Skocz do zawartości

Planowanie dziecka

mycha87

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

poproszę o Waszą pomoc w interpretacji

1. Zdrowie przyszłego ojca teraz – II KIJE chyba ogólnie stan zdrowia jest dobry

2. Stan emocjonalny przyszłego ojca narusza regulamin

3. Zdrowie przyszłej mamy teraz- SŁOŃCE – zdrowie w jak najlepszej kondycji

4. Stan emocjonalny przyszłej mamy (czy jest gotowa na ciążę)- GŁUPIEC (+wypadła karta Gwiazda) – raczej tak karta głupca to może właśnie symbolizować młodego człowieczka…

5. Czy będzie ciąża do końca roku 2014. VI MIECZY chyba tak, ciąża odbędzie się za pomocą cięcia cesarskiego??

Edytowane przez Czarownica
Napisano

Rozumiem..

Co do zdrowia to się nie wypowiem ... ale tak patrzac ogólnie na te wszystkie karty, to kondycja u Ciebie jak i partnera jes OK.. widać że bardzo zalezy Ci na ciąży i jestes na nią gotowa, partner także...

Co do tej 4 mieczy.. napisalas ze " ciąża odbędzie się za pomocą cięcia cesarskiego??.. raczej poród może się odbyć poprzez cesarskie cięcie a nie ciąża..

Uważam że 4 mieczy bardziej pokazuje leczenie, lezenie w szpitalu... Tylko że pytanie brzmialo czy" uda sie zajsc do konca tego roku .." wiec nie wiem czy sie uda jak wyszla karta 4 mieczy.. mozliwe, ze trzeba bedzie się podleczyc byc moze jajniki bo moze byc problem z zajsciem w ciaze...

Ale co ja tu bede gdybac.. lekarz bedzie wiedzial najlepiej ;)

Napisano

Oj sory zle odczytalam ;) przepraszam.. ale 6 mieczy i tak na pytanie czy bedzie ciaza ? to jakos w tej karcie ciazy nie widze

ale w pozostalych kartach widac pragnienie posiadania dziecka....

Napisano

1. Zdrowie przyszłego ojca teraz – II KIJE

tutaj jest wg mnie wszystko ok.
3. Zdrowie przyszłej mamy teraz- SŁOŃCE
Oj fizycznie jak najbardziej gotowa na ciążę.
4. Stan emocjonalny przyszłej mamy (czy jest gotowa na ciążę)- GŁUPIEC (+wypadła karta Gwiazda)
Tutaj bym się zastanawiała... Niby chce tego dziecka no ale taka niepewność. Powiedziałabym, ze emocjonalnie to jeszcze trzeba trochę poczekać i się lepiej przygotować.
5. Czy będzie ciąża do końca roku 2014. VI MIECZY
Zapytałaś czy ciąża bezie a nie jak przebiegnie. Wg mnie 6 mieczy pokazuje, ze jeszcze w tym roku nic się w tym temacie nie ruszy (bo tak po prawdzie to już powinnaś być w pierwszym miesiącu ciąży.

btw - mycha87 zapraszamy też do interpretacji innych wątków :)

• Lubię to! 1
Napisano
poproszę o Waszą pomoc w interpretacji

1. Zdrowie przyszłego ojca teraz – II KIJE chyba ogólnie stan zdrowia jest dobry

Dla mnie niby dobry, ale na dwa razy tez jakos...

2. Stan emocjonalny przyszłego ojca narusza regulamin

3. Zdrowie przyszłej mamy teraz- SŁOŃCE – zdrowie w jak najlepszej kondycji

Super

4. Stan emocjonalny przyszłej mamy (czy jest gotowa na ciążę)- GŁUPIEC (+wypadła karta Gwiazda) – raczej tak karta głupca to może właśnie symbolizować młodego człowieczka…

Stan emocjonalny...no nie wiem,czy nie za szybko ta decyzja na dziecko...ale jesli do tego wypadla Gwiazda,to jestem na tak ;-)

5. Czy będzie ciąża do końca roku 2014. VI MIECZY chyba tak, ciąża odbędzie się za pomocą cięcia cesarskiego??

Dla mnie niestety ta karta nie pokazuje ciazy, tak jak piszesz do konca tego roku

• Lubię to! 1
Napisano

1. Zdrowie przyszłego ojca teraz – II KIJE. Dobry ale troche ruchu by sie przydalo i moze wit C.

3. Zdrowie przyszłej mamy teraz- SŁOŃCE – zdrowie w jak najlepszej kondycji.

4. Stan emocjonalny przyszłej mamy (czy jest gotowa na ciążę)- GŁUPIEC (+wypadła karta Gwiazda) - widac, ze w Twoim zyciu jest duzo radosci, spontanicznosci moze i nieco niedojrzalosci ale Gwiazda mowi, ze jestes na dobrej drodze.

5. Czy będzie ciąża do końca roku 2014. VI MIECZY - mysle, ze moze sie udac. Jesli nie w tym to na pewno w przyszlym roku.

Napisano

Mysle ze bedzie ciaza. Na karcie mamy kobiete, mezczyzne i dziecko. Do tego , karta symbolizuje podroz, nowe miejsce, nowe zdarzenia. Moim zdaniem, mozna to widziec jako ciaze, chociaz slonce by lepiej ja pokazalo albo cesarzowa

• Lubię to! 1
Gość SooYoung
Napisano (edytowane)

Ogólnie ładnie bo głupiec to dziecko, a 6 mieczy to tzw. karta przejścia, często pokazująca poród przez cesarskie cięcie, ale pytanie było o Stan emocjonalny matki - czy jest gotowa - to w tej sytuacji widać w kartach pragnienie posiadania dziecka, a Gwiazda to karta marzeń.

Gdybyś zapytała czy zajdziesz w ciąże, to przy tych kartach jest odpowiedź na tak, ale pytasz o emocje, o nastawienie i widać że karty pokazują oczekiwania.

Niestety w tej sytuacji 6 mieczy może mówić o odejściu o tego tematu, a powodem może być stan zdrowia.

Zwróć uwagę na zdrowie mamy, bo wbrew pozorom karta Słońca nie jest dobra na sprawy kobiece - tutaj zwróć uwagę na wszelkie stany zapalne, infekcje.

Takie karty "na dwoje babka wróżyła" ;-) ciekawa jestem jak się zrealizują. Trzymam kciuki żeby było po Twojej myśli i odezwij się nas jak się sprawy ułozyły :-)

Edytowane przez SooYoung