emilr Napisano 12 Maja 2014 Napisano 12 Maja 2014 Nie wiem, czy sie nim zająć, zaryzykować. Tylko nie załozyłam ram czasowych. Powiedzmy miesiac, do trzech góra. Projekt nr 1 - do niego jestem bardziej przekonana: 9 kielichów, 2 kielichów, Król Monet -> suma VI Zakochani, HB XI siła Karty ładne. Król Monet jest zadowolonym gosciem i taka ładna monetowa karta. Wydaje mi sie, że jeśli zaryzykuję to mi sie opłaci. Nawet mimo rezygnacji z czegoś i wyboru konkretnej drogi rozwoju (VI zakochani) i jakichś zmagań (siła XI) Projekt nr 2 As mieczy, sprawiedliwość XI, IX Eremita => XVIII Ksieżyc, HB XVIII Ksieżyc i IX Eremita Tu zdecydowanie nie. Klient będzie ciągle wracał, poprawki, marudzenie, w efekcie mogę zostać sama rozpoczętym projektem i brakiem kasy. Hm, a tak sie na niego na wstępie napaliłam. Nie wiem dlaczego takie karty. Widzicie pozytywy? Cytuj
QPucharów Napisano 12 Maja 2014 Napisano 12 Maja 2014 Projekt nr 1 Zadowolenie, satysfakcja, udana współpraca. Będziesz usatysfakcjonowana pod względem finansowym jak i z tego co stworzyłaś Projekt nr 2 Wydaje mi się , że do niego nie podejdziesz 1 Cytuj
emilr Napisano 12 Maja 2014 Autor Napisano 12 Maja 2014 Projekt nr 2Wydaje mi się , że do niego nie podejdziesz Dziekuję Wiedźmo. Taka opcja jest. Ciagle sie waham. Obydwa mogę prowadzic równolegle. Cytuj
Gość Euterpe Napisano 12 Maja 2014 Napisano 12 Maja 2014 Projekt nr 1 9 kielichów, 2 kielichów, Król Monet -> suma VI Zakochani, HB XI siła ładne te karty w pierwszej karcie możesz odczuwać z tego zadowolenie, w 2 kielichów też upatrywałabym zgodnej współpracy (może nawet Twoje myśli wyjdą z jego ust albo odwrotnie(?)), a król może mówić o wysokim skupieniu się i oszczędzaniu na niego siły, tzn. możesz być bardzo pochłonięta pracą nad nim przy jednoczesnym czerpaniu z tego przyjemności Projekt nr 2 As mieczy, sprawiedliwość XI, IX Eremita => XVIII Ksieżyc, HB XVIII Ksieżyc i IX Eremita przemyślisz tą sprawę bardzo poważnie, bez udziału dodatkowych emocji, podejmiesz ważną w tej kwestii decyzję, będziesz często nad tym myśleć, ale też sądzę jak koleżanka wyżej, że jednak sobie odpuścisz w pierwszym projekcie widzę znacznie większy zysk niż w drugim - już nawet karty wydają się bardziej optymistycznie przemawiać Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 13 Maja 2014 Maestro Napisano 13 Maja 2014 Projekt nr 1 Tu widać zysk i ładną współpracę, lub wsparcie mężczyzny, zadowolenie.. Projekt nr 2 wg mnie odejdziesz od tego pomysłu, bo to grubymi nićmi szyte.. 1 Cytuj
Davisa Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 Nie wiem, czy sie nim zająć, zaryzykować. Tylko nie załozyłam ram czasowych. Powiedzmy miesiac, do trzech góra. Projekt nr 1 - do niego jestem bardziej przekonana: 9 kielichów, 2 kielichów, Król Monet -> suma VI Zakochani, HB XI siła Tu mi się widzi, że chciałabyś zrealizować ten projekt przy współpracy z jakimś panem. Być może zastanawiasz się nad tym. Jeśli tak, to zysk do podziału, ale i praca łatwiejsza, przyjemniejsza. Projekt nr 2 As mieczy, sprawiedliwość XI, IX Eremita => XXI Świat, HB XXI Świat i III Cesarzowa Pomyliłaś się w obliczeniach albo Sprawiedliwość to rzeczywiście VIII w Twojej talii... W pierwszym rozkładzie podałaś, że Siła to XI.. 1 Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 13 Maja 2014 Maestro Napisano 13 Maja 2014 Tu mi się widzi, że chciałabyś zrealizować ten projekt przy współpracy z jakimś panem. Być może zastanawiasz się nad tym. Jeśli tak, to zysk do podziału, ale i praca łatwiejsza, przyjemniejsza. Pomyliłaś się w obliczeniach albo Sprawiedliwość to rzeczywiście VIII w Twojej talii... W pierwszym rozkładzie podałaś, że Siła to XI.. W sumowaniu wg Banzhafa Siła nosi nr 11, tak więc emilr nie pomyliła się Cytuj
