Geranium Napisano 26 Kwietnia 2014 Napisano 26 Kwietnia 2014 (edytowane) Koleżanka poprosiła mnie o rozkład na swojego tatę, który już od kilku miesięcy nie płaci na nią alimentów i nie ma z nim kontaktu. Zgoda na umieszczenie tutaj rozkładu oczywiście jest, sytuacja nei jest żadną tajemnicą. Nawet rodzina nie ma z nim kontaktu (facet przebywał za granicą z tego, co kojarzę). 1) Czym się teraz zajmuje pytanie narusza regulamin działu - C. 2) Dlaczego przestał wysyłać pieniądze pytanie narusza regulamin działu - C. 3) Co moja znajoma może zrobić, by zmienić tę sytuację - 4 pucharów, as buław, 3 buław - no tutaj moim zdaniem as sugeruje wyrwanie się z rozmyślań i wyczekiwania (4 kiel, 3 buł), tylko nie wiem jaki konkret z tego dla niej wyciągnąć, by rzeczywiście pomóc, bo niby jaką inicjatywę miałaby podjąć, aby się z nim skontaktować, jeśli nikt nie wie, gdzie ten człowiek przebywa, co robi i nie ma z nim kontaktu. Oprócz tego koleżanka ma płątne studia, na które teraz nie ma pieniędzy (opłacał je właśnie tata) i nie wie, czy uda jej się je skończyć i czy w ogóle podchodzić do egzaminów) postawiłam takie karty, na pytanie, czy brak pieniędzy nie pokrzyżuje jej planów związanych z edukacją - rydwan, 10 pucharów, 5 pucharów -> sąd ostateczny. Do sądu dobrałam 3 mieczy (nie wiem, czy do podsumu się dobiera karty, no ale zrobiłam to). Mam przeczucie, że finansowo ona jednak niestety nie da rady. Jak to widzicie, co jej doradzić? Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez Czarownica
Sanya Napisano 26 Kwietnia 2014 Napisano 26 Kwietnia 2014 (edytowane) 1) Czym się teraz zajmuje pytanie narusza regulamin działu - C. 2) Dlaczego przestał wysyłać pieniądzepytanie narusza regulamin działu - C. 3) Co moja znajoma może zrobić, by zmienić tę sytuację - 4 pucharów, as buław, 3 buław - powinna przestać wyczekiwać na to, że odezwie się i wziąć sprawy w swoje ręce (As buław), zacząć go szukać (3 buław). Co do pieniędzy to widać, że nie poradzi sobie bez wsparcia finansowego ojca. Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez Czarownica
ivi185 Napisano 26 Kwietnia 2014 Napisano 26 Kwietnia 2014 Uwazam podobnie jak Sanya,ze pracuje ale ma jakies problemy...moze z ta kobieta. Ona prawdopodobnie byntuje go, moze wyciąga od niego kase badź jest na jego utrzymaniu. Jedno jest pewne, ona mydli mu oczy.
Gość Euterpe Napisano 26 Kwietnia 2014 Napisano 26 Kwietnia 2014 mnie się coś wydaje, że do egzaminów podejdzie, a te zmartwienia mogą wynikać ze spraw finansowych, tzn. jak ojciec jej nie prześle pieniędzy, to pewnie weźmie kredyt, a po studiach będzie się martwić jak go spłacić - może i tak być... Resztę też widzę jak koleżanki
Trida Napisano 26 Kwietnia 2014 Napisano 26 Kwietnia 2014 (edytowane) 3) Co moja znajoma może zrobić, by zmienić tę sytuację - 4 pucharów, as buław, 3 buław powiedziałabym, ze spróbować go znaleźć – 3 buław jako karta podróży Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez Czarownica
Geranium Napisano 26 Kwietnia 2014 Autor Napisano 26 Kwietnia 2014 Jak chcesz zweryfikować ten rozkład? To jej ojciec, podejrzewam, że w końcu się odezwie i wyjaśni jej swoje zniknięcie.
Czarownica Napisano 26 Kwietnia 2014 Napisano 26 Kwietnia 2014 Dlaczego wchodzisz z butami w jego życie? To nie Twoja przyjaciółka, żeby stawiać karty na Jego osobiste sprawy. Zamykam temat, bo tylko ostatnie pytanie jest zgodne z regulaminem działu... I odsyłam do niego.
Rekomendowane odpowiedzi