Skocz do zawartości

przegląd samochodowy - dałam ciała :( (ZWERYFIKOWANY)

ivi185

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kochani. Jakis czas temu narzeczony poprosił mnie o postawienie kart..tak w ramach cwiczeń. Błacha sprawa,zapytanie o to,czy jego auto przejdzie przeglad,który miał byc dzien pozniej. Wyciągnęłam 3 karty:

Giermek buław

Król buław

Królowa buław

Zinterpretowałam to w ten sposób: Giermek jako profesjonalista w tej dziedzine,dokładnie wszystko posprawdza i przeswietli auto. Król buław..odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu... W krolowej widziałabym mojego partnera, który dba o swoje autko, jezdzi spokojnie ale tez osiaga co chce.

I taka dałam mu odpowiedz. Jednak okazuje sie,ze dałam ciała :( auto nie przeszło. Jakas drobnostka, cos tam ze spalinami... jednak nie przeszło!

I tu pytanie do Was. Jak Wy widzicie te karty? Dlaczego akurat takie wyciągnełam? Przeglad był jakies 3 tygodnie temu a to nadal mnie nurtuje. Zaczynam pomału zastanawiac sie czy aby na pewno powinnam zajmowac sie tarotem :( A najgorsze jest to,ze tak zadko prosi mnie o rozkład a jesli juz to daje plame.

Napisano

Może źle zadane pytanie: "czy przejdzie" . Przejść, przeszło..

Napisano

bywa, nie wszystkie interpretacje są trafne, najlepszym się zdarza bardzo często, tak że nie przejmuj się :-)

a miałaś trudny orzech do zgryzienia,bo same karty dworskie masz w rozkładzie

ja osobiście nie wiedziałabym jak mam taki rozkład zinterpretować i na pewno kładłabym karty dalej

Napisano

No własnie,karty dworskie ale dosc pozytywne. Gdyby układ zakonczyła Królowa mieczy, to bym raczej nie miała watpliwosci.

Nawt przed chwila wrocilismy do tego pytania i dostałam reprymende,ze nie powinnam doradzac innym,skoro nie radze sobie z takimi prostymi pytaniami :(

Napisano
Może źle zadane pytanie: "czy przejdzie" . Przejść, przeszło..

Pytanie dokładnie brzmiało: czy pozytywnie przejdzie :)

Gość bakea
Napisano

a ja bym to widziala tak.. giermek to szukanie odpowiedniej osoby do przegladu.. tlumaczy to krol palek Twoj facet , ktory daje auto do przeglądu..wynik napedzila go krolowa bulaw .. byc moze Ty..

Napisano
Pytanie dokładnie brzmiało: czy pozytywnie przejdzie :)

To zmienia postac rzeczy, choc i tak wydaje mi sie, ze z tym pytaniem cos nie tak jest, wiec jakie pytanie- taka odpowiedz.

Gość SooYoung
Napisano

Same karty buław. Buławy - żywioł ognia - spalanie.

ale żeby tak to zinterpretować no to bardzo trudno, w dodatku giermek, króli królowa mogą pokazywać elementy układu związanego ze spalaniem, czyli nie są to osoby ale części... a tego to nawet jak to mówią wytrawny tarocista by nie zauważył. Każdy ale to każdy odczyta to jako osoby.

Nie dałaś ciała. Plus ze karty z Tobą gadają, bo pokazały że pójdzie o spalanie, ale minus że gadają po swojemu :-)

Napisano
Giermek buław

Król buław

Królowa buław

Karty głownie dworskie, co utrudnia wg mnie trochę interpretację ;)

Buławy to działanie ale też takie lekkie złości - co mogą symbolizować Król i Królowa.

Giermek to jest własnie szczegół, który przysporzył całego zamieszania.

I ja podobnie jak Bridaa zadałabym inaczej pytanie i postawiła jeszcze jeden rozkład.

Ivi Słonko :) myślisz że taki Tarocista Maciej zawsze ma rację i dobrze interpretuje karty ;) nie :) moja znajoma u niego była, zapłaciła jakoś 200 zł i ekhem... NIC się nie sprawdziło, nawet nie było bliskie prawdy. A znów jej mama kiedyś wcześniej zapłaciła i słowo w słowo. I od czego to zależy? Czasami tak bywa. Może jesteś zmęczona kartami?

Odstaw je na jakiś czas lub stawiaj karty na Forum u nas - ćwicz ćwicz ćwicz :) ja tak zaczynałam ;)

Ale faktem jest, ze karty czasami mają swoje 'widzi mi się'.

Głowa do góry :)

Napisano

Dziekuje wszystkim za wpisy. Troche nie dawało mi to spokoju, tym bardziej,ze od postawienia kart mineło troche czasu. Moze faktycznie tak jak czesci ciała maja odpowiedniki w tarocie,podobnie jest z czesciami mechanicznymi :) ale tu nie mam doświadczenia. Pytanie z pozoru łatwe a nie do rozwiazania. U mnie nie z nieprawidłowo postawionym pytaniem jest problem ale z układem na 3 karty. Zauwazyłam,ze najlepiej sprawdza sie u mnie rozkład "siódemka"... najlepiej mi sie przy nim pracuje...karty do mnie mówia...:)

Napisano

Mi karty dworskie, również buławy, dokładnie takie jak Twje nieestety nie pokzaywały pozytywnego zakończenia. Działanie tak, ale nie zawsze finał. Również król, czy q mieczy nie pokazały mi wcale negatywnego znaczena. Królowa kielichów nie pokazała wyłącznie niespełnienia. Bardziej stan emocjonalny, przepełnienie uczuciami jakimis tam. Działanie, emocje - tak, energię towarzyszącą danej sytuacje - tak. Karty dworskie u mnie to to, co aktualnie mamy, co nam sprzyja, jaki rodzaj energii. od nas zależy, co z nią zrobimy. Mamy w rękach jakis potencjał i zawsze jest jakis wybór. Zawsze dobieram kartę, gdy same dworskie są.

Napisano

Własciwie,pierwsze o czym pózniej pomyslałam (jak juz wiedzialam,ze zle zinterpretowałam) to karty dworskie mogły pokazac mi ludzi w to zaangażowanych. Moj chłopak jezdził z tym autem,konsultował sie ze znajomym,potem mechanikiem znajomego...zawoził tam auto...cos przerabiali... Tez tak moze byc. Jednak,tak jak piszecie,powinnam dociagnac jeszcze karty,ewentualnie zrobic inny rozkład.

Napisano

właśnie tak, myslę że karty te mogły pokazać że będzie trochę ludzi w to zaangażowanych, trzeba działać - bo to buławy, karty działania i "dziania się"

niby rozkład na 3 karty, ale ile wątpliwości i jak ciężko odczytać co karty chciały przekazać :-) i to nie tylko Tobie, tak że nie zrażaj się

Napisano

Dzieki bridaa. Niektore układy kart sa tak proste i czytelne ale musze przyznac,ze jeszcze najwiecej problemow mam własnie z dworskimi.

Napisano

Wiesz , nie przjmuj sie akurat sprawy techniczne sa bardzo trudne do zinterpretowania tym bardziej jezeli nie siedzi się w temacie. Dotyczy to równiez pytań o zdrowie jezeli nie znamy przyporzadkowania kart do poszczególnych organów to nic dokładnie nie uda nam sie wyczytac.