iksardo Posted May 21, 2014 Share Posted May 21, 2014 (edited) Witajcie, nie jestem tutaj przypadkiem,potrzebna mi pomoc w interpretacji snu. Może do rzeczy. Od dłuższego czasu śni mi się coś dziwnego, męczą mnie sny w nocy a rano zastanawiam się nad ich sensem,aż w końcu nie dałem rady i muszę tutaj o tym napisać. Zaczęło się to około tydzień temu,może dłużej gdy przyśnił mi się Biały Wilk. Nie byłoby w tym nic złego poza tym że ten sen nawiedzał mnie codziennie,ale nie w byle jaki sposób. Była to kontynuacja poprzedniego snu. W pierwszym śnie wybrałem się do lasu który był obok dziwnego miasta. (Bardzo starożytnie wyglądało) Wyszedłem poza mury,przeszedłem przez piękne ogrody z fontannami różnymi roślinami i zwierzętami mieszkającymi na tych ogrodach. Aż parę chwil dalej znalazłem się w środku lasu. A naprzeciw mnie stanął jeden biały wilk. Był wielki ja mam 1,80m on sięgał mi ponad pas, no i gdy go zobaczyłem obróciłem się w drugą stronę,aby uciekać. I wtedy ujrzałem postać w czarnym kapturze i się obudziłem. Cały dzień o tym myślałem,nie wiem dlaczego. Następnej nocy było to samo,zasnąlem i tak jakbym znalazł się znowu w tym samym miejscu, wilk był za moimi plecami z 10 -15 metrów, i zakapturzona postać (dodam że to była osoba gdzie nie widziałem twarzy,na sobie miała czarny płaszcz i właśnie tym płaszczem miała zakrytą głowę w kolorze czarnym ) Biegłem w strone tej postaci aby mi pomogła, ale ona... Gdy ja podchodziłem jeden krok do przodu, ona odchodziła jeden krok w tył, gdy ja szedłem w przeciwną stronę, ona szła za mną, a wilk w końcu pobiegł za mną, biegliśmy bardzo długi czas ,cały czas uciekałem,i w końcu postać zakapturzona zniknęła. A ja znalazłem się obok jakiegoś drewnianego wozu, i już się obudziłem... Miałem spokój przez 2 dni a potem znowu kontynuacja,bylem obok tego wozu,trochę za wozem była rzeka,w której żaden sposób nie można bylo pokonać,za mną stał wilk i warczał,był gotowy zaatakować a obok wilka zakapturzona postać, i wtedy zrobiło się ciekawie. Ja popatrzyłem w strone wilka , i postaci. Postać tak jakby w jakiś sposób dała mi znak abym pokonał wilka, wskoczyłem szybko na ten wóz, a był tam dosyć duży nóż, wyglądał JAK MÓJ NÓŻ KTÓRY MAM W KUCHNI wilk się na mnie rzucił,chciał mnie ugryź w szyje ,ale jakoś go od pchałem,ale gdy ja zaatakowałem jego aby poderżnąć mu gardło,przez przypadek jakoś palcami dotknąłem jego głowy,czułem we snei jak coś ze mnie wychodzi a wilk zaczął się łasić ( tak jak zwykły pies ) tulic się itp. A zakapturzona postać uciekła. Następnego dnia ja o mało co nie straciłem życia na motocyklu. Gdy jechałem dosyć ponad normę, silnik mi stanął,zablokowalo się tylne kolo, a ja czułem jak spadam na maske ,w tedy zauważyłem tego wilka przed swoimi oczami i przypomniałem sobie że gdy wchodziłem na lotnisku bokiem motocykla w zakręty ta sytuacja się teraz powtórzyła, przechilłem się na motocyklu,i... Jakoś bez nawet ryski z tego wyszedłem,zatrzymałem sie na poboczu i nic mi nie było. Dzisiaj znowu śnił mi się wilk, była to kontynuacja snu w którym "Stoczyłem walkę z wilkiem" jednak cały czas obawiałem się że wilk mnie zaatakuje a tajemnicza postać znowu się pokaże i się nie myliłem, cały czas była obok mnie w odległości 5 metrów, i znowu nie mogłęm podejść,nie mogłem nic się z nią skontaktować a gdy krzyczałem do niej, ta cały czas się patrzyła. Powoli wpadam w depresje,bo jakbym chciał walczyć z tymi snami... To nie mogę. Co mogą oznaczać takie sny ? -.