emilr Napisano 13 Maja 2014 Autor Napisano 13 Maja 2014 Daviso, dziękuje no właśnie nie wiedziałam, czy dobrze te sumy policzyłam. W sumach postepuję własnie tak, jak Inez napisała. Daviso i Inez - w tym projekcie nie ma udziału żadnego pana. Nie wiem, w jaki sposób nawet mógłby zaistniec. Mamnadzieje, ze karta Króla Monet pokazała atmosferę. A może pewną dobrze prosperującą firmę - pośrednika? Jednak wtedy karta powinna byc na pierwszym lub drugim miejscu.... Cytuj
Davisa Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 W sumowaniu wg Banzhafa Siła nosi nr 11, tak więc emilr nie pomyliła się Kwintesencja rozkładu wg Banzhafa polega na redukcji wyniku do cyfr od 1 do 9. Chyba, że o czymś nie wiem... I rzeczywiście VIII to zawsze Sprawiedliwość, nigdy Siła. Moim zdaniem, w tym przypadku XI Siła, biorąc pod uwagę pierwszy rozkład, powinna być zredukowana do II Kapłanki. Natomiast sumując wyłożone karty, ja zawsze patrzę na numer karty w danej talii i tu jak byk wychodzi mi XXI Świat (zgodnie z tym, co podała Emilr) :-) Może ktoś ma inne zdanie, jeśli tak, to proszę mnie poprawić, bo może okazać się, że popełniam błąd za każdym razem:-) Cytuj
emilr Napisano 13 Maja 2014 Autor Napisano 13 Maja 2014 ja redukuję końcową liczbę, stad różnica. I nie ejstem pewna, czy poprawnie. Zawsze taka metodę stosowałam:) Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 13 Maja 2014 Maestro Napisano 13 Maja 2014 Moje sumowania: Projekt nr 1 - 9 kielichów, 2 kielichów, Król Monet -> suma 19 + 12 + 19 = 50 - 22 = 28 - 22=6 czyli Kochankowie, wg HB 9 + 2 = 11 czyli Siła wg Banzhafa i Kapłanka (po redukcji 11/2) Projekt nr 2 As mieczy, sprawiedliwość XI, IX Eremita => SUMA 1 + 11 (w sumowaniu wg Chrzanowskiej Sprawiedliwość ma u mnie nr 11) + 9 = 21 = Świat,wg HB 1 + 8 b(tu sprawka =8) + 9 = 18 Księzyc i 9 Pustelnik Cytuj
Caliel Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 Inez : z ciekawosci:) dlaczego jeden liczysz tak, drugi tak? Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 13 Maja 2014 Maestro Napisano 13 Maja 2014 Inez : z ciekawosci:)dlaczego jeden liczysz tak, drugi tak? W moich taliach Moc to 8,natomiast Sprawiedliwość to 11. Ale Sacral pisała o sposobie liczenia Banzhafa, że on zawsze liczy 11 jako Moc i 8 jako Sprawkę.Stąd ta różnica. Cytuj
Caliel Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 Nie chodzilo mi o sposob liczenia bo dla mnie XI to moc, a VIII to sprawka (i tak mam w talii). Ale dlaczego 1 projekt liczysz tak, a drugi tak? Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 13 Maja 2014 Maestro Napisano 13 Maja 2014 Nie chodzilo mi o sposob liczenia bo dla mnie XI to moc, a VIII to sprawka (i tak mam w talii). Ale dlaczego 1 projekt liczysz tak, a drugi tak? Wyjaśnione na czacie Cytuj
Trida Napisano 14 Maja 2014 Napisano 14 Maja 2014 Projekt nr 1 9 kielichów, 2 kielichów, Król Monet -> suma VI Zakochani, HB XI siła Poznasz nowych ludzi, nawiążesz dużo nowych znajomości a co za tym idzie - doświadczenie. Monetowy to potencjał finansowy więc mówi samo za siebie Kochankowie i siła - abrdzo pozytywne karty, stawiam na opcję nr 1 Projekt nr 2 As mieczy, sprawiedliwość XI, IX Eremita => XVIII Ksieżyc, HB XVIII Ksieżyc i IX Eremita Będzie potencjał ale niestety nie uda się go wykorzystać, coś pójdzie nie tak. Tutaj będzie to utopiony pomysł. Co prawda eremita jest mędrcem ale pytałaś o pieniążki - tu zdobyłabyś więcej doświadczenia, więcej wiedzy ale kosztem finansów. Księżyce z podsumy - no palcem po wodzie pisane, dużo nadziei, obicanek ale nic konkretnego z tego nie wyjdzie. Nie finansowo. Opcja nr 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi