Skocz do zawartości

co dalej ze związkiem

anita00

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

mam poważny problem, mianowicie zastanawiam się nad zakończeniem długoletniego związku...położyłam trzy rozkłady

pierwszy z pytaniem "czy będę szczęśliwa tkwiąc dalej w obecnym związku?", wyszło:

królowa denarów-2 buław-10 buław

2 buław według mnie oznacza tu chłód uczuciowy, konieczność zastanowienia się nad uczuciami, 10 buław zaś, że związek będzie napawał mnie przygnębieniem...nie mogę tylko tego wszystkiego połączyć z królową denarów

drugie pytanie: "jak będzie wyglądało moje życie po rozstaniu?"

6mieczy-rycerz pucharów-7kielichów

6mieczy oznacza odcięcie się od przeszłości, rycerz pucharów nowa miłość a 7 pucharów rozczarowanie nową miłością?

trzecie pytanie: jak będzie wyglądało życie mojego partnera po rozstaniu?"

narusza regulamin

PROSZĘ POMÓŻCIE :))

Edytowane przez Czarownica
Napisano (edytowane)

Mam wrażenie po tym zestawieniu: Królowa monet, 2 buław, 10 buław, że będziesz zmęczona tym ziwązkiem, tym że nic się nie dzieje ciekawego, ta królowa monet jest taka zastana, zasiedziała, to samo 2 buław, będziecie żyć razem, ale osobno, no i 10 buław jako dopełnienie tej tezy, o przynudnawym żywocie. Dla Twojego narusza regulamin. Natomist co do Ciebie to tutaj jest 6 mieczy jako takie kategoryczne odcięcie się, poszukiwanie nowych dróg, nowych opcji, widać tu też romanse i flirty, nawet pan konkretny się pojawił, ale 7 na końcu mówi, że nie do końca może spełniać Twoje oczekiwania, ewentualnie że Ci mężczyźni którzy się będą pojawiać nie będą ich spełniać tak jakby to wszystko rozgrywało się w sferze wyobrażeń o idealnym facecie :)

Edytowane przez Czarownica
Napisano

Mam wątpliwości co do regulaminowości rozkładu.

Jak go zinterpretujesz?

pierwszy z pytaniem "czy będę szczęśliwa tkwiąc dalej w obecnym związku?", wyszło:

Związek z przymusu, widać w 10 buław, ze będzie lekkie szarpanie się między sobą o to i owo. 2 buław to niby współpraca ale taka hmm… materialna bardziej nie uczuciowa. Z resztą 2 buław często pokazuje wahanie etc.

Królowa denarów – skupienie na materializmie i też lekkie odsunięcie.

Ja tutaj szczęścia za dużo nie widzę.

"jak będzie wyglądało moje życie po rozstaniu?"

Płacz, dużo płaczu, próba odcięcia od wszystkiego. Powiedziałabym, ze kilka przelotnych romansów, flirtów ale wspomnienia łatwo nie odpuszczą i będziesz próbowała szukać kontaktu.

jak będzie wyglądało życie mojego partnera po rozstaniu?"

5 mieczy-rycerz denarów-8 mieczy

To już nie regulaminowe (jeśli się mylę to zinterpretuję później)

Napisano

jeśli trzecie pytanie jest nieregulaminowe to przepraszam :)

Gość Euterpe
Napisano
jak będzie wyglądało życie mojego partnera po rozstaniu?"

5 mieczy-rycerz denarów-8 mieczy

jak to zamierzasz zinterpretować?

zacznę od tego, że na każdej karcie jest tylko jedna postać, więc wkrada się tutaj samotność, tutaj nie ma mowy o związku, chociaż są te dwie buławy, ale jak wspomniano wyżej częściej pokazują wahania (co innego cieplutkie 2 kielichy :) )

królowa denarów jako osoba jest spełniona, ale głównie pod kątem materialnym (kupno nowego ciucha, przyjemność czerpana z pysznego jedzenia, udana wycieczka do odległych zakątków świata - jednym słowem jej zaspokojenie jest nierozłączne z wydatkiem pieniężnym) - w końcu to denary

2 buławy to wahania; na mojej karcie osoba patrzy w lewo (lewa strona = przeszłość), a w tym wypadku na królową monet, więc może zaczniesz się zastanawiać czy to, że jesteś spełniona w taki czy inny sposób jest dla Ciebie wystarczające, czy czegoś Ci nie brakuje, a może czas na zmiany(?)...

10 buław może obrazować ciężar jaki możesz dźwigać, w tej karcie nie jest łatwo

ogólnie może u Ciebie jest tak, że są pieniądze(denary), jest pożądanie(buławy), ale brakuje tutaj wyższych uczuć(puchary) i dobrego porozumienia się(miecze)

też nie widzę tutaj szczęścia

"jak będzie wyglądało moje życie po rozstaniu?"

6 mieczy może właśnie obrazować to rozstanie, odcięcie się od przeszłości i skupienie się na przyszłości, nad tym, co jeszcze przed Tobą

rycerz pucharów przynosi nowinę w postaci 7 kielichów - ta ostatnia pokazuje mi spełnione marzenia/myśli, więc uważam, że zajdzie zmiana (naturalna - z HB XIII Śmierć -> 7 + 6 = 13) i to dość pozytywna albo sama zechcesz zrealizować to, o czym już tak długo myślisz, ten rycerz może również obrazować Ciebie, jako osobę idąca za swoimi marzeniami (rycerz pucharów + 7 kielichów), kierującą się swoimi wewnętrznymi odczuciami

Napisano
jeśli trzecie pytanie jest nieregulaminowe to przepraszam :)

Zapoznaj się z regulaminem zatem, by w przyszłości nie powielać błędu pls

:slonko:

Napisano

Krolowa denarów nie jest spełniona w miłosci. W pewnym sensie w tym zwiazku jest Ci wygodnie...moze boisz sie samotnosci, ale zdajesz sobie sprawę z tego,ze to nie jest to. Uwazam,ze doszłas juz do momentu w swoim zyciu,ze trzeba sie okreslic,dokonac wyboru. Jesli zostaniesz w tym zwiazku,karty pokazuja,ze bedzie to dosc trudna relacja,ciagłe przepychanie sie,zycie obok siebe a nie ze soba.

Po rozstaniu bedzie Ci ciezko sie odnalezc i uwazam,ze obawiasz sie troche tej samotnosci. Stawiałabym na to,ze (własnie w obawie przed ta samotnoscia) bedziesz chciala sobie bardzo szybko kogos znalezc, nawet bym powiedziała,ze na siłe bedziesz szukała miłości. Mozesz nawet zwiazac sie z "pierwszym lepszym" ,co nie do konca bedzie dla Ciebie dobrym wyborem.

Napisano

Uwazam że przyjdzie taki moment kiedy powiesz sobie stop, mam dość , zakonczysz związek. Co do Twojej przyszłości to najlepiej będzie sie od tego odciąć ale nie bedzie to łatwe. Ciagle bedziesz wracała do przeszłości i rozpamietywała , zastanawiała sie czy dobrze zrobiłaś. Nie obawiaj się że będziesz sama bo tak nie będzie ale powaznego związku w najblizszej przyszłości nie widać.

Napisano

"czy będę szczęśliwa tkwiąc dalej w obecnym związku?"

Anita, bez kart można powiedzieć, że nie będziesz szczęśliwa…skoro już teraz masz wątpliwości i myślisz o rozstaniu. I według mnie karty to potwierdzają. 2 buław mówi nie tylko o wahaniach i dalszej niepewności, ale też o konfliktach i takim wzajemnym szarpaniu się. 10 buław pokazuje, że będzie Ci ciężko w tym związku, nie będzie radości, spełnienia, ale poczucie przytłoczenia. Denarowa to kobieta spełniona, która ma zaspokojone wszystkie potrzeby. Ty w tym związku chyba tego nie czujesz. I myślę, że niewykluczone jest, że jeśli w nim pozostaniesz zaczniesz się rozglądać za kimś kto sprawi, ze poczujesz się jak Denarowa. 2 buław może tez mówić o romansie, a 10 buław o wyrzutach sumienia z jego powodu. Albo ewentualnie możliwe też jest, że to w życiu Twojego partnera ktoś się pojawi- denarowa+2 buław, i wtedy 10 buław pokazywałaby Twoje cierpienie.

drugie pytanie: "jak będzie wyglądało moje życie po rozstaniu?"

Jeśli się rozstaniecie to 6 mieczy pokazuje definitywne odcięcie się od przeszłości. Możesz dojść do wniosku , że obecny partner i Twój związek z nim niewiele znaczyły, że to wszystko było takie pozorne. Jeśli się otworzysz na innych mężczyzn to jakieś znajomości są możliwe, ale bezpośrednio po rozstaniu niczego konkretniejszego i stałego nie widać. No ale to jest raczej naturalne, że po takim doświadczeniu ma się okres karencji;). Niewykluczone też, że obecny partner może podejmować jakieś próby odzyskania Cię, ale 7 kielichów wskazuje raczej, że nieskuteczne.