Skocz do zawartości

Jaki będzie mój zysk z tych projektów?

emilr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiem, czy sie nim zająć, zaryzykować. Tylko nie załozyłam ram czasowych. Powiedzmy miesiac, do trzech góra.

Projekt nr 1 - do niego jestem bardziej przekonana:

9 kielichów, 2 kielichów, Król Monet -> suma VI Zakochani, HB XI siła

Karty ładne. Król Monet jest zadowolonym gosciem i taka ładna monetowa karta. Wydaje mi sie, że jeśli zaryzykuję to mi sie opłaci. Nawet mimo rezygnacji z czegoś i wyboru konkretnej drogi rozwoju (VI zakochani) i jakichś zmagań (siła XI)

Projekt nr 2

As mieczy, sprawiedliwość XI, IX Eremita => XVIII Ksieżyc, HB XVIII Ksieżyc i IX Eremita

Tu zdecydowanie nie. Klient będzie ciągle wracał, poprawki, marudzenie, w efekcie mogę zostać sama rozpoczętym projektem i brakiem kasy. Hm, a tak sie na niego na wstępie napaliłam. Nie wiem dlaczego takie karty. Widzicie pozytywy?

Napisano

Projekt nr 1

Zadowolenie, satysfakcja, udana współpraca. Będziesz usatysfakcjonowana pod względem finansowym jak i z tego co stworzyłaś

Projekt nr 2

Wydaje mi się , że do niego nie podejdziesz

• Lubię to! 1
Napisano
Projekt nr 2

Wydaje mi się , że do niego nie podejdziesz

Dziekuję Wiedźmo. Taka opcja jest. Ciagle sie waham. Obydwa mogę prowadzic równolegle.

Gość Euterpe
Napisano

Projekt nr 1

ładne te karty :) w pierwszej karcie możesz odczuwać z tego zadowolenie, w 2 kielichów też upatrywałabym zgodnej współpracy (może nawet Twoje myśli wyjdą z jego ust albo odwrotnie(?)), a król może mówić o wysokim skupieniu się i oszczędzaniu na niego siły, tzn. możesz być bardzo pochłonięta pracą nad nim przy jednoczesnym czerpaniu z tego przyjemności

Projekt nr 2

As mieczy, sprawiedliwość XI, IX Eremita => XVIII Ksieżyc, HB XVIII Ksieżyc i IX Eremita

przemyślisz tą sprawę bardzo poważnie, bez udziału dodatkowych emocji, podejmiesz ważną w tej kwestii decyzję, będziesz często nad tym myśleć, ale też sądzę jak koleżanka wyżej, że jednak sobie odpuścisz

w pierwszym projekcie widzę znacznie większy zysk niż w drugim - już nawet karty wydają się bardziej optymistycznie przemawiać

• Maestro
Napisano

Projekt nr 1

Tu widać zysk i ładną współpracę, lub wsparcie mężczyzny, zadowolenie..

Projekt nr 2

wg mnie odejdziesz od tego pomysłu, bo to grubymi nićmi szyte..

• Lubię to! 1
Napisano
Nie wiem, czy sie nim zająć, zaryzykować. Tylko nie załozyłam ram czasowych. Powiedzmy miesiac, do trzech góra.

Projekt nr 1 - do niego jestem bardziej przekonana:

Tu mi się widzi, że chciałabyś zrealizować ten projekt przy współpracy z jakimś panem. Być może zastanawiasz się nad tym. Jeśli tak, to zysk do podziału, ale i praca łatwiejsza, przyjemniejsza.

Projekt nr 2

As mieczy, sprawiedliwość XI, IX Eremita => XXI Świat, HB XXI Świat i III Cesarzowa

Pomyliłaś się w obliczeniach albo Sprawiedliwość to rzeczywiście VIII w Twojej talii... W pierwszym rozkładzie podałaś, że Siła to XI..

• Lubię to! 1
  • Maestro
Napisano
Tu mi się widzi, że chciałabyś zrealizować ten projekt przy współpracy z jakimś panem. Być może zastanawiasz się nad tym. Jeśli tak, to zysk do podziału, ale i praca łatwiejsza, przyjemniejsza.

Pomyliłaś się w obliczeniach albo Sprawiedliwość to rzeczywiście VIII w Twojej talii... W pierwszym rozkładzie podałaś, że Siła to XI..

