joana_o Napisano 18 Maja 2014 Napisano 18 Maja 2014 7 buław, Śmierć, 5 buław suma Cesarzowa Po 7 buławach widać, że cały czas pracuje nad pogłębianiem wiedzy. I choć nie jest łatwo jestem wytrwała, nie poddaje się. Śmierć może mówić tutaj o przejściu z jednego etapu w drugi czyli w tym przypadku może chodzić np. o poziom zaawansowania. 5 Buław to bardzo szybka, ruchliwa energia czyli oznacza też działanie, aktywność. Mówi też o sile woli, uporze, egzaminach i próbach. Jednak w tym konkretnym pytaniu nie wiem jak ją zinterpretować. Patrząc na sumę (Cesarzowa) powinnam być zadowolona z osiągniętych efektów. Cytuj
Trida Napisano 18 Maja 2014 Napisano 18 Maja 2014 7 buław, Śmierć, 5 buław suma Cesarzowa Będziesz pracowała, dojdziesz do pewnego poziomu, który ciężko będzie Ci przeskoczyć, przejść, zacznie się coś na zasadzie 'business English', z którym możesz mieć problemy i widać, że będziesz w to wkładała duuużo pracy ale zadowolona będziesz. Nie będzie łatwo ale dasz radę Cesarzowa zresztą ładnie o tym mówi Powodzenia Cytuj
emilr Napisano 18 Maja 2014 Napisano 18 Maja 2014 Jakie postępy w nauce języka angielskiego osiągnę do końca 2014 roku 7 buław, Śmierć, 5 buław suma Cesarzowa Czy nie masz odczucia, że osiągnęłaś pewien pułap i juz nie mozesz dalej ruszyć? Jakby cos Cie blokowało? Nawet jeśli nie to po okresie intensywnej nauki i mimo to pewnego zastoju pokonasz to, weźmiesz sie ostro do nauki. I nie odpuścisz, chociaż moze Ci byc cieżko, nerwy, może końcowa 5 buław to przygotowana do egzaminu bądź sam egzamin. Ale będziesz zadowolona Cytuj
panna.marta Napisano 18 Maja 2014 Napisano 18 Maja 2014 walczysz z czymś, czego nie możesz osiągnąć. Mi śmierć zazwyczaj pokazywała szybkie zakończenie jakiegoś etapu. Trudno mi powiedzieć jak to się skończy, bo karty są dość średnie, mało optymistyczne, ale też nie tragiczne. Cesarzowa to w końcu poważna figura. Cytuj
SacralNirvana Napisano 18 Maja 2014 Napisano 18 Maja 2014 Ja to widze tak, ze opanujesz nauke jezyka na takim poziomie, ze bedziesz mogla rozmawiac, ale ta rozmowa jeszcze nie bedzie plynna. Tzn. wiecej bedziesz rozumiec niz potrafila sama powiedziec, co jest naturalnym etapem w uczeniu sie obcych jezykow i nalezy duzo wtedy rozmawiac. Jezyk obcy w mowie to nastepny etap i nawet nie obejrzysz sie, jak bedziesz plynnie konwersowac z roznymi osobami. Plus myslec, plus snic w tym jezyku... to juz w ogole nastepny level po plynnej rozmowie. Ale wszystko w swoim czasie. Wazne, nie boj sie rozmawiac. Praktyka czyni mistrza. Powodzenia. Cytuj
QPucharów Napisano 18 Maja 2014 Napisano 18 Maja 2014 Śmierć jako karta WA jest najsilniejsza w tym rozkładzie. Moim zdaniem zakończysz jakiś etap nauki, będziesz wchodzić na inny poziom. 7 buław pokazuje Twoją determinację oraz to, że osiągnęłaś już trochę, na pewno więcej niż podstawowy poziom. 5 buław to karta wyzwań, komunikacji(Cesarzowa także) więc myślę, że będziesz musiała się bardziej zaangażować w interakcje językowe z innymi ludźmi. Cytuj
joana_o Napisano 18 Maja 2014 Autor Napisano 18 Maja 2014 Pięknie dziękuje Wszystkim za interpretacje. Sama jestem bardzo ciekawa jak to będzie..., pożyjemy zobaczymy:))) Cytuj
Rozi11 Napisano 19 Maja 2014 Napisano 19 Maja 2014 7 buław, Śmierć, 5 buław suma Cesarzowa Wszystko zalezy od twojego zaangazowania ale myslę że masz duzo chęci i ogromny zapał do zdobywania wiedzy. No i Ty jako Cesarzowa , czyli ktos kto ma władzę, tu językową. Myslę że osiagniesz taki poziom jaki sobie wymarzyłaś Cytuj
ivi185 Napisano 19 Maja 2014 Napisano 19 Maja 2014 7 buław, Śmierć, 5 buław suma Cesarzowa Uwazam,ze moze nauka sprawia Ci troche trudnosci ale nie poddajesz sie,jestes systematyczna. Przed Toba szykuje sie jakas zmiana...moze perspektywa lepszej pracy,w której język angielski jest wymagany, moze wyjazd za granice do pracy...Jednym słowem,uwazam,ze bedziesz musiała sie do tego bardziej przyłozyc,bedziesz chciała czy musiała uzupełnic swoje braki w nauce... ale jak najbardziej idziesz do przodu! Powodzenia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi