Skocz do zawartości

Uczucia do końca roku

Gość cesarzowa21

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cesarzowa21
Napisano

Hej, jestem początkująca w tarocie, używam póki co tylko AW. Jestem singielką, czekam aż na mojej drodze pojawi się ktoś warty uwagi, ostatnio nie wyszło mi z pewnym panem z czym staram się pogodzić i otworzyć na nowe ;) Zrobiłam sobie rozkład po jednej karcie na miesiąc do końca roku (pod kątem poznania kogoś):

Czerwiec - XIX Słońce

Harmonia w relacjach międzyludzkich, dużo radości, chociaż na karcie jest jedno dziecko, więc pewnie będę sama, ale pozytywnie nastawiona do świata :)

Lipiec - XII Wisielec

Totalne zawieszenie, nic nowego, nic się nie ruszy, będzie po staremu.

Sierpień - XIII Śmierć

O, tu może zmieni się moja sytuacja. Może jakaś nowa znajomość?

Wrzesień - XIV Umiarkowanie

Po tej śmierci...może powolny rozwój jakiejś znajomości? Albo wyciszenie.

Październik - XV Diabeł

Oj... albo będzie gorąco, albo będę miała zły obraz jakiejś relacji, jakieś złudzenia...

Listopad - X Koło fortuny

Jakieś zdarzenie losowe, patrząc pod kątem sąsiednich miesięcy, chyba coś się skończy.

Grudzień - XXII Głupiec

Coś nowego? Może tutaj pojawi się jakaś nowa znajomość.

Rozłożyłam sobie jeszcze karty na pytanie "w jakich okolicznościach poznam przyszłego partnera?"

Wyszło: VIII Moc, XVIII Księżyc i II Kapłanka.

Jakieś miejsce związane z wodą i sportem, albo biblioteka.

Jak wam się wydaje?

Będę weryfikować z czasem. :)

Gość SooYoung
Napisano

Czerwiec - XIX Słońce

Pozytywne odczucia, optymistyczne nastawienie do tego Cię w czerwcu spotka. Możesz kogoś spotkać, nawet kilka osób albo możesz być sama, ale będziesz promienieć zadowoleniem i tym zaczniesz przyciągać do siebie ludzi. Warunek to być aktywną :-)

Lipiec - XII Wisielec

A nie planujesz w lipcu urlopu, - Wisielec to odpoczynek,co ne oznacza że nikogo nie spotkasz, ale możesz też odizolować się od własnych uczuć, potrzeb.

Jak przegapisz czerwcową aktywność to ten Wisielce wprowadzi cię w melancholijny nastój, będziesz chciała sobie przemyśleć parę spraw. Przy aktywności Wisielec po prostu pokaże urlop, co nie oznacza samotności w lipcu.

Sierpień - XIII Śmierć

Przełamiesz sie ze swoimi emocjami i zdecydujesz się na zmianę swojego podejście. Nie widać tutaj konkretnej osoby, ale masz duże szanse na nową znajomość.

Albo będziesz kontynuowała te znajomość albo skupisz się na pracy lub nauce, zależy czym się zajmujesz i Twoje uczucia wejdą w stan hibernacji. Wyciszysz się z emocjami i oczekiwaniami

Październik - XV Diabeł

Ktoś tu Cię obudzi, ale to może być romans. Uważaj bo jeśli masz skłonność do uzależnień także w związkach to możesz się wpakować w trudną relację. Będziesz oczekiwała dużo więcej niż ta osoba będzie chciała Ci dać.

Diabeł to tez silne emocje, dołki i smutki, zamęczanie siebie. Jeśli kogoś nie spotkasz to zafiksujesz się w temacie swojej samotności i zaczniesz się z tym męczyć. Ta karta to ostrzeżenie żeby dbać o swoje emocje, psychikę i nie ulegać niepewnym relacjom.

Sytuacja losowa wyrwie Cie z tych męczrni jakie przyniósł Diabeł. Koło fortuny to tez wyjazd, może być zmian miejsca zamieszkanie lub pracy.

Grudzień - XXII Głupiec

Nowy etap w życiu i może być nowa znajomość.

Rozłożyłam sobie jeszcze karty na pytanie "w jakich okolicznościach poznam przyszłego partnera?"