W sumowaniu wg Banzhafa Siła nosi nr 11, tak więc emilr nie pomyliła się:)

Napisano

Daviso, dziękuje :kwiatek:

no właśnie nie wiedziałam, czy dobrze te sumy policzyłam. W sumach postepuję własnie tak, jak Inez napisała.

Daviso i Inez - w tym projekcie nie ma udziału żadnego pana. Nie wiem, w jaki sposób nawet mógłby zaistniec. Mamnadzieje, ze karta Króla Monet pokazała atmosferę. A może pewną dobrze prosperującą firmę - pośrednika? Jednak wtedy karta powinna byc na pierwszym lub drugim miejscu....

Napisano
W sumowaniu wg Banzhafa Siła nosi nr 11, tak więc emilr nie pomyliła się:)

Kwintesencja rozkładu wg Banzhafa polega na redukcji wyniku do cyfr od 1 do 9. Chyba, że o czymś nie wiem... I rzeczywiście VIII to zawsze Sprawiedliwość, nigdy Siła. Moim zdaniem, w tym przypadku XI Siła, biorąc pod uwagę pierwszy rozkład, powinna być zredukowana do II Kapłanki. Natomiast sumując wyłożone karty, ja zawsze patrzę na numer karty w danej talii i tu jak byk wychodzi mi XXI Świat (zgodnie z tym, co podała Emilr) :-)

Może ktoś ma inne zdanie, jeśli tak, to proszę mnie poprawić, bo może okazać się, że popełniam błąd za każdym razem:-)

Napisano

ja redukuję końcową liczbę, stad różnica. I nie ejstem pewna, czy poprawnie. Zawsze taka metodę stosowałam:)

• Maestro
Napisano

Moje sumowania:

Projekt nr 1 -

9 kielichów, 2 kielichów, Król Monet -> suma 19 + 12 + 19 = 50 - 22 = 28 - 22=6 czyli Kochankowie, wg HB 9 + 2 = 11 czyli Siła wg Banzhafa i Kapłanka (po redukcji 11/2)

Projekt nr 2

As mieczy, sprawiedliwość XI, IX Eremita => SUMA 1 + 11 (w sumowaniu wg Chrzanowskiej Sprawiedliwość ma u mnie nr 11) + 9 = 21 = Świat,wg HB 1 + 8 b(tu sprawka =8) + 9 = 18 Księzyc i 9 Pustelnik

Napisano

Inez : z ciekawosci:)

dlaczego jeden liczysz tak, drugi tak?

• Maestro
Napisano
Inez : z ciekawosci:)

dlaczego jeden liczysz tak, drugi tak?

W moich taliach Moc to 8,natomiast Sprawiedliwość to 11. Ale Sacral pisała o sposobie liczenia Banzhafa, że on zawsze liczy 11 jako Moc i 8 jako Sprawkę.Stąd ta różnica.

Napisano

Nie chodzilo mi o sposob liczenia :D

bo dla mnie XI to moc, a VIII to sprawka (i tak mam w talii).

Ale dlaczego 1 projekt liczysz tak, a drugi tak?

• Maestro
Napisano
Nie chodzilo mi o sposob liczenia :D

bo dla mnie XI to moc, a VIII to sprawka (i tak mam w talii).

Ale dlaczego 1 projekt liczysz tak, a drugi tak?

Wyjaśnione na czacie :lol:

Napisano

Projekt nr 1

Poznasz nowych ludzi, nawiążesz dużo nowych znajomości a co za tym idzie - doświadczenie. Monetowy to potencjał finansowy więc mówi samo za siebie ;) Kochankowie i siła - abrdzo pozytywne karty, stawiam na opcję nr 1 ;)

Projekt nr 2

Będzie potencjał ale niestety nie uda się go wykorzystać, coś pójdzie nie tak. Tutaj będzie to utopiony pomysł.

Co prawda eremita jest mędrcem ale pytałaś o pieniążki - tu zdobyłabyś więcej doświadczenia, więcej wiedzy ale kosztem finansów. Księżyce z podsumy - no palcem po wodzie pisane, dużo nadziei, obicanek ale nic konkretnego z tego nie wyjdzie. Nie finansowo.

Opcja nr 1 :):tak:

• Lubię to! 1