- Edited May 21, 2014 by iksardo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawomir Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 Witam! Twój sen to obraz twojej osoby, walki jaka się w tobie toczy. Wilk symbolizuje nasze instynkty pierwotne naszą dziką naturę nasze lęki wyniesione jeszcze z życia jaskiniowego ale również jest symbolem intuicji. Ty swojego wilka stworzyłeś w kolorze białym czyli nadałeś mu cechy pozytywne do wilka wrócę później bo zacznę od początku snu: twoje sny mozna połączyć w całość i tak będe je opisywał jakby był jednym snem. las to symbol naszej podświadomości, ty do swojego lasu wychodzisz z za murów miasta to też ciekawy symbol to tak jakbyś na pewnym etapaie swojego życia otworzył aie na podświadomść jej podpowiedzi co symbolizuje droga przez do lasu - te ogrody, kwiaty itp. Widać że obrałeś drogę prawidłowo ale ( zawsze w naszym życiu jest jakieś cholerne ale.........) napotykasz na swojej drodze wilka, który cię przestraszył - zamknął ci drogę rozwoju a raczej nie ona ci ją zamknął lecz ty sam ją zamknołeś swoim lękim przed nim. Jeżeli wilk to symbol podświadomości to kto jest tym człowiekim w kapturze? Jak już pisałem ten sen to obraz twojej osoby i jak spojrzymy na niego z punktu widzenia symboliki kolorów i postaci to tą osobą w czarnym kapturze jest druga część ciebie ta materialana, ( czarny kolor materia) ta do bólu racjonalna i zaprzeczajca intuicji. Ta twoja intuicyjna część coś ci mówi ale racjonalizm zaprzecza stąd ta pogoń wilka i wycofywanie się postaci w kapturze. Jesteś mężczyzną i mamy o tyle trudniej że nam nie przystoi (tego od nas wymaga społeczeństwo) ufać intuicji, mężczyna musi być tak realistyczny, jak ból jąder gdy dostaniemy kopa. ta twoja walka z podpiwiedziami intuicji symbolizowany jest przez ucieczkę zaś drewniany wóz to symbol naszych wspólczenych meskich "zabawek" zaś w twoim przypadku próbę ucieczki w świat rzeczy mechanicznych które są przewidywalne a przynajmniej racjonale. Dlaczego twoja postać w kapturze mówi c i abyś walczył z wilkiem - bo tak jak już wcześniej wpomniałem intucja jest dla bab, chłop jest od walki i stąd w twojej ręce pojawia się nóż i gdy doczhodzi już do zwarcia wilk zamienia się w "psa" - odwiecznego przyjaciela człowieka zaś w snach pies często symbolizuje ujarzminą intuicję. Jednym zdaniem walczysz sam ze sobą a takiej walki nigdy nie wygrasz bo już sam sen pokazuje ci że niezawsze wilk jest tym złym a czasami tym złym jest postać w kapturze która miałby ci pomóc ale jadna to ona jest czarna a wilk jest biały - typowe pomieszanie życiowych wartości nie wiesz co dla cibie jest dobre a co złe, tylko zwróć uwagę doszłeś do rzeki i niemasz dalszej ucieczki i albo "wybudujesz most" albo dalej będziesz walczył sam ze sobą. Pozdrawiam: Sławomir Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robson87r Posted May 23, 2014 Share Posted May 23, 2014 (edited) Witam a czy sny są czasem realistyczne tzn czy np śniło wam sie coś a potem to wydarzyło się w realistycznym świecie?? Edited May 23, 2014 by robson87r Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts