Skocz do zawartości

rozmowa rekrutacyjna. (ZWERYFIKOWANY)

NarratorkaHorrorow

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zostałam zaproszona na rozmowę na związane z moją pracą stanowisko. Rozmowa odbędzie się w piątek,na drugim końcu Polski. Na początku byłam zadowolona ale teraz mam coraz więcej wątpliwości, co do swoich kwalifikacji, samego wyjazdu. Opinie są skrajne co do pracy w w/w firmie. Górują jednak teorie iż wakat otrzymuje osoba która zaproponuje najniższe wynagrodzenie. Pewnie boje się wyfrunąć z domu,zacząć żyć na swoim itp.Przyznam,jestem spanikowana.

Jak przebiegnie rozmowa kwalifikacyjna.

2 kielichów

7 kielichów

Król Kielichów

Mało konkretnie,padnie dużo obietnic- słów bez pokrycia w rzeczywistości.Nie dowiem się niczego konkretnego.

Czy zostanę zatrudniona na w/w stanowisku ?

Rycerz denarów

4 Denarów

Umiarkowanie

Co sądzicie?

Wydaje mi się że nie, ktoś zaproponuje niższą kwotę za którą weźmie na siebie wszelkie obowiązki.

Napisano

2 kielichów

7 kielichów

Król Kielichów

W miłej atmosferze, jednak bez wiążących decyzji.

Rycerz denarów

4 Denarów

Umiarkowanie

Jest b. duża szansa na zatrudnienie na tym stanowisku. Jednak najpierw musiałabyś osiągnąć kompromis w kwestii wynagrodzenia. Oczekiwania muszą zostać wypośrodkowane (Umiarkowanie).

Napisano

2 kielichów

7 kielichów

Król Kielichów

Ładnie, spokojnie, bez większych kłopotów. pan będzie miły

I możesz się wg mnie przygotować na duuużo pytań o poprzednie stanowiska / doświadczenie etc. Tutj mogą nawet zadawać pytania o te słabsze strony, z czym sobie nie radzisz lub -właśnie zagiąć Cię czymś, w czym nie czujesz się pewnie (7 kieli mi to sugeruje).

I tak jak pisałyście - dużo ogólników. Pitu pitu ;)

Rycerz denarów

4 Denarów

Umiarkowanie

Twoja kandydatura będzie brana pod uwagę ale hmmm w przeciwieństwie do Joanny uważam, ze sama zrezygnujesz.

Napisano

Rozmowa będzie prowadzona z mężczyzną, spokojna, miła ale wszystko się rozmywa, nic konkretnego, jakieś wizje będzie przed Tobą roztaczać.

Nie zostaniesz zatrudniona. 4 den. i umiar to nie są postępowe karty

Napisano
... ale w przeciwieństwie do Joanny uważam, ze sama zrezygnujesz.

Chciałam zauważyć, że w mojej interpretacji nie ma mowy o rezygnacji firmy z kandydatury gypsy:).

Sprawa jest prosta- jeśli nie dogadają się w kwestii finansowej to zrezygnują z siebie za obopólną zgodą:).

Napisano

Rozmowa została przełożona, na następny tydzień. Nie wiem czy uda mi się wyłudzić urlop, w związku z czym nie wiem czy uda mi się dojechać. Dowiedziałam się o tym przed wyjazdem dziś rano.

Nie wiem czy można uznać to za weryfikacje.

Napisano

Dziękuje za wypowiedzi ;)

Napisano

Myślę, że można to uznać za weryfikację. Pytałaś o jutrzejszą rozmowę, konkretnie o ten dzień. Fajnie karty to pokazały, 2 pucharów z 7 pucharów - coś w sferze planów, niezrealizowane. I ta 4 den. z umiarem oddalenie, brak postępu. Ale fajnie się mówi po weryfikacji:)

Napisano

Gypsy daj znać czy udało Ci się jednak wyłudzić urlop i czy finalnie dotarłaś na rozmowę, jeśli tak - jak przebiegała. Jestem ciekawa:)))

• 2 tygodnie później...
Napisano

To jeszcze nie weryfikacja, ale rozmowa odbędzie się jednak w poniedziałek,tj. 19-05-2014r. Urlopu nie dostałam niestety,oddzwoniłam by wyjaśnić sytuację, Pani stwierdziła że wobec powyższego przedłuży do 20-05-2014r.

Sama nie wiem co myśleć o tej sytuacji,ale przez sam fakt że na rozmowie rekrutacyjnej nie byłam od ponad dwóch lat i prawdopodobnie wypadłam z obiegu- przejadę się ;)

Wieść niesie że Wrocław to piękne miasto ;)

Obiecuje dać znać ;)

Napisano
Wieść niesie że Wrocław to piękne miasto ;)

Byłam tam kilka razy służbowo, faktycznie piękne:)

Napisano

2 kielichów

7 kielichów

Król Kielichów

powinno byc sympatycznie, mysle, ze moze Ci sie tam spodobac

Rycerz denarów

4 Denarów

Umiarkowanie

tak, ale ta umowa chyba nie bedzie do konca dla Ciebie satysfakcjonujaca

Gość Euterpe
Napisano

Jak przebiegnie rozmowa kwalifikacyjna: 2 kielichów 7 kielichów Król Kielichów

rozmowa powinna przebiec w miłej, przyjaznej atmosferze; powinnaś poczuć się dobrze, tak jakby szło wszystko tak, jak sobie zaplanowałaś

2 kielichów może tutaj mówić o harmonii, sympatii, dopasowaniu, świetnym porozumieniu

7 kielichów wypada mi na spełnione marzenia

król kielichów - może jeszcze po tej rozmowie, będziesz dużo myśleć o osobie

Czy zostanę zatrudniona na w/w stanowisku? Rycerz denarów 4 Denarów Umiarkowanie

u mnie często na pytanie, gdzie ma się pojawić odpowiedź 'tak' lub 'nie', to pierwsza karta jest właśnie tą odpowiedzią, kolejne zaś tłem, ciągiem dalszym tej historii

rycerz denarów, może odpowiadać twierdząco na pytanie, a 4 denary z umiarkowanie może wskazywać, że będziesz tam pracować i nie powinno być większych problemów - tzn. dobra płaca, miłe towarzystwo itd...

Napisano

Taka wstępna weryfikacja;)

Na rozmowie byłam. Na początku było dość sztywno,dużo mówiłam,uśmiechałam się. Póżniej atmosfera się rozluźniła. Nie wiem jak moge swoje szanse określić. Wiem napewno że grubo się pomyliłam wskazując oczekiwania finansowe, wiec kwota wyszła naprawdę niewielka. Informacje mam otrzymać w wtorek 27-05-2014r. Koniecznie dam znać.

A Wrocław? Niesamowicie sympatyczne miasto. Ludzie są mili, z radością pokazywali mi miasto opowiadając co ciekawsze historyjki gdy tylko spytałam o drogę. Nigdy wcześniej nie spotkałam tak otwartych ludzi;)

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ostateczna weryfikację.

Prace dostałam- jednak na innym stanowisku,i niestety za mniejsze wynagrodzenie.Mój partner dalej szuka.

• Lubię to! 1