Jump to content

Nie wiem co to jest

sliwq

Recommended Posts

Kiedy kładę się spać z myślą "obudź się o 9" lub "zapomniałem nastawić budzika ale dobra tam...", to rano np. wstaję o 8.59 albo budzik nastawiony był na 6.24 to obudziłem się o 6.25. Czy też zasnąłem z myślą że wstanę o 10, wstaje patrze na zegarek i jest 10. Mam tak od kilku lat ale tą "zdolność" zauważyłem u siebie jakieś pół roku temu. Teraz praktycznie nie używam budzika :). Ta niby zdolność co może oznaczać, mam jej się bać czy jak ?

Proszę o rady ^ ^

Guest truskawka

Ja uważam, że programujesz się w podświadomości i nie musisz się niczego bać ;)

Tak swoją drogą nasz umysł jest niesamowity.

• 3 weeks later...

tez bym chciala sie tak "zaprogramować" lecz niestety w moim przypadku jest zupelnie na odwrót, ostatnio mialam na 6 do pracy, przed snem obiecywalam sobie ze wstane o 4:30 lecz gdy otworzyłam oczy byla 7:20 ... nawet nie slyszalam budzika :(

• 8 months later...

Też mi się zdarzą budzić o określonej godzinie. Zwykle jest tak, kiedy muszę wstać o określonej porze, bo mam coś ważnego do załatwienia. Jest wtedy w ciele takie dziwne uczucie z jakim się zasypia i zwykle budzę się parę minut przed budzikiem lub po prostu minutę przed. Dzieje się tak tylko wtedy kiedy muszę wstać o jakiejś porze, gdyż jeśli nie muszę to budzę się różnie.

Dodatkowo od paru lat potrafię "wyczytywać" godzinę z ustawienia słońca i cienia - zwłaszcza latem bo wtedy jest go najwięcej. W zeszłoroczne wakacje pomyliłem się o 5 minut z prawdziwym zegarkiem.