Skocz do zawartości

Nasz domek

agaMAJ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

piętrzą się problemy a plan jest piękny

Czy uda się uzyskać pozwolenie na budowę ( są problemy) ( no wiem - czy... ale mnie takie rzeczy się z reguły sprawdzają

2 monety--As pucharów--5 mieczy ;( ojj , w podsumie Moc więc może ale będzie trudno lub po prostu pomocna okaże się krewna ( ejst taka możliwość)

Więc z innej beczki

Jak zakończą się nasze plany budowy tego domu?

Gwiazda--Giermek Buław--Giermek Denarów ??? Na planach ??? pojawi się dziecko?

ojj

jak ogólnie przebiegnie moje spotkanie z wójtem?

As monet--Mag--10 mieczy miło ale nic nie uda mi się z nim ugrać. Wielkie nadzieje i nic z tego ;(

Edytowane przez agaMAJ
Napisano

na jaki okres kładłas karty?

Z tego co widze faktycznie przed Wami problemy...Pytanie było, jak rozumiem o plany budowy domu a nie juz o sama realizacje tej budowy,wiec chyba szansa jest uzystkac te pozwolenie. Według mnie nie ma tu jednoznacznej odpowiedzi ale zaznacza sie szansa, tylko czy Ty bedziesz potrafiła z niej skorzystac to juz inna sprawa. Najwazniejsze,zebys sie nie zniecheciła.

A swoja droga ja zapytałabym karty o to, jak zrealizuja sie nasze marzenia posiadania własnego domu, bo Twoje pytanie o same plany budowy jest troche nieprecyzyjne i własciwie sama nie wiem jak je rozumiec....a moze jestem juz zmeczona :)

Gość SooYoung
Napisano

Czy uda się uzyskać pozwolenie na budowę ( są problemy)

2 monety--As pucharów--5 mieczy

Tak, ale z ominięciem pewnych spraw, trzeba będzie pokombinować, czyli krewna może okazać się pomocna. Normalną droga może być trudno.

Na co wskazują karty o rozmowie z wójtem -As monet--Mag--10 mieczy

tu 10 mieczy nie jest zachęcająca, a przy Magu, wójt może coś naobiecywać, pościemniać a faktycznie nic z tego nie wyjdzie.

Gwiazda--Giermek Buław--Giermek Denarów

Plany będą ale brak kart pokazujących ich realizację. A może być tak że będziecie szukać innego miejsca pod budowę ?

Napisano (edytowane)

Ogólnie jest tak, że jeśli nie uzyskamy zgody na budowę w wymarzonym miejscu, postawimy dom w miejscu starego, zgłaszając ten istniejący po prostu do remontu. Wtedy nie musimy mieć żadnych pozwoleń. Jednak ta opcja mniej nam odpowiada, gorsza lokalizacja po prostu, musielibyśmy z paru rzeczy wtedy zrezygnować. Jest też trzecia ewentualność, która jest najmniej zachęcająca, pozostanie w domu, w którym mieszkam i po prostu jego rozbudowa. Ale to, żeby ominąć pewne przepisy, to może być rozwiązanie... Wcześniej na to nie wpadłam a kwestia jest oczywista ;)))

Edytowane przez agaMAJ
Napisano
Czy uda się uzyskać pozwolenie na budowę ( są problemy) ( no wiem - czy... ale mnie takie rzeczy się z reguły sprawdzają

2 monety--As pucharów--5 mieczy ;( ojj , w podsumie Moc

Wg mnie pozwolenie uzyskacie (2 monet) ale nie rozpoczniecie budowy z przyczyn niezależnych (as kieli + 5 mieczy)

Gwiazda--Giermek Buław--Giermek Denarów

Powiedziałabym, ze małe niezaplanowane wydatki Was czekają i budowa będzie musiała poczekać.

As monet--Mag--10 mieczy

Wójt będzie obstawał baaardzo przy swoim, śmiem twierdzić,. ze zasugeruje jakieś małe przekupstwo (as denarów), będzie gorąca rozmowa. Z podsumy Sprawiedliwość wiec pewnie stanie po tej stronie, kto 'bardziej ma rację'

Ogólnie powiem CI, ze ciężkie karty.

Napisano

Wg mnie pozwolenie uzyskacie (2 monet) ale nie rozpoczniecie budowy z przyczyn niezależnych (as kieli + 5 mieczy)

Tak też może być. Jak wyżej wspomniałam, w zasadzie mamy gdzie mieszkać, lecz wolelibyśmy być "na swoim". Gdyby jednak coś tu się zmieniło w kwestii współlokatorów, budowa kolejnego domu, byłaby zbędna.

Napisano

2 monety--As pucharów--5 mieczy

(

Uda się, ale chyba nie skorzystacie z tego. W każdym razie: nici z planów.

• 2 tygodnie później...
Napisano

[quote=agaMAJ;608157

jak ogólnie przebiegnie moje spotkanie z wójtem?

As monet--Mag--10 mieczy miło ale nic nie uda mi się z nim ugrać. Wielkie nadzieje i nic z tego ;(

to mogę zweryfikować. Było miło, ogólnie 10 mieczy chyba oznacza odcięcie się od pierwotnego planu, bo może problem uda się rozwiązać w sposób mniej kontrowersyjny