W internecie, na kursie, na wyjeździe, podczas nauki, lub przy jakiejś działalności medialnej Wychodzisz w 1 karcie, w Mocy wiec będziesz tu dominować, ty go możesz zagadać, ale Ksieżyc z Kapłanką pokazuje ze będziesz tą trzecią w układzie - relacja będzie romansowa .

Karty nie pokazują tylko odpowiedzi na zadane pytanie, pokazują tez ogólne nastawienie emocjonalne do sprawy poznania kogoś i wejścia w związek. Duża rolę i przeszkodą są tez Twoje emocja i nastawienie do związków - zostałaś zraniona i teraz dobrze jest poukładać sobie cele -> co jest dla Ciebie ważne bo karta Diabła w tym rozkładzie pokazuje że z lęku przed samotnością możesz wejść w trudną dla Ciebie relację.

Napisano

Czerwiec - XIX Słońce

Spokój i zadowolenie ale takie bardziej samotne niż w partnerstwie. Wg mnie będziesz tutaj korzystała ze słoneczka, opalanie, wolne weekendy itd. Romansów niestety, wg mnie, nie widać.

Lipiec - XII Wisielec
Tutaj zastój w sprawach uczuciowych, odnoszę wrażenie, że bd musiała zająć się czymś innym niż myślenie o romansach.

Sierpień - XIII Śmierć
Przełamiesz się do pewnych spraw, zaczniesz inaczej postrzegać relacje. Coś może zacząć się dziać ale bardziej w głowie niż na zewnątrz

Po sierpniowej burzy nadejdzie spokój i wdrążanie swych myśli w czyn. Powoli, bez spin i stresów.

Październik - XV Diabeł
powiedziałabym, ze romans zakrapiany fizycznością. Ta karta bardzo często mi takie coś pokazuje.

Wydaje mi się, ze poza Panem od Diabła pojawi się ktoś nowy i będziesz musiała jakby wybierać.

Grudzień - XXII Głupiec

Tutaj, wg mnie ciąg dalszy historii listopadowej i wybór padnie na nowego pana, z którym coś zacznie się klecić ;)

Na jakimś wyjeździe, odnoszę wrażenie, że bd to impreza plenerowa. Może jakaś impreza organizowana przez Twoje miasto? Coś takiego mi świta.

Gość cesarzowa21
Napisano

Nie planuję w lipcu urlopu, wręcz przeciwnie, szykuje mi się bardzo pracowity miesiąc, więc pewnie faktycznie nie będę miała czasu na myślenie o romansach. Aaale czas pokaże ;)

I dziękuję arachneo za przestrogę.

Napisano

Jakieś miejsce związane z wodą i sportem, albo biblioteka.

Jak wam się wydaje?

A to nie bedzie cos związanego z filmem, projekcja filmów ewentualnie z jakąś wystawą? Z czyms niesamowitym, ekscytujacym?

Napisano

Czerwiec - XIX Słońce

W czerwcu będzie przypływ energii. Takie nastawienie typu „co z tego, że tamto się nie udało, życie toczy się dalej i trzeba z niego korzystać”. To spowoduje , że będziesz otwarta na kontakty, radosna i może nawet jakieś flirty się trafią.

Lipiec - XII Wisielec

Sierpień - XIII Śmierć

W tym okresie ta energia Cię opuści i tutaj ja widzę okres faktycznego „uporywania się” z tamtą relacją. Nic w zakresie relacji się nie podzieje, ale jak dla mnie to może być sprzyjający czas do wykorzystania dla siebie- zrobienia porządku z tym i owym , uspokojenia się i przygotowania dzięki temu dobrej, solidnej bazy pod nowe doświadczenia.

Październik - XV Diabeł

W październiku jakiś łotr może się przyplątać;). Niewykluczona relacja z jakimś niegrzecznym chłopcem. Kuszące, ale niebezpieczne , więc bądź ostrożna i wyostrz zmysły. Jeśli nie pojawi się żaden chachar to obstawiam, że w tym miesiącu czeka Cie po prostu przypływ energii.

Tutaj szykuje się jakaś zmiana, na którą możesz mieć ograniczony wpływ. Może jakaś niespodzianka od losu…

Grudzień - XXII Głupiec

…bo w grudniu widać szansę na jakiś nowy początek.