Jump to content

diabeł, demon, siła

NathalieO

Recommended Posts

Witam. Proszę o pomoc w interpretacji snów. Co jakiś czas miewam sny demoniczne jeżeli tak można je nazwać.

1. Leżę we własnym łóżku, budzę się we śnie i widzę postać pół człowiek - pół zwierzę. Kopyta i nogi kozy, tułów człowieka, na głowie rogi. Biegał na przeciw mojego łóżka, śmiał się ironicznie i wymachiwał mi jakąś kartką papieru.

Wspomnę, że nie bałam się go.

2. Sen jakby na jawie. Leżę w łóżku i słyszę jak w kuchni delikatnie przesuwają się krzesełka (mieszkam sama). Byłam jakby świadoma tego we śnie i odczuwałam strach, tak jakby to się działo na prawdę. Potem usłyszałam z kuchni cichutkie dzwonki, które brzęczały co raz głośniej i zbliżały się do mnie. W końcu głos dzwonków był tuż obok mnie, a do tego słyszałam bzyczenie muchy, która latała nad moją głową, aż w końcu wleciała przez usta do mojego ciała. Wtedy się obudziłam. (czułam ogromny lęk)

3. Sen był tej nocy. Byłam w mieszkaniu mojej mamy. Był dzień, gdy weszłam do salonu, na dywanie siedział mój kot, a tuż obok niego jakby z rozwalonych wsuwek do włosów, nożyczek itp. ułożony wzór głowy zwierzęcia z rogami (z tego co pamiętam wzór przypominał głowę kozy lub byka). Wyszłam na korytarz, gdzie drzwi szafy zaczęły się pomału otwierać. Podeszłam do szafy i zaczęłam zamykać te drzwi, ale z drugiej strony była jakaś ogromna siła, która zaczęła się ze mną siłować. Ja próbowałam zamykać te drzwi rękoma, nogami, a to coś napierało na mnie otwierając je, aż w końcu upadłam i się obudziłam.