Skocz do zawartości

czy oni kupią?

kasiulinek87

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy kupią to mieszkanie?

5 den krol den as bulaw as kieli 9 mieczy

no moze nawet w poniedzialek mogloby byc patrzac na asa kieli.

5 denarów - dwojako mozna czytac, ze nie starczy im kasy, ale z drugiej strony to moze wlasnie kupią i będą spłukani ztej 5 denarow.

z drugiej strony jednak asy to tylko potencjal, a czy zostanie wykorzystany?

w zasadzie to sie nie łudze juz, ale zawsze jakas tam nutka nadziei zostaje, ze jednak zrezygnuja...

Gość Euterpe
Napisano

coś mi się wydaje, że nie...

5 denarów to ubóstwo

król denarów pokazywał mi oszczędność, nie wydatki... czyli bierność w wydawaniu pieniędzy

dwa asy obok siebie to nowe możliwości, a w tym wypadku to nowy impuls i nowe uczucie

9 mieczy też temu zaprzecza...

Na takie pytanie masz dużo negatywnych kart, w podsumie wieżę, więc plan kupna może runąć...

Gdyby ta wieża z sumowania była przy kartach pozytywnych, byłabym na tak

Napisano

Moim zdaniem nie, pierwsza karta jest bardzo silna i zawsze jak mi wypada to mówi, że coś się nie uda, np. wypadła mi na niegdysiejsze spotkanie i okazało się niewypałem.

Napisano

ale doszło do skutku?

ja mam nadzieje, ze oni nie kupia tego mieszkania, bo wtedy znowu dla mnie sie szansa pojawi... ;)

Napisano

A już rozumiem kontekst :) Kurcze tutaj na dwoje babka wróżyła, bo widzę, że liczysz na to, że nie kupią go. No ale faktycznie, pytanie zadałaś "Czy kupią", a pojawiła się 5 monet, więc moim zdaniem może im nie starczyć pieniędzy tudzież stanie się cokolwiek innego co uniemożliwi im kupno.

Co do spotkania to tak, doszło do skutku. Pytanie brzmiało: "Jak będzie na spotkaniu" i 5 monet pokazała, że będzie ono mocno nieudane. Pamiętam też, że kiedyś pokazała mi kradzież portfela, za kolejnym razem zaś utratę zęba na pozycji "zdrowie" w rozkładzie tygodniowym :) Myślę więc, że powinno pójść po Twojej myśli w tej sytuacji.

Napisano

Mam mieszane uczucia. Bo w tej sytuacji karty pokazują Twoje nastawienie bardziej, Twoje przywiązanie, a raczej stosunek emocjonalny (as kielichów) do tego mieszkania. Ale z kolei brak mi tu kart typowo mówiących o transakcji, zawarciu umowy. I nie wiem czy ta 9 mieczy nie pokazuje Twojego stanu po ewentualnym zakupie przez te osoby. Ale stawiam ,że nie kupią choć nie jestem na 100 procent pewna.

Gość Euterpe
Napisano

w takim razie do mojej interpretacji dokładam jeszcze jedno: karty mogły wyjść życzeniowe

Napisano

Moim zdaniem również transakcja nie dojdzie do skutku, nie wiem kto miałby kupić to mieszkanie, ale facet powie, że go na nie nie stać... Będą szukać dalej, a ta 9 Mieczy na końcu może mówić o tym, że będą sobie przysłowiowo "pluć w brodę", że takie ładne mieszkanie, a nie mogą go kupić.

Napisano
Czy kupią to mieszkanie?

A ja to widze tak: Mieszkania nie kupią, bo nie maja na tyle pieniedzy. Mogliby pozyczyc od Krola denarow i w tedy byłaby szansa...ale nie skorzystaja z niej... W 9 mieczy widze ich obawy. Oni sie martwia,ze nie beda mogli go splacić

Gość SooYoung
Napisano

Myślę że kupią, co pokazuje Król den z asem buław i asem kieli. Za to karty głównie pokazały Twoje oczekiwania że jednak go nie kupią i zamartwianiu się że może dojdzie do transakcji - 5 den i 9 mieczy.

Napisano

ja sie troche zafiksowalam na to mieszkanie, bo mi sie spodobalo.

ale teraz ogladam inne i mam porownanie, sa tez inne ladne mieszkania :) i na pewno cos fajnego uda mi sie kupic :)

juz sie tym nie przejmuje :)))

Napisano

Mi 5 Monet pokazuje otrzymanie kasy potrzebnej na coś, dalej Król Monet - ja bym powiedziała, że kupią.

• Moderator
Napisano

Czy kupią to mieszkanie?

Moim zdaniem nie kupią, ponieważ przerasta ich zdolności finansowe. Nie chcą się jednak zadłużać, więc będą musieli z bólem serca zrezygnować z kupna mieszkania

Gość Daffne
Napisano

wg tych kart wnioskuje, że nie kupią tego konkretnego mieszkania, bedzie rozglądanie się za innym

Napisano

Wg mojego postrzegania kart nie kupią tego mieszkania. Wydaje mi sie, ze nie dysoonuja całą kwotą i prawdopodobnie nie otrzymają kredytu na brakująca cześć.

• 2 tygodnie później...
Napisano

nie wiem. ale wydaje mi sie, ze tak.

na pewno umowa przedwstepna byla.