo proszę o korektę i może dopowiedzenie czegoś. Mi to się wydaje wciąż nie dość klarowne. Edytowane 19 Kwietnia 2014 przez Czarownica Cytuj
Gość Euterpe Napisano 19 Kwietnia 2014 Napisano 19 Kwietnia 2014 rozumiem, że jesteś początkująca. Nie zaczynaj więc od tak skomplikowanych rozkładów. Polecam łatwiejszy: - to się wydarzy, jak wybiorę kierunek A: 1. karta, 2. karta, 3. karta, 4. karta * tutaj zostawiam te karty na stole i tasuję do kolejnego pytania - to się stanie, jak wybiorę kierunek B: 1. karta, 2. karta, 3. karta, 4. karta można poprzestać na trzech kartach, ale jak ta ostatnia nie jest jasna (np. XIII Śmierć, X Koło fortuny, XVI Wieża, As buław, As pucharów, As mieczy, As denarów itp.), to lepiej dołożyć tą czwartą Cytuj
Davisa Napisano 21 Kwietnia 2014 Napisano 21 Kwietnia 2014 rozumiem, że jesteś początkująca. Nie zaczynaj więc od tak skomplikowanych rozkładów. Poczatkująca tutaj a to wcale nie oznacza, że początkująca w ogóle :